در روز هفتم مبارزات انتخاباتی، رحمت الله نبیل نامزد انتخابات ریاست جمهوری در سخنرانی که میان شماری از طرف دارانش در تالار لویه جرگه در کابل داشت ادعا کرد که حکومت وحدت ملی در بخش های گوناگون ناکام است.
نبیل از نامزدان ریاست جمهوری خواست تا به جای طعنه دادن به همدیگر با وی در یک مناظره اشتراک کنند.
وی گفت: "در بسیار مدت کوتاه منشور خود را در مناظرهها اعلام خواهیم کرد، خدا کند آن بزرگانی که در چند سال اخیر در نابسامانیها شریک بوده اند در مناظره اشتراک کنند، در مناظره ایستاده شویم و به مردم بگوییم که در کشور چه گذشته است و کی سبب آن شده است، به مردم اسناد ارائه میکنیم، مردم بعداً تصمیم میگیرند."
مبارزات انتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری یک شنبه هفته گذشته آغاز شد که تا حال از میان ۱۸ نامزد، محمد اشرف غنی دو بار، عبدالله عبدالله و گلبدین حکمتیار یک یک بار در گرد هماییها برنامه های خود را به مردم تشریح کردهاند.
از این میان عنایت الله حفیظ نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری در روز اول همراه با برخی طرفدارانش در یک برنامه کمپاینی به پاک کاری برخی جادهها در کابل پرداخت.
هر چند برخی تیمهای انتخاباتی به شمول تیم عبدالله عبدالله در باره فراخوان مناظره چیزی نگفته اند اما تیم انتخابات محمد اشرف غنی میگوید، با تیمی مناظره میکند که برنامه خاص داشته باشد.
غفور احمد جاوید عضو تیم مطبوعاتی دولت ساز در این باره به رادیو آزادی گفت: "نامزد ما بر اساس یک برنامه پیش میرود، هر کسی که در بخشهای صلح، اقتصاد و دیگر موارد بر اساس یک برنامه به پیش میرود ما آماده هستیم که در مناظره همراه شان اشتراک کنیم، هر آن کسی که برنامه ندارد، وقت خود را با آن ضایع نمیکنیم."
رحمت الله نبیل که روز شنبه در میان طرفدارانش صحبت میکرد گفت، منشوری را در بخشهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حکومتداری خوب تهیه کرده است که با برنامه های دیگر نامزدان تفاوت دارد.
نامبرده ادعا کرد که بر اساس همین منشور و برنامه از آدرس افغانها آمادۀ مبارزات انتخاباتی شده نه از آدرس کدام کشور بیرونی.
در همین حال برخی نهاد های مشاهد انتخابات مناظره میان نامزدان را مهم میخوانند.
یوسف رشید رییس اجرایوی موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان «فیفا» در این باره به رادیو آزادی گفت:
"یکی از اهداف اصلی کمپاین این است که مردم میان خوب و بد تفکیک کنند، ضرور است که نامزدان میان هم مناظره کنند و نیز سیاه و سفید را معلوم کنند تا به مردم این قابلیت داده شود که از برنامه های نامزدان خود را آگاه ساخته و بر اساس آن رای دهند."
آقای رشید می گوید، تمام نامزدان باید در یک برنامه مناظره اشتراک کرده و برنامه های خود را با مردم شریک کنند و همچنان در باره آن پاسخگو باشند.