نشست دو روزه بینالافغانی در بارۀ صلح افغانستان به ابتکار جرمنی و قطر فردا یکشنبه ۱۶ سرطان در شهر دوحه پایتخت قطر برگزار میشود.
انتظار میرود این نشست زمینه را برای گفتگوهای مستقیم میان حکومت افغانستان و طالبان فراهم کند.
حضرت عمر زاخیلوال سیاستمدار افغان و سفیر پیشین افغانستان در اسلام آباد یکی از اشتراک کنندگان این نشست است.
او شام دیروز جمعه ۱۴ سرطان در مصاحبۀ با رادیو آزادی گفت، نشست قطر برای زمینه سازی گفتگوهای مستقیم مؤثر و مهم است.
وی افزود: "همان طوریکه مذاکرات امریکا و طالبان زمینه ساز برای نشست بینالافغانی بود، چون توقع میرفت که نتیجۀ مثبت از این مذاکرات بدست آید. بنابرین گفتگوی کنونی جهت زمینه سازی برای آغاز مذاکرات بینالافغانی یک قدم مهم به شمار میرود."
طالبان هم حضور خود در این نشست بینالافغانی را اعلام کردهاست.
سهیل شاهین عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر دیشب به رادیو آزادی گفت: "اشتراک کنندگان در اینجا نظریات شان را در رابطه با صلح بیان میکنند، ما هم در این مورد نظر خود را ابراز میداریم و به همین گونه دیگر اشتراک کنندگان. سپس در روشنی نظریات همه میبینیم در بارۀ صلح افغانستان و پایان اشغال این کشور، چه کرده میتوانیم."
بر اساسی گزارشها، حکومتهای جرمنی و قطر، برای اشتراک در نشست دوحه حدود ۶۰ افغان را دعوت کردهاند.
اشتراک کنندگان، هر یک به نمایندگی از خود نظریات شان را ارائه میکنند.
جرمنی و قطر در اعلامیۀ مشترک گفته اند که هدف نشست بینالافغانی زمینه سازی برای آغاز گفتگوهای مستقیم میان افغانها است.
هر چند حکومت افغانستان از اعزام نمایندههای خود چیزی نگفت، اما یک منبع دولتی به رادیو آزادی گفت، افراد مورد اعتماد رئیس جمهور محمد اشرف غنی به شمول نادر نادری رئیس کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی نیز در جمع اشتراک کنندگان این نشست، راهی دوحه پایتخت قطر میشود.
رسانهها از اشتراک صفیه صدیق، شهرزاد اکبر، فوزیه کوفی و چند زن دیگر نام بردهاند که به نمایندگی از زنان افغان در این نشست اشتراک میکنند.
تعدادی از اعضای شورای عالی صلح نیز در جمع اشتراک کنندگان اند و امیدوار اند که این اجلاس زمینه را برای گفتگوهای مستقیم، فراهم کند.
حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح افغانستان شام دیروز در صحبت با رادیو آزادی گفت: "این یک گفتگوی بینالافغانی است. هر کسیکه دعوت شده، شناخت اجتماعی، کار کردها، سوابق و مؤثریت او در نشست، در نظر گرفته شدهاست. این گفتگو میتواند در همین چوکات زمینه را برای مذاکرات مستقیم میان حکومت افغانستان و طالبان فراهم کند."
ایالات متحده از گفتگوهای بینالافغانی قویاً حمایت خود را اعلام کردهاست.
امریکا میگوید، این نشست در تحقق یک مورد مهم گفتگوهای آنها با طالبان، خیلی اهمیت دارد.
دور هفتم گفتگو های صلح میان نمایندگان امریکا و طالبان از یک هفته به اینسو در قطر ادامه دارد.