لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۸

صندوق حمایت از خبرنگاران با انتقادهای "انحصار" و "برخوردهای دوگانه" روبه‌روست


آرشیف، شماری از خبرنگاران افغان
آرشیف، شماری از خبرنگاران افغان

شماری از خبرنگاران افغان از فعالیت‌های صندوق حمایت از خبرنگاران انتقاد می‌کنند.

این خبرنگاران وجود صندوق حمایت از خبرنگاران را نمایشی می‌دانند و ادعا می‌کنند که از این صندوق تا کنون با کسی کمک صورت نگرفته است و اعضای برحال این صندوق را به برخوردهای دوگانه متهم می‌کنند.

جاوید کارگر خبرنگار افغان که حدود یک‌ونیم ماه پیش در نتیجه یک انفجار در کابل زخم برداشت روز چهارشنبه در این مورد به رادیو آزادی گفت: "حدود ۲۱ روز از زخمی شدن من گذشته بود، اما هیچ‌کس از من پرسان نکرد، تا این‌که بالای‌شان انتقادها بیشتر گردیده و من هم مجبور شدم که به‌خاطر حق خود در فیس‌بوک پوست کنیم، چیزیکه برای من معلوم شد رئیس این صندوق گفته بود که جاوید کارگر خبرنگار نیست، در حالی‌که از خبرنگاری من ۱۳ سال سپری می‌شود."

احمد شاه عظیمی خبرنگاری که بیش از یک سال پیش در یک حمله انتحاری در شش درک کابل که جان هشت خبرنگار را گرفت،‌ زخم برداشت می‌گوید که تا کنون هیچ کمکی از نشانی این صندوق به دست نیاورده است.

فهیم دشتی یکی از ناظرین صندوق حمایت از خبرنگاران و رئیس اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان
فهیم دشتی یکی از ناظرین صندوق حمایت از خبرنگاران و رئیس اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان

در همین حال فهیم دشتی یکی از ناظرین این صندوق و رئیس اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان به رادیو آزادی گفت که این صندوق از سوی تعدادی به انحصار گرویده‌است.

آقای دشتی می‌افزاید: "این‌که کارهای این صندوق را انحصار کرده‌اند هیچ شکی وجود ندارد، ما از یک-یک‌ونیم سال به این طرف با آن‌ها کار کردیم، بدبختانه از همان زمان به این طرف آن‌ها یک نوع روحیه انحصار طلبانه داشتند و برخورد خوب نداشتند."

صندوق حمایت از خبرنگاران پنج سال پیش برای کمک به خبرنگارانی ایجاد گردید که در رویداد های مختلف متضرر شده و یا هم نیاز به کمک مالی داشته باشند.

این صندوق سال گذشته برای بار دوم از سوی رئیس جمهور محمد اشرف غنی افتتاح گردید که شخص رئیس جمهور نیز پنج میلیون افغانی با این صندوق کمک مالی نمود.

بر اساس معلومات نی یا اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان سال ۲۰۱۸ میلادی یک سال خطرناک به خبرنگاران بود که حدود ۲۰ کارمند رسانه‌ها در این سال کشته شدند.

به اساس گفته‌های این اداره سال ۲۰۱۹ نیز برای خبرنگاران یک سال پرچالش پیش‌بینی شده‌است.

با این حال، اعضای این صندوق این ادعاها را بی‌بنیاد می‌خوانند و می‌گویند که آمادۀ دادن هر گونه وضاحت در این باره هستند.

ممتاز حیدری رئیس تفتیش صندوق حمایت از خبرنگاران افغانستان به روز چهارشنبه در گفتوگویی با رادیو آزادی افزود: "این ادعاها از سوی افرادی صورت گرفته که مهره‌های سوختۀ چندین سال قبل بوده‌اند. این مهره‌های سوخته نتیجۀ ۱۶ سال کار شان را به خانواده مطبوعات نشان داده‌اند که بدون گرفتن سهمیه و گرفتن پول از سفارتخانه‌ها به نام خبرنگاران کار دیگری ندارند."

انتقادهای پیهم از سوی خبرنگاران بر صندوق حمایت از خبرنگاران و رد شدن این ادعاها از سوی اعضای صندوق یاد شده، کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها به رهبری سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور را به این مجبور کرد تا برای ارزیابی این موضوع، یک هیئت ۱۱ نفری را تعیین کند.

سید آقا فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ و رئیس هیئت تعیین شده برای این صندوق
سید آقا فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ و رئیس هیئت تعیین شده برای این صندوق

سید آقا فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ و رئیس این هیئت روز چهارشنبه در این مورد به رادیو آزادی گفت که تا فعلاً با مسئولان این صندوق دو نشست مقدماتی صورت گرفته که به‌گفته آقای سانچارکی موضوع برای بررسی جدی به زمان بیشتر نیاز دارد.

به‌گفته آقای سانچارکی قرار است این هیئت نتایج و جزئیات این بررسی‌ها را به زودی با رسانه‌ها شریک سازد.

XS
SM
MD
LG