لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۱

طغیان دریای کوکچه در بدخشان خسارات ببار آورده است


آبخیزی دریای کوچه در ولایت بدخشان. July 7 2019
آبخیزی دریای کوچه در ولایت بدخشان. July 7 2019

آب دریای کوکچه که از کوه‌های پامیر سرچشمه می‌گیرد، همه ساله با آب شدن برف‌ها در فصل تابستان چند برابر می‌شود، در کنار این‌که همه ساله شماری زیاد از جوانان را در جریان آببازی طعمه خود می‌کند، زمین‌های زراعتی و علف چرهای مسیر این دریا نیز آسیب می‌بینند.

آرش یک تن از دهقانان در ولسوالی یفتل پایان امروز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که امسال در پی افزایش آب دریای کوکچه زمین‌های زراعتی آنان، پیش از آنکه حاصل بدهد طعمه دریا شده‌است.

وی افزود: "ما تقریباً سه جریب زمین داشتیم در قسمت‌های لایابه مربوط ولسوالی یفتل پایان، آب دریا امسال زیاد شده، تقریباً یک جریب زمین را با خود بُرد."

معین الدین عینی رئیس اداره زراعت بدخشان با تأیید تخریبات بی‌سابقه دریای کوکچه به رادیو آزادی گفت که آبخیزی امسال این دریا در سی سال گذشته بی‌سابقه است.

به گفته رئیس زراعت، نبود دیوارهای استنادی در مسیر این رودخانه، زمین‌های زراعتی را با خطر نابودی روبرو کرده‌است.

وی افزود: ما یک کشور هستیم که اگر باران ببارد زمین‌های للمی ما درست حاصل می‌دهد و اگر نبارد به خشک سالی مواجه می‌شویم"

منیر احمد بارش یک تن از آگاهان زراعتی، حکومت را در خصوص تحکیمات دریای کوکچه به بی‌توجهی متهم کرده می‌گوید که همه ‌ساله طغیان دریای کوکچه زمین‌های زراعتی، علف‌چرها و جنگلات را در بدخشان به بستر دریا مُبدل می‌سازد.

به گفته وی چندین سال می‌شود که حکومت وعده می‌دهد که کار تحکیمات دریای کوکچه را آغاز می‌کند، اما تا اکنون کار عملی آن آغاز نشده‎است.

وی افزود: "امسال در مقایسه به سال‎های قبل میزان بارندگی در ولایت بدخشان خیلی زیاد بود، ذخیره برف هنوز هم است احتمال افزایش هنوز هم وجود دارد، اما متأسفانه دیوار استنادی در دو سوی دریای کوکچه از سوی حکومت ساخته نشده‌‎است."

از سوی هم مسئولان ریاست فواید عامه بدخشان از تمام مسافران و رانندگان مسیر بدخشان و تخار خواسته اند که از طرف شب از این مسیر عبور نکنند که در چندین استقامت، این شاهراه با تهدید آب دریای کوکچه مواجه است.

XS
SM
MD
LG