هرچند ایران بارها متهم به حمایت از گروه طالبان بوده اما این بار نخست است که این کشور از سوی امریکا به انجام حملات در افغانستان نیز متهم میشود.
برخی از آگاهان افغان میگویند امریکا با وارد کردن این اتهامها تلاش دارد که فشارها بر ایران را افزایش دهد.
اما به گفته آنان بحرانها میان این دو کشور میتواند روی روند صلح افغانستان نیز تأثیر منفی بگذارد.
ودیر صافی استاد علوم سیاسی پوهنتون کابل در این مورد میگوید، تنشهای تازه میان امریکا و ایران پروسه صلح افغانستان را نیز متضرر ساختهاست و ایران از هر راه ممکن تلاش میکند تا دستآوردهای امریکا را تهدید کند.
به تازهگی مایک پامپئو وزیر خارجه امریکا اتهام بسته که در حمله اخیر در کابل ایران دست داشتهاست، حمله که در آن چهار فرد ملکی کشته و چهار افسر امریکایی مجروح شدند.
وی روز شنبه در واشنگتن دی سی از چندین حمله یاد آوری کرده که به گفته وی توسط حامیان ایران انجام شدهاست.
در این میان از حمله بمی ماه جوزا در کابل نیز یاد آور شده که مسئولیت آنرا طالبان مسلح پذیرفتهاند.
امریکا در چند هفته گذشته چندین بار ایران را متهم به حمله بر اهداف امریکا در منطقه نمودهاست.
تنشها و ادعاها میان امریکا و تهران بر سرمایه گذاری و تاجران در افغانستان نیز تاثیر سوء گذاشتهاست.
خان جان الکوزی معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان میگوید تجارت میان ایران و افغانستان عملآ متضرر شدهاست.
آقای الکوزی گفت که تنشها امریکا و تهران روی تجارت و اقتصاد افغانستان تاثیر مستقیم دارد و هم اکنون ما با مشکلات زیاد مواجه استیم اگر این تنشها افزایش یابد افغانها بیشتر متضرر میشوند.
از سوی هم خالد پشتون یک عضو پیشین ولسی جرکه میگوید که افغانستان با توجه به چنین وضعیت باید سیاست را اختیار کند که قربانی تنشها میان هر دو کشور نگردد.
حکومت افغانستان همواره تأکید کرده که در کنار اینکه امریکا متحد استراتژیکاش است تلاش دارد تا با ایران نیز روابط خوبی داشته باشد.
وزارت خارجه افغانستان در این اوآخر گفتهاست، با توجه به نابسامانیهای سیاسی در منطقه نیاز است تا این کشور دنبال جناح بندیها نباشد و با اختیار کردن سیاست دوستانه خود را از این تنشها دور نگهدارد.