لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۳

ایکونامیست:‌ نشست بین‌الافغانی در دوحه پیشرفت در بحران ۴۰ ساله افغانستان بود


شماری از رسانه‌های غربی به تلاش‌های صلح در افغانستان، با توجه به حمله روز جمعه در ننگرهار تمرکز کرده‌اند.

  • ایکونامیست

هفته نامه ایکونامیست در این مورد می‌نویسد، نشست بین الافغانی هفته گذشته در دوحه، در واقع یک پیشرفت در بحران چهل ساله افغانستان بود. در این نشست طالبان وعده سپردند که مکتب‌ها، شفاخانه‌ها و بازار‌ها را هدف حمله قرار نمی‌دهند.

به نوشته ایکانومیست، با آنکه طالبان، حکومت افغانستان را دست نشانده می‌دانند و حاضر به گفتگو‌های رسمی با نماینده‌های اداره فعلی نشده‌اند، شماری از اعضای حکومت با طالبان در دوحه دیدار کردند.

در ادامه آمده است، نشست بین‌الافغانی شکستن بخشی از یخ بود که در نتیجه مفکوره نقشه راه برای رسیدن به صلح را زنده می‌سازد.

هفته نامه هم‌چنان نوشته که تنها توافق میان امریکا و طالبان، برای آوردن صلح در افغانستان کافی نخواهد بود.

ایکانومیست به این هم پرداخته که برای خروج نیرو‌های امریکایی از افغانستان و این‌که خونریزی و بدبختی به میان نیاید، طالبان باید راه‌های را دریابند تا با گروه‌های مختلف در افغانستان که هنگامی با آن‌ها در جنگ قرار داشتند، از راه مسالمت آمیز پیش آیند.

  • نیویارک تایمز

روزنامه نیویارک تایمز به اظهارات جنرال مارک میلی نامزد مقام ریاست کمیته لوی درستیز‌های امریکا توجه کرده‌است.

جنرال میلی گفته که خروج شتابزده نیرو‌های امریکایی از افغانستان، یک اشتباه استراتژیک خواهد بود.

نیویارک تایمز می‌نویسد، این اظهارات موضع وزارت دفاع امریکا را که در حال حاضر با قصر سفید روی خروج نیرو‌های ایالات متحده از افغانستان، مشغول بحث است، آشکار می‌سازد.

روزنامه به نقل از جنرال مارک میلی که زمان زیادی را در افغانستان سپری کرده نوشته است که مأموریت او، کوچک، درد آور، دشوار و در عین حال ضروری است.

ایالات متحده در حال حاضر حدود چهارده هزار سرباز در افغانستان دارد.

نیویارک تایمز به نقل از شماری از مقام‌ها نوشته که پنتاگون، رئیس جمهور ترمپ را تشویق کرده‌است تا اگر در نتیجه توافق صلح، تمامی سربازان را از افغانستان بیرون هم می‌کند، نیرو‌های ویژه عملیاتی را در این کشور نگهدارد.

رئیس جمهور دونالد ترمپ چندی پیش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس گفته بود، شماری از سربازان را از افغانستان بیرون کرده اما سپس به گفته مقام‌های نظامی، ترمپ از این کار منصرف شد.

جنرال مارک میلی نامزد کمیته لوی درستیز‌های امریکا، در حالی خروج نیرو‌ها از افغانستان را اشتباه استراتژیک می‌داند که در هفت دور گذشته گفتگو‌ها میان طالبان و نماینده‌های ایالات متحده، بحث‌ها به خروج سربازان امریکا و ضمانت برای مبارزه با تروریزم متمرکز بوده‌است.

در هر دو بخش پیشرفت‌های شده‌است اما زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان گفته، تا هنگامی که روی تمامی موارد توافق صورت نگیرد، موافقت روی یک مورد ممکن نیست.

در تمامی این موارد، مذاکرات بین‌الافغانی، پیمان صلح و آتش‌بس دایمی شامل اند.

  • اندیپندنت

با ادامه این تلاش‌ها، روزنامه بریتانیایی اندیپندنت به حمله انتحاری روز جمعه در ولسوالی پچیراگام ولایت ننگرهار که در جریان یک مراسم عروسی رخ داد، توجه کرده است.

به نوشته روزنامه، یک پسر سیزده ساله این حمله را که ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت، انجام داد.

در ادامه آمده که ولسوالی پچیراگام از مراکز مهم گروه داعش به شمار می‌رود و طالبان هم در آنجا حضور گسترده دارند.

گروه داعش در سال‌های گذشته چندین حمله مرگبار را بر دفتر‌های دولتی، مکتب‌ها و گروه‌های امداد رسانی در شهر جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار انجام داده‌است.

با آنکه طالبان دست داشتن در حمله روز جمعه در ولسوالی پچیراگام ولایت ننگرهار را رد کردند، روزنامه اندیپندنت، اظهارات ذبیح الله مجاهد سخنگوی این گروه را نقل کرده که گفته است، تا هنگام رسیدن به توافق صلح، با نیرو‌های افغان و بین‌المللی، به جنگ ادامه خواهند داد.

XS
SM
MD
LG