لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۸ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۳

افغانستان

اشرف غنی: مشکلات و نیازمندی‌های تیم کریکت باید بزود رفع شوند

حمید حسن بالر تیم ملی کریکت افغانستان
حمید حسن بالر تیم ملی کریکت افغانستان

رئیس جمهور افغانستان می‌گوید که مشکلات ساختاری و نیازمندی‌های تیم ملی کریکت افغانستان به زودی بررسی شود و برای رفع آن‌ها، اقدامات عاجل روی دست گرفته شوند.

محمد اشرف غنی این را شام دیروز پنجشنبه در دیدار با اعضای کریکت بورد افغانستان در ارگ گفت.

به اساس خبرنامۀ ریاست جمهوری افغانستان، آقای غنی در این دیدار گفته که این مسئولیت کریکت بورد است تا تلاش نماید که تیم ملی کریکت خوبتر بدرخشد و نظم و اتحاد در تیم ایجاد شود.

رئیس جمهور اشرف غنی هم‌چنان گفته است که برای موفقیت تیم ملی کریکت افغانستان در جام جهانی کریکت بیست آوره، آمادگی لازم گرفته شود.

انتظار می‌رود که این جام، سال آینده میلادی در آسترالیا برگزار شود.

اعضای تیم ملی کریکت بورد افغانستان گفته اند که وضعیت تیم کریکت این کشور در جریان رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۹ و پس از آن بررسی شده و اقدامات در زمینه بهبود تیم صورت گرفته اند.

تیم ملی کریکت افغانستان به تازگی در هر نُه بازی در این جام شکست خورد.

تیم ملی کریکت و کریکت بورد افغانستان به دنبال باخت پی هم این تیم، با انتقادات افغان‌ها در داخل و بیرون از این کشور رو‌به‌رو شده‌است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

زنان سرپرست خانواده در افغانستان با مشکلات اقتصادی شدید دست و پنجه نرم می‌کنند

بسیاری از زنان افغان مدعی‌اند که کمک‌های اعلام‌شدۀ طالبان به آنان نرسیده است.
بسیاری از زنان افغان مدعی‌اند که کمک‌های اعلام‌شدۀ طالبان به آنان نرسیده است.

شماری از زنان سرپرست خانواده‌ها و مادران بیوه در افغانستان، با نزدیک شدن فصل زمستان با چالش‌های اقتصادی قابل توجه و مشکلات فراوان روبرو هستند.

آن‌ها در صحبت با رادیو آزادی گفتند که نزدیک شدن فصل زمستان بر نگرانی‌هایشان افزوده است.

(بچه‌ام نان می‌خواست، حیران شدم چه کنم، آخر خانۀ خاله‌ام رفتم و یک شب و یک روز پاییدم، او برای ما نان پخت.)

این بانو که باشنده کابل است می‌گوید بیوه است و فقر تا حد گرسنگی دامنگیر او شده است.

او که نخواست به دلیل حساسیت موضوع نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:
"بیوه هستم، کاریگر نداریم در خانه، زمستان شد، بسیار وضع و روزگار ما خراب است، خودم مریض هستم، خرچ و خوراک نداریم، هیچ کسی به ما کمک نمی‌کند."

بانوی دیگری از ولسوالی دره‌صوف ولایت سمنگان که او هم نخواست نامش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت که چهار سال می‌شود شوهرش به ایران رفته و از او هیچ خبری ندارد.

او که سرپرست خانواده‌اش است می‌گوید که با نزدیک شدن فصل زمستان وضعیت زندگی او بدتر از گذشته شده است.

"چهار طفل دارم، دو دختر و دو پسر، پسر کلان ۱۴ ساله است و دختر کوچکم ۶ ساله. ۳ هزار کرایه خانه می‌دهم، سه چهار ماه کرایه را نپرداخته‌ام، زمستان است، چوب کار است، زغال کار است، حیرانم چگونه پوره کنم. در خانه‌های مردم کار می‌کنم."

گفتنی است که شماری دیگر از زنان که دنبال کار هستند، حتی این فرصت را هم ندارند؛ زیرا خانواده‌ها به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی کمتر اقدام به استخدام کارگر می‌کنند.

یک بانوی دیگر نیز از ولایت کابل، که سرپرستی خانواده‌اش را بر عهده دارد، می‌گوید که فرزندانش از سردی هوا بیمار شده‌اند، اما توانایی تداوی آنان را ندارد.

او که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت:
"هیچ‌کسی را ندارم که مرا کمک کند، اولادهایم سینه‌وبغل اند، خانه‌ام دروازه درست ندارد، پرده زدیم، زمستان است، خانه‌ام سایه‌رخ است، اولادک‌هایم خنک می‌خورند، نی خوراک داریم، نی چوب و زغال. ۳ زمستان است که بسیار به سختی تیر می‌کنم."

وزارت شهدا و معلولین طالبان اعلام کرده است که در پنج ماه گذشته بیش از ۱۰ میلیارد افغانی به بیوه‌ها و یتیمان کمک کرده است.
وزارت شهدا و معلولین طالبان اعلام کرده است که در پنج ماه گذشته بیش از ۱۰ میلیارد افغانی به بیوه‌ها و یتیمان کمک کرده است.

فیصل خاموش، سخنگوی وزارت شهدا و معلولین حکومت طالبان، به تاریخ ۱۶ نوامبر در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) نوشته است که این وزارت در پنج ماه گذشته مبلغ ۱۰ میلیارد و ۴۰۹ میلیون افغانی را برای یتیمان، معلولین و بیوه‌های کشور توزیع کرده است.

اما بسیاری از زنان که سرپرستی خانواده‌های خود را به عهده دارند و همچنان شمار زیادی از بیوه‌ها و یتیمان در افغانستان مدعی‌اند که کمکی دریافت نکرده‌اند.

بر اساس آماری که وزارت امور شهدا و معلولین حکومت طالبان سال گذشته ارائه کرده بود، ۸۰ هزار زن بیوه و ۳۵۰ هزار یتیم نزد آنان ثبت است.

بیشتر زنان افغان، همسرانشان را در نتیجۀ حوادث، جنگ‌های سال‌های اخیر بین نیروهای جمهوری مخلوع و طالبان، حملات انفجاری و انتحاری و بمب‌گذاری‌های کنار جاده‌ای از دست داده‌اند.

ایران و طالبان افزایش انتقالات از طریق قطعۀ سوم خط آهن خواف-هرات را بررسی کردند

مولوی محمد اسحاق صاحبزاده در سفر به ایران با جبارعلی ذاکری دیدار کرد.
مولوی محمد اسحاق صاحبزاده در سفر به ایران با جبارعلی ذاکری دیدار کرد.

مولوی محمد اسحاق صاحبزاده، معین خط آهن وزارت فواید عامۀ طالبان، در سفر به ایران با جبارعلی ذاکری، رئیس اجرایی ادارۀ خط آهن این کشور، دیدار کرد.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی این وزارت، در شبکۀ ایکس (توئیتر سابق) یکشنبه‌شب ۲۷ عقرب نوشت که آن‌ها دربارۀ افزایش انتقالات از طریق قطعۀ سوم خط آهن خواف-هرات و ارتقای ظرفیت‌های فنی و تخصصی کارمندان ادارۀ خط آهن افغانستان بحث کردند.

در ادامه آمده که در این دیدار در مورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در توسعۀ زیرساخت‌های ریلی نیز گفت‌وگو کردند.

به گزارش برخی از رسانه‌های ایرانی، حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در کابل و نمایندۀ ویژۀ این کشور برای افغانستان، در دیدار با هیئت طالبان روز یکشنبه گفته است که توسعۀ خط آهن بین دو کشور در اولویت قرار دارد.

یک هیئت طالبان به ریاست معین خط آهن وزارت فواید عامۀ این گروه در یک سفر رسمی روز شنبه ۲۶ عقرب به ایران رفت.

مؤسسۀ نجات کودکان: بیش از ۳۸ هزار نفر در افغانستان به دلیل اوضاع جوی بی‌جا شده‌اند

مؤسسۀ نجات کودکان اعلام کرد که بیش از ۳۸ هزار نفر در اوایل سال ۲۰۲۴ در افغانستان به دلیل اوضاع جوی شدید بی‌جا شدند.
مؤسسۀ نجات کودکان اعلام کرد که بیش از ۳۸ هزار نفر در اوایل سال ۲۰۲۴ در افغانستان به دلیل اوضاع جوی شدید بی‌جا شدند.

مؤسسۀ نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که بیش از ۳۸ هزار نفر، که نیمی از آن‌ها کودکان بودند، به دلیل اوضاع جوی شدید در اوایل سال جاری ۲۰۲۴ میلادی در افغانستان بی‌جا شدند که نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش را نشان می‌دهد.

این مؤسسه در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) روز یکشنبه ۲۷ عقرب نوشت که افغانستان با وجود انتشار کم کاربن، با تأثیرات شدید اقلیمی مانند خشکسالی، سیلاب و طوفان روبه‌رو است.

ارشاد ملک، رئیس مؤسسۀ نجات کودکان در افغانستان، گفته است که بحران اقلیمی، بحران بشری را در این کشور وخیم‌تر می‌کند، باعث بی‌جا شدن خانواده‌ها شده، منابع آب را از بین می‌برد و آموزش کودکان را مختل می‌سازد.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) روز دوشنبه هفتۀ گذشته گفت که افغانستان با وجود کمترین نقشش در انتشار گازهای گلخانه‌ای، از جمله ۱۰ کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است.

رهبر کوریای شمالی به اردوی کشورش دستور داده است تا توانایی‌های جنگی خود را افزایش دهند

کشورهای غربی از اعزام هزاران نیروی نظامی کوریای شمالی به روسیه ابراز نگرانی کرده‌اند.
کشورهای غربی از اعزام هزاران نیروی نظامی کوریای شمالی به روسیه ابراز نگرانی کرده‌اند.

کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، به اردوی کشورش دستور داده است تا توانایی‌های خود را برای جنگ افزایش دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وی این اظهارات را چند روز پیش در نشست فرماندهان نظامی که روز دوشنبه توسط رسانه دولتی کوریای شمالی (KCNA) منتشر شد، بیان کرد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کشورهای غربی از اعزام هزاران نیروی نظامی از سوی کوریای شمالی به روسیه ابراز نگرانی کرده‌اند.

قرار است که بیشتر این سربازان کوریایی دوشادوش سربازان روسی در اوکراین در جنگ شرکت کنند.

رهبر کوریای شمالی همچنان گفت که ماهیت تهدید از سوی امریکا و متحدانش از جمله کوریای جنوبی به مرحله خطرناکی رسیده است و به دلیل همین تهدیدها از آمادگی برای جنگ صحبت می‌کند.

استانکزی: بازسازی افغانستان وظیفۀ اخلاقی کشورهای است که درگیر جنگ افغانستان بوده‌اند

معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان از کشورهای جهان خواست در بازسازی افغانستان کمک کنند.
معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان از کشورهای جهان خواست در بازسازی افغانستان کمک کنند.

شیرمحمد عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان، از جامعۀ جهانی خواست تا در بازسازی ویرانی‌های ناشی از جنگ‌های چند دهۀ گذشته کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری دی‌پی‌ای جرمنی، استانکزی دیروز در نشستی از سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی خواست تا در انکشاف اقتصادی، بخش تخنیکی و سکتور زراعت به افغان‌ها کمک کنند.

وی کشورهایی را که به گفتۀ او در سال‌های گذشته در جنگ‌های افغانستان درگیر بودند، خطاب قرار داده و گفت که بازسازی افغانستان وظیفۀ اخلاقی این کشورها است.

اشارۀ او به‌گونهٔ غیرمستقیم به کشورهای عضو ناتو بود که ۲۰ سال در افغانستان حضور نظامی داشتند و در طول جنگ خسارات جانی و مالی به مردم این کشور وارد کردند.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ میلادی، این حکومت درخواست‌های زیادی برای کمک و به رسمیت شناختن از جهان داشته است، اما به دلیل نقض گستردۀ حقوق بشری و اجرای سیاست‌های سخت‌گیرانۀ آن‌ها، هنوز هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است

اجلاس جی ۲۰ با تمرکز بر توسعهٔ پایدار آغاز خواهد شد

فعالان محیط‌زیست در برازیل پیش از آغاز نشست جی ۲۰ گردهمایی‌های اعتراضی برگزار کردند.
فعالان محیط‌زیست در برازیل پیش از آغاز نشست جی ۲۰ گردهمایی‌های اعتراضی برگزار کردند.

اجلاس سران کشورهای جی ۲۰ در ریو دو جنیرو، برازیل، برگزار می‌شود.

جی ۲۰، یا رهبران بیست کشور دارای برترین اقتصاد جهان و اتحادیۀ اروپا، در این اجلاس بیشتر بر توسعهٔ پایدار، انرژی و ایجاد اتحاد جهانی در برابر گرسنگی تمرکز خواهند کرد.

اما پیش از آغاز این نشست سران، فعالان محیط‌زیست در برازیل گردهمایی‌های اعتراضی نیز برگزار کرده بودند.

قصر سفید اعلام کرده که کمک‌های امریکا برای مبارزه با تغییرات اقلیمی در سال جاری به یازده میلیارد دالر رسیده است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، پیش از رسیدن به این اجلاس، روز یک‌شنبه به شهر آمازوناس سفر کرد، جایی که بزرگ‌ترین جنگل جهان، یعنی آمازون، در آنجا قرار دارد.

بایدن امروز دوشنبه به ریو دو جنیرو خواهد رفت.

طالبان: حفر ۱۸ چاه نفت در حوزۀ دریای آمو آغاز شده است

شرکت مشترک "اف چین" مسئول حفاری چاه‌های نفتی در ولایت‌های سرپل و جوزجان است.
شرکت مشترک "اف چین" مسئول حفاری چاه‌های نفتی در ولایت‌های سرپل و جوزجان است.

حکومت طالبان حفر ۱۸ چاه استخراج نفت در حوزه نفتی دریای آمو را آغاز کرد.

خبرگزاری باختر، که تحت کنترل طالبان است، گزارش داده که این چاه‌ها توسط یک شرکت مشترک افغانستان و چین به نام "اف چین" حفر می‌شوند و تا پایان سال تکمیل خواهند شد.

امرالدین علیزی، سخنگوی شرکت "اف چین"، گفته است که این چاه‌ها در بلاک قشقری، منطقۀ سرپل اق‌دریا و نواحی زمردسای ولایت جوزجان موقعیت دارند.

وزارت معادن و پترولیم طالبان چندی پیش اعلام کرده بود که یک شرکت چینی با هزینهٔ ۳۵ میلیون دالر در حال آغاز حفاری ۱۸ چاه نفتی در حوزۀ آمودریا است.

حفاری این چاه‌های نفتی می‌تواند سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دالر عاید داشته باشد.

طالبان پنج نفر را در ولایات فاریاب و تخار در محضر عام شلاق زدند

نهادهای حقوق بشری مجازات بدنی طالبان را مغایر اصول حقوق بشری می‌دانند
نهادهای حقوق بشری مجازات بدنی طالبان را مغایر اصول حقوق بشری می‌دانند

طالبان پنج نفر را در ولایت‌های فاریاب و تخار در محضر عام شلاق زدند.

ستره محکمه حکومت طالبان در بیانیه‌هایی جداگانه دیروز یک‌شنبه اعلام کرده است که در ولسوالی‌های پشتونکوت و دولت‌آباد ولایت فاریاب، یک زن و یک مرد به اتهام فرار از منزل و روابط نامشروع به ۳۹ ضربه شلاق و یک تا دو سال حبس محکوم شدند و حکم شلاق آن‌ها اجرا شده است.

همچنین، در ولسوالی درقد ولایت تخار، دو نفر را به اتهام سرقت و لواطت به ۳۹ ضربه شلاق محکوم کرده و حکم را اجرا کرده‌اند.

این در حالی است که نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری بارها از طالبان خواسته‌اند که مجازات بدنی را متوقف کنند، زیرا این اقدامات را مغایر با اصول حقوق بشری می‌دانند.

اما طالبان همچنان به اجرای چنین مجازات‌هایی در ولایات مختلف ادامه می‌دهند.

سازمان حمایت از خبرنگاران: ممنوعیت بر گرفتن عکس از سوی طالبان در هرات بر آزادی رسانه‌ها تاثیر می گذارد

خبرنگاران افغان در روز جهانی آزادی مطبوعات.
خبرنگاران افغان در روز جهانی آزادی مطبوعات.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان می‌گوید که ممنوعیت بر گرفتن عکس از سوی طالبان در ولایت هرات نه تنها بر آزادی رسانه‌ها تاثیر می گذارد، بلکه بر حقوق اساسی مردم نیز تأثیر گذار است.

این نهاد روز یکشنبه ۲۷ عقرب با نشر اعلامیه ای از طالبان خواسته است که به چنین محدودیت‌ها پایان دهند و به استقلالیت رسانه‌ها احترام بگذارند.

در اعلامیه آمده است که ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان به خبرنگاران اجازه نمی‌دهد که در نشست‌های رسمی و غیر رسمی در هرات از مقامات طالبان عکس بگیرند.

پیش از این طالبان در برخی از ولایت‌های دیگر مانند قندهار، ننگرهار و هلمند نیز گرفتن عکس و ویدیو از موجودات زنده را ممنوع کرده بودند.

ملل متحد: برای سه و نیم میلیون مادر و زن حامله در افغانستان کمک‌های حیاتی شده است

زنان افغان.
زنان افغان.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد می‌گوید که برای سه و نیم میلیون مادر و زن حامله در افغانستان کمک‌های حیاتی کرده است.

این اداره ملل متحد امروز در شبکه اکس یا تویتر سابقش نوشته که از ماه جنوری تا اکتوبر سال روان با حمایت اداره مهاجرت، مهاجرین و نفوس امریکا به زنان افغان کمک کرده است.

این صندوق هیچ جزئیات دیگری در مورد نوعیت این کمک‌ها ارایه نکرده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG