روزنامههای چاپ امروز کابل در مورد موضوعات مختلف مطالبی را به نشر سپردهاند.
- مسیر
روزنامه مسیر سرمقالهاش را تحت عنوان شدت جنگ و سرنوشت گفتگوهای صلح نوشته است که نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان در آینده نزدیک بخاطر دور هفتم مذاکرات صلح و گفتگو با نمایندههای طالبان به قطر سفر میکند.
در سرمقاله آمدهاست، هر چند آقای خلیلزاد گفته که اینبار گفتگوها بسیار متفاوت و برخی مسایل نهایی میشود اما با در نظر داشت مذاکرات قبلی آیا اینبار واقعاً مذاکرات صلح پیشرفت خواهد داشت.
سرمقاله نویس نوشته است، خلیلزاد در حالی به قطر سفر میکند که هم اکنون گفتگوهای صلح با موانع جدی مواجه است و طرفین بخصوص امریکا فشارهای نظامی اش را بالای طالبان بیشتر ساختهاست.
به باور سرمقاله نویس، از یکسو امریکا از طالبان میخواهد که آتشبس کنند و از سوی دیگر فشارها را بالای آنها زیاد ساخته که این مسایل روی روند گفتگوهای صلح تأثیرات بد بجا میگذارد.
سرمقاله نویس میخواهد که در دور هفتم گفتگوهای صلح باید مسایل زیادی نهایی گردد طالبان باید به آقای خلیلزاد واضح بگوید که باید بحث خروج نیروهای خارجی و عدم استفاده از خاک افغانستان بر کشورهای دیگر نهایی گردد و همچنان آقای خلیلزاد روی آتشبس و مذاکرات با حکومت افغانستان تأکید کند.
به باور سرمقاله نویس، اگر دور هفتم مذکرات صلح با ناکامی مواجه گردد ممکن این روند متوقف گردد.
- آرمان ملی
روزنامه آرمان ملی در مورد برنامه تقویتی ثبت نام رأیدهندگان انتخابات که روز گذشته آغاز شده نوشتهاست که این پروسه میتواند روند مشارکت مردم را در انتخابات ریاست جمهوری بیشتر سازد.
سرمقاله نویس نوشته است، این پروسه باید به گونه درست مدیریت شود زیرا به باور سرمقاله نویس اگر پروسه ثبت نام درست مدیریت نشود ممکن یکبار دیگر مانند انتخابات گذشته این پروسه با مشکلات گسترده مواجه گردد.
- سرخط
روزنامه سرخط هم در سرمقاله اش نوشته است که هر چند تمام اعضای کمیسیونهای انتخاباتی از وظایف شان برکنار شده و بجای آنها افراد جدید گماشته شدهاست اما هنوز هم مشکلات انتخاباتی پابرجاست.
سرمقاله نویس نوشته است، با در نظر داشت راهکارهای کنونی انتخابات گفته میشود که کمیشنران جدید هم مانند اعضای قبلی این کمیسیونها عمل خواهند کرد و انتخابات هم خالی از مشکلات نخواهد بود.
- دنیا
روزنامه دنیا هم با اشاره به اختلافات میان نامزدان ریاست جمهوری و حکومت نوشته است که این اختلافات افغانستان را به یک بحران جدید میکشاند.
نویسنده به نقل از شماری کارشناسان نوشته است، هر چند هر دو طرف به منافع شخصی شان متعهد هستند نه منافع مردم و دولت اما گفته است که باید سیاسیون و رهبران حکومت این مشکلات را درک کرده و برای آن راه حل جستجو نمایند.