سازمان مللمتحد از تبادل الفاظ شدید بین امریکا و ایران اظهار نگرانی کرده و از دو طرف خواسته است که آرامش را حفظ کنند.
ستیفن دوجاریک سخنگوی سازمان مللمتحد بعد از فیر یک راکت به سمت منطقه سبز بغداد که محل سفارتخانههای کشورهای خارجی به شمول امریکا میباشد و برخورد این راکت در ۵۰۰ متری سفارت امریکا که سبب شد رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ تهدیدها را علیه ایران جدیتر بسازد، اظهار نگرانی عمیق کرد.
با افزایش تشنج بین امریکا و ایران رئیس جمهور ترمپ روز ۲۰ ماه می در تویتر خود نوشت، اگر ایران میخواهد جنگ کند این رسماً ختم ایران خواهد بود.
در پاسخ به این وزیر خارجه ایران محمد جواد ظریف این سخنان رئیس جمهور امریکا را تهدید مسخرهآمیز قتل عام خوانده و به رئیس جمهور امریکا هشدار داد که از تهدید ایران دست بردارد.
سخنگوی سازمان مللمتحد ستیفن دوجاریک از دو طرف خواسته است که از چنین الفاظ شدید علیه یک دیگر خودداری کنند و از تحمل کار بگیرند.
تا حال هیچ گروهی مسئولیت فیر راکت به سمت منطقه سبز بغداد را به عهده نگرفته و این حادثه کدام تلفاتی هم نداشته است.
اما واشنگتن دستور تقویه قوای امریکا را در خلیج صادر کرده و در رابطه با تهدیدهای اجتناب ناپذیر از سوی ایران سخن گفته و علاوه بر آن دستور تخلیه پرسونل سفارت امریکا را در بغداد نیز صادر کرده است.
ایران ادعاهای امریکا را رد نموده و واشنگتن را به گسترش غیر قابل قبول تشنج متهم ساخته است.
هر دو کشور به وضاحت گفتهاند که خواهان جنگ نیستند.
رئیس جمهور امریکا در یک تویت جداگانه خود روز دوشنبه نوشت که اگر ایران خواهان مذاکرات میباشد باید گام اول را بردارد.
اما حسن روحانی رئیس جمهور ایران به خبرگزاری رسمی ایران ایرنا گفته است، فعلاً زمان برای مذاکرات مناسب نیست و ایران مقاومت را ترجیح میدهد.
سخنان رئیس جمهور امریکا در این رابطه تا حدی قابل نگرانی میباشد.
آقای ترمپ در تویتر خود نوشته است، خواهیم دید که با ایران چه صورت میگیرد.
بهگفته او ایران بسیار خصمانه حرکت میکند و این کشور واقعاً تحریک کننده شماره یک تروریزم بهشمار میرود.
رئیس جمهور ترمپ اظهار داشت اگر ایران قدمی دیگری در همین مسیر بردارد به نظر وی اشتباه بزرگ را مرتکب خواهد شد.
آقای ترمپ افزود اگر آنها کاری انجام بدهند با قوه بزرگی مقابل خواهند شد، ولی در این رابطه تا حال کدام علایمی دیده نمیشود.
او گفت امریکا انتخاب دیگر ندارد.
روابط بین امریکا و ایران یک سال قبل وقتی که رئیس جمهور ترمپ خروج امریکا را از پیمان اتمی قدرتهای بزرگ با ایران اعلان نمود تیرهتر شد.
در آن وقت رئیس جمهور امریکا گفته بود که این پیمان کافی جدی نیست که مانع تولید اسلحه اتمی از سوی ایران شود و راکتهای بالیستیک ایران و همچنان حمایت گروههای تندرو از سوی ایران را در منطقه در بر نمیگیرد.
ایران این ادعا را که از گروههای افراطی به شمول یمن حمایت میکند، رد کرده و میگوید که برنامههای اتمی آن هم اهداف ملکی دارند.
ایران در اوایل ماه جاری هشدار داد اگر کشورهای غربی که در پیمان اتمی با این کشور پابند باقی مانده اند برای جلوگیری از تأثیرات تحریمهای امریکا علیه ایران قدم نبردارند غنیسازی یورانیم را دوباره آغاز خواهد کرد.