مارکس پوتزل نماینده خاص جرمنی برای افغانستان و پاکستان امروز نوزدهم جولای با مقامهای بلندپایه هند در دهلی نو ملاقات میکند.
آقای پوتزل روند صلح افغانستان را با مقامهای هندی به بحث میگیرد.
جرمنی در هفتم و هشتم ماه جاری میلادی نقش مهم را در نشست بینالافغانی در قطر به عهده داشت.
این نشست به میزبانی مشترک جرمنی و قطر راه اندازی شد.
پوتزل میخواهد در دیدار با مقامهای هندی، تأییدی آنها را در مورد تلاشهای زلمی خلیلزاد نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان بدست آورد.
پوتزل گفته است که کشورش میخواهد تا دهلی نو در روند صلح افغانستان نقش مهم بازی کند.
پیش ازین هند بنابر نزدیکی گروه طالبان با پاکستان رقیب دیرینهاش در منطقه نگرانیاش را از روند صلح ابراز کردهاست.
از سوی دیگر راوش کومار سخنگوی وزارت خارجه هند به روز پنجشنبه گفت که مقامهای کشورش خواهان تبادل نظر با نمایندۀ خاص جرمنی برای افغانستان و پاکستان اند، زیرا بهگفتۀ او برلین در روند صلح افغانستان نقش مهم دارد.
بهگفته آقای کومار، دهلی نو بدین باور است که در تمامی طرحها و پروسهها نهتنها که حکومت مشروع و منتخب افغانستان، بلکه تمامی اقشار این کشور سهم داشته باشند.
او همچنان افزود که هر پروسه باید بر اساس مشروعیت سیاسی و قانونی مورد احترام قرار گیرد تا سبب نشود خلای قدرت از سوی تروریستان و آنعده که از جنگهای نیابتی نمایندهگی میکنند، پُر شود.
مارکس پوتزل نماینده خاص جرمنی برای افغانستان و پاکستان پیش از آغاز دیدار هایش با مقامهای هندی به خبرنگاران در دهلی نو گفت که به هدف نصیحت به مقامهای هندی نیامده، بلکه آمده است تا معلومات در مورد انکشافات اخیر صلح افغانستان را با آنها شریک سازد.
پوتزل ابراز امیدواری کرد که هند در مراحل بعدی گفتگو های صلح افغانستان سهم بگیرد.
در حال حاضر ایالات متحده امریکا گفتگو های صلح افغانستان را با نمایندههای طالبان به پیش میبرد، روسیه، پاکستان و چین در این روند همکاری دارند.
قرار بود تا در نشست اخیر پیکنگ که ماه پیش در مورد صلح افغانستان برگزار شد، ایران نیز اشتراک کند، اما تهران در آخرین دقایق بنابر اختلافات جاری خود با واشنگتن در این نشست سهم نگرفت.
رسانههای هندی گزارش دادهاند که نماینده خاص جرمنی برای افغانستان و پاکستان در صحبتهایش با مقامهای هندی در مورد نگرانیهای دهلی نو در رابطه به احتمال حکومت انتقالی و تأخیر در راه اندازی انتخابات ریاست جمهوری نیز بحث خواهد کرد.
هند رقیب دیرینۀ پاکستان است و این دو کشور همواره همدیگر را به استفاده از خاک افغانستان علیه حملات در دو کشور متهم کردهاند.