وزارت داخله افغانستان میگوید که پس از برنده شدن تیم ملی کریکت این کشور در برابر تیم ملی پاکستان ده تن در فیرهای شادیانه زخمی شدهاند.
نصرت رحیمی سخنگوی این وزارت روز شنبه به رادیو آزادی گفت که تعداد از افراد در پیوند به فیرهای هوایی بازداشت شدهاند:
"در کابل، خوست و جلال آباد در فیرهای هوایی ده تن جراحت برداشته اند، نیروهای امنیتی مطابق هدایت ۴۳ تن را در کابل، ۱۴ نفر را در خوست و ۳۱ تن را در جلال آباد با سلاح و مهمات گرفتار کردهاند."
فیرهای شادیانه در بخشهای از شهر کابل و ولایات خوست، کندهار، زابل، هلمند و ننگرهار پس از آن صورت گرفت که تیم ملی کربکت افغانستان تیم ملی کریکت پاکستان را در یک بازی تمریناتی اما نفس گیر شکست داد.
فیرهای هوایی و شادیانه پیش از این نیز به دنبال برنده شدن تیم کریکت افغانستان در شماری از مسابقات و یا هم خوشیهای دیگر صورت گرفته و حتی به یک رسم تبدیل شدهاست.
اما مردم عام این عمل را نادرست میدانند و میگویند که در فیرهای هوایی همواره خوشیهای برخی از خانوادهها به غم مبُدل شدهاست.
محب الله ستانکزی یکی از باشندههای کابل در این باره میگوید:
"سلاح و مرمی از حکومت است، در افغانستان همه روزه انتحار و انفجار صورت میگیرد، بجای فیرهای هوایی باید این مرمی ها برضد دشمن استفاده شود."
سکندر باشنده شهر جلال آباد نیز میگوید که فیرهای شادیانه بر روان مردم تاثیرات سوء برجا میگذارد:
"زمانیکه صدای یک پتاقی هم بالا میشود مردم متاثر میشوند، مردم خسته اند، رنج دیده اند و نباید فیرهای هوایی صورت گیرد."
در این حال صفی الله باشنده ننگرهار میگوید که مردم در خوشی ها باید احساسات خود را با اتن ابراز کنند:
"خوشیها را باید با اتن بزرگداشت کنیم نه با فیرهای هوایی چون در فیرهای هوایی مردم متضرر می شوند."
کریکت بورد و کریکت بازان افغانستان نیز همواره از مردم و علاقمندان شان خواسته اند که پس از موفقیت ورزشکاران افغان فیرهای هوایی و شادیانه نکنند.
از سوی هم وزارت داخله افغانستان میگوید که به نهادهای امنیتی این کشور هدایت داده شده تا در آینده عاملین فیرهای شادیانه وهوایی را بازداشت نموده و با آنان برخورد قانونی کنند.
نسیم شفق