افغانستان
خلیلزاد با مقامهای جرمنی در مورد صلح افغانستان صحبت کرد
زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده برای صلح افغانستان گفته که با مقامهای جرمنی در مورد روند صلح افغانستان صحبت کردهاست.
او این را صبح چهارشنبه، پنجم ماه جون، در تویتر خود نوشت و گفت که گفتگوهایش در برلین پایتخت جرمنی در دو روز گذشته سازنده بوده است.
خلیلزاد افزوده است که با اندریاس میکایلیس وزیر خارجۀ جرمنی، جان هکر مشاور امنیت ملی و امور خارجی این کشور و نیز با مارکس پوتزیل نمایندۀ خاص جرمنی برای افغانستان دیدار کرده است.
آقای خلیلزاد همچنین از برگزاری یک نشست مشترک میان مقامهای ایالات متحده و اروپا در مورد صلح افغانستان به میزبانی جرمنی خبر داده است.
او افزوده که این نشست عمدتاً بر روند صلح و گفتگوهای بینالافغانی متمرکز بود که انتظار میرود جرمنی، قطر و ناروی میزبانیاش کنند.
اما، جزئیات بیشتر در این مورد ارائه نشده است.
این هفتمین دور سفر دو هفتهای آقای خلیلزاد به منطقه و برخی از کشورهای غربی است.
آقای خلیلزاد پیش از جرمنی به روز یکشنبه از پاکستان دیدار کرد.
قرار است او به افغانستان، امارات متحده عربی، قطر و بلجیم هم سفر کند.
خلیلزاد تا کنون شش بار با نمایندهگان طالبان گفتگو کرده است، اما این گروه تا کنون هر نوع گفتگوی مستقیم با حکومت افغانستان را رد کرده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
طالبان: پلان استراتیژیک برای مدیریت حوادث طبیعی ایجاد میشود
اداره ملی مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان میگوید که روی ایجاد یک پلان ستراتیژیک برای مدیریت حوادث طبیعی کار میکند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول حکومت طالبان روز سهشنبه ۱۶ دلو، گزارش داده که ملا نورالدین ترابی سرپرست، اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث امروز در نشستی گفت که هدف این پلان پیشگیری، آمادگی و پاسخدهی در مقابل حوادث طبیعی است و ماینپاکی بخشی دیگر از این پلان پنج ساله را شامل میشود.
سرپرست این اداره، از نهادهای بینالملی خواستار همکاری در تطبیق این پلان شد.
این درحالی است که افغانستان در جمع ده کشور آسیب پذیر جهان در مقابله با تغییرات اقلیمی است.
درجریان سال روان هجری خورشیدی، صد ها تن به دلیل سیلاب و بارندگیهای بیموقع آسیب دیدند.
عدم دسترسی زنان افغان به خدمات صحی موثر، صندوق جمعیت ملل متحد را نگران کرده
صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) هشدار داده است که زنان در افغانستان به دلیل عدم دسترسی به خدمات صحی مصون و مؤثر، با تهدیدهای فزاینده روبه رو هستند.
این نهاد ملل متحد، در پیامی ویدیویی که در صفحهٔ ایکس خود نشر کرده، نسبت به نبود خدمات صحی مؤثر و مصون برای زنان افغان ابراز نگرانی کرده است.
در این ویدیو با شماری از زنان در ولایت ننگرهار که در زمینهٔ دسترسی به خدمات صحی با چالشهایی مواجه هستند، صحبت شده است.
این اداره ملل متحد بر ضرورت سرمایهگذاری در ایجاد مراکز صحی مصون برای زنان در افغانستان نیز تأکید کرده است.
تحولات افغانستان؛ محور دیدار وزیر خارجه تاجیکستان و نماینده ویژه اتحادیه اروپا
توماس نیکلاسین، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان روز دوشنبه ۱۵دلو، با سراجالدین مهرالدین، وزیر امور خارجه تاجیکستان در دوشنبه پایتخت این کشور دیدار کرده است.
توماس نیکلاسین، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان روز دوشنبه ۱۵دلو، با سراجالدین مهرالدین، وزیر امور خارجه تاجیکستان در دوشنبه پایتخت این کشور دیدار کرده است.
دراعلامیهای نشر شده ازسوی وزارت خارجه تاجکستان آمده که دو طرف درباره تحولات افغانستان و همکاریهای مشترک در زمینه مقابله با چالشها و تهدیدها گفتوگو کردند.
براساس اعلامیه، گسترش همکاریها میان تاجیکستان و اتحادیه اروپا در عرصههای گوناگون و چشمانداز روابط دوجانبه از دیگر موضوعات در این دیدار بوده است.
تاجکستان همسایه افغانستان از زمان روی کارآمدن حکومت طالبان، روابط نزدیک با طالبان نداشته است.
روز جهانی سرطان؛ شعار امسال مبارزه مشترک جهانی علیه این بیماری
امروز سه شنبه ۱۶ دلو، روز جهانی مبارزه با مرض سرطان است. در سال جاری شعار این روز، تاکید بر مبارزه مشترک جهانی علیه سرطان میکند.
افغانستان از جمله کشورهای است که در بخش مبارزه با مرض سرطان بهخاطر نبود امکانات عقب مانده است.
براساس معلومات نهاد مبارزه با مرض سرطان در افغانستان، تا پایان سال ۲۰۲۴ تعداد بیماران سرطان در این کشور به حدود ۵ صد هزار نفر میرسید.
بنابر عدم امکانات و خدمات لازم طبی، تعداد تلفات از این جمله به تقریباً ۷۶ درصد رسیده است.
حد اوسط سالانه، ۲۰ هزار نفر به مرض سرطان در افغانستان مبتلا میشوند که اکثریت آنها با سرطان سینه، معده و یا شُش دچار میگردند.
صلیب سرخ می گوید متعهد به ارائه خدمات بشردوستانه و حضور فعال در سراسر افغانستان است
کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) گزارشهای رسانههای را رد کرده است که ادعا میکنند این کمیته به کارکنان خود در کابل توصیه کرده است که به دلیل مسایل امنیتی به وظایف خود نروند و در خانههایشان بمانند.
دفتر صلیب سرخ برای افغانستان روز دوشنبه در صفحهٔ ایکس (توییتر سابق) خود در بیانیهای این گزارشها را نادرست خوانده و اعلام کرده است که کارکنان این کمیته، در کابل و سراسر افغانستان، بدون هیچ مانعی به فعالیتهای عادی خود ادامه میدهند.
این نهاد تاکید کرده که تمامی برنامههای این نهاد، از جمله برنامههای کمکهای بشردوستانه، طبق معمول و مانند گذشته ادامه دارد و آنان متعهد به ارائه خدمات بشردوستانه استند.
ICRC مشخص نکرده است که کدام رسانهها این گزارشهای نادرست را منتشر کردهاند، اما در روزهای اخیر، اریک چیسون، رئیس شفاخانه فرانسوی در کابل، به روزنامه لوموند فرانسه گفته بود که بیش از نیمی از داکتران زن این شفاخانه به دلیل محدودیتهای طالبان از کار خود کنارهگیری کردهاند و کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز به تدریج در حال خروج از افغانستان است
دو معدنچی بر اثر فرویختن معدن ذغال سنگ جان خود را از دست دادند
به گفته منابع طالبان روز دوشنبه یک معدن ذغال سنگ در منطقه «شاقول» در روستای شیخه، ولسوالی دره صوف سمنگان فروریخته است.
حشمتالله رحمانی سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در سمنگان جان باختن دو معدنچی را تایید کرد و گفت یک معدنچی دیگر زخمی شده است.
چندی قبل چندین معدنچی در دره صوف سمنگان زیر آوار گیر کرده بودند که پس از ساعت ها گیر ماندن زیر آوار دوباره نجات داده شدند.
استخراج غیرمعیاری و غیرحرفهی درمعادن افغانستان باعث شده تا گزارش هایی مبنی از مرگ و خطرات بر کارگران در این منطقه منتشر شود.
شلاق خوردن دو تن در کابل و قندوز از سوی طالبان
ستره محکمه طالبان اعلام کرد که این دو تن را به اتهام «قتل» و «روابط نامشروع» روز دوشنبه در کابل و کندز شلاق زده اند.
فردیکه در کندز شلاق خورده متهم به قتل بوده ، فرد دیگر در ولسوالی چهار آسیاب ولایت کابل، به جرم روابط نامشروع مجازات شدند.
این دو نفر به یک سال حبس و ۳۹ دُره جزای تعزیری محکوم شدند.
در سه سال گذشته مدافعان حقوق بشر و سازمان ملل متحد، به تکرار از تطبیق همچو مجازات از سوی طالبان انتقاد کرده، آن را نقض فاحش حقوق بشر خوانده اند.
امضای قرارداد تجاری ۴.۵ میلیون دالری میان افغانستان و ازبکستان
وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان میگوید که قراردادهای تجاری به ارزش ۴.۵ میلیون دالر میان سکتور خصوصی افغانستان و ازبکستان روز یکشنبه ۱۴ دلو در کابل به امضا رسید.
این وزارت در پستی در شبکۀ ایکس توییتر سابق، ناوقت دیروز بیآنکه در این مورد جزئیات بدهد، از امضای این قراردادها خبر داد.
یک هیئت ازبیکستانی به رهبری عزیزبیک صلاحالدینوف، رئیس سرمایهگذاری این کشور، روز شنبه وارد کابل شد.
احمدالله زاهد معین وزارت صنعت و تجارت طالبان در دیدار با این هیئت روز یکشنبه در مورد سرمایهگذاری مشترک میان کابل و تاشکند گفتوگو کرد.
هرچند حکومت طالبان توسط هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده؛ اما ازبیکستان از محدود کشورهایی است که با طالبان تعامل دارد و دیپلومات این گروه را پذیرفته است.
مجمع مدافعان حقوقبشر خواستار رهایی عالمان دینی منتقد طالبان از بند این گروه شده است
مجمع مدافعان حقوقبشر خواستار رهایی عالمان دینی منتقد طالبان از بند این گروه شده است.
این نهاد در اعلامیهای اواخر روز یکشنبه ۱۴ دلو گفت که این عالمان دین در حمایت از آموزش دختران، ایجاد فضای همدیگر پذیری، حاکمیت قانون برای همه، رفع تبعیض میان شهروندان و ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان سخن گفته بودند.
در بخشی از اعلامیه آمده است، خواستههای را که علمای دینی مطرح کردهاند، خواستههای همه شهروندان افغانستان است و هیچ کس حق ندارد که به اراده و خواستههای مردم بی احترامی کند.
بر اساس گزارشها، استخبارات طالبان روز سهشنبه هفتۀ گذشته عبدالقادر قانت، محمود حسن و عبدالعزیز شجاع سه عالم دینی منتقد این گروه را بازداشت کرد.
طالبان در این مورد هنوز چیزی نگفتهاند.
برادر محمود حسن روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت که آقای حسن تحت شکنجه قرار دارد و وضعیت صحیاش وخیم است.
او از سازمانهای حقوق بشری خواست که برای آزادی برادرش فوراً اقدام کنند.
انتقال بیش از ۴۰۸ هزار تُن کالا از طریق خطوط ریل افغانستان در جریان یک ماه گذشته
وزارت فواید عامه طالبان میگوید که در ماه جدی سال جاری، ۴۰۸ هزار و ۸۷۶ متریک تُن کالا از راه خط ریل افغانستان انتقالات صورت گرفته است.
اشرف حقشناس، سخنگوی این وزارت میگوید که این انتقالات از طریق خطوط ریل حیرتان، آقینه، تورغندی و هرات-خواف انجام که شامل مواد نفتی، غیرنفتی و دیگر مواد به کشور صادر و وارد شده است.
بهاساس گفتههای وزارت فواید عامه، در ۹ ماه نخست سال جاری حدود ۳.۲ میلیون متریک تُن انتقالات از طریق خطوط ریل کشور صورت گرفته است.