همزمان با خواست پاکستان، چین و روسیه از طالبان برای گفتگو با حکومت افغانستان، برخی از اعضای هیئت رهبری شورای عالی صلح میگوید در این زمینه بسیار نزدیک شدهاند.
قاضی محمد امین وقاد عضو هیئت رهبری این شورا روز شنبه ۲۲ سرطان در صحبت با رادیو آزادی ابراز امیدواری کرد تا نتایج لازم را بدست بیاورند.
وی افزود: "طالبان هم در این بخش نسبت به هر کس دیگر میدانند که گفتگو با امریکاییها راه حل نیست، حل این موضوع اینست که مذاکرات بینالافغانی آغاز شود، اهتمام شود، تعهدات صورت گیرد، افغانستان و صلح اجندا باشد، قانونیت، عدالت و مشارکت اجندا باشد."
آقای وقاد میگوید، نه تنها پاکستان، چین و روسیه خواستار آغاز مذاکرات رسمی میان حکومت افغانستان و طالبان اند، بلکه همه جهان این تقاضا را دارد.
این در حالیست که زلمی خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان، روز جمعه در تویترش نوشته است که در نشستی در چین در بارۀ صلح افغانستان همۀ جوانب توافق کردند که گفتگوهای صلح میان گروه طالبان، حکومت افغانستان، و سایر افغانها هر چه زود تر آغاز شوند.
در این نشست که در پیکینگ پایتخت چین به روز های چهارشنبه و پنجشنبه برگزار شده بود در کنار خلیلزاد، نمایندههای روسیه، چین و پاکستان هم اشتراک داشتند.
وزارت خارجه امریکا در اعلامیۀ که روز جمعه منتشر کرد گفت، امریکا، روسیه و چین به این باور اند که پاکستان در پروسه صلح افغانستان نقش مهم را بازی میکند.
اسلام آباد این موضوع را ده روز پیش از اینکه عمران خان صدراعظم پاکستان با دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا در واشنگتن ببیند، از طالبان خواست.
عمران خان و دونالد ترمپ در ۲۲ ماه جولای با هم ملاقات میکنند.
از سوی هم حکمت الله عظمی معاون انستیتوت صلح و جنگ افغانستان میگوید، ممکن طالبان بار دیگر حاضر به مذاکرات رسمی با حکومت نشوند.
وی گفت: "دو موضوع برای طالبان خط سرخ است، یکی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و دوم به رسمیت نشناختن دولت افغانستان، این تقریباً نا ممکن است که طالبان در مورد این دو موضوع نرمش نشان بدهند."
طالبان پیش از این بار بار گفتگو با حکومت افغانستان را رد کرده اما به تازگی در باره خواست کشور های منطقه و جهان، چیزی نگفته اند.
اما درنشست اخیر بین الافغانی در دوحه قطر، برخی مقام های حکومت افغانستان منحیث شخصیت های مستقل شرکت کرده و نظریات شانرا شریک ساختند.