لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۱

عبدالله: از فابریکه‌های دوا سازی حمایت می‌کنیم تا به خودکفایی برسند


ارشیف، عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان
ارشیف، عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان

هر چند حکومت افغانستان پیشرفت‌ها اخیر در بخش صحت را کافی نمی‌داند اما می‌گوید، از فابریکه‌های دوا سازی در داخل کشور حمایت می‌کند تا به خودکفایی برسند.

با آن که ۹۳ در صد ادویه مورد نیاز افغانستان از کشورهای دیگر وارد می شود اما مسئولان فابریکه‌های دوا سازی از کیفیت بالای ادویه اطمنیان می‌دهند.

احمد شاه امین و وحید صدیق دو تن از مسئولان فابریکه‌های تولید دوا در این مورد می‌گویند:

"ما برای مردم در این مورد اطمنیان می دهیم از مواد باکیفیت که از کشور‌های دیگر مانند چین، هند وارد می شود استفاده می نمایم و نمی خواهیم که دوای بی‌کیفیت تولید کنیم به همین دلیل آهسته آهسته پیش می رویم و اقلام را زیاد می کنیم تا از چنین مشکلات جلوگیری نمایم. تمام ماشین آلات تولیدات ما مجهز و معیاری است یعنی ما صد در صد از کیفیت ادویه اطمنیان میدهیم."

در این حال وزارت صحت عامه روز پنجشنبه از هفته ملی صنعت دواسازی در کابل تجلیل کزد.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه که در این نشست حضور داشت گفت، پیشرفت‌های کنونی در بخش صحت کافی نبوده و نیاز است تا بخاطر جلوگیری از قاچاق ادویه بی‌کیفیت از فابریکه‌های دوا سازی در کشور حمایت صورت گیرد:

"مشکل بیروکراسی را یاد آوری کردید متاسفانه مشکل فساد اداری به‌خصوص در قوانین وجود دارد و مشکلات که هنوز تمام آن رفع نشده تمام آن‌ها یک فضای خاص است که ایجاب می کند تا توجه خاص به آن صورت گیرد وعده من برای صاحبان فابریکه‌های ادویه و اتحادیه مربوط‌شان اینست که همرای‌شان همکار می‌باشم."

پیش از این نیز مردم بار‌ها از ادویه بی‌کیفیت در کشور شکایت کرده اند.

مقامات وزارت صحت عامه می گویند، هم اکنون ۱۵ قلم ادویه در افغانستان تولید می شود که پاسخگوی ۷ در صد نیازمندی‌های مردم است.

به گفته آنان سطح مصرف ادویه درافغانستان سالانه به ۶۰۰ میلیون دالر می رسد.

هر چند فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه مشکلات در این بخش را می پذیرد اما می گوید که به همکاری سکتور خصوصی حالا زمینه پیشرفت در این بخش مساعد گردیده است.

فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه عامه افغانستان
فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه عامه افغانستان

"با وجود چالش‌های که پیشروی رشد تولید ادویه داخلی موجود است اما با این همه مشکلات، سکتور خصوصی، اتحادیه تولید صنعت دوا به همکاری وزارت صحت عامه توانسته ظرف سه سال اخیر برای حدود ۶۰ فابریکه در افغانستان زمینه سازی کند که از جمله ۴۰ فابریکه آن فعال و تولید دارد یعنی ۱۵ قلم دوا تولید و نیازمندی مردم را تا حدی مرفوع می سازد."

ورود ادویه از راه‌های قاچاقی به ویژه از پاکستان به افغانستان همواره یکی از شکایت‌های بوده که مردم در این کشور آن را مطرح کرده اند.

اما رئیس اجرائیه تاکید کرد که نهاد‌های امنیتی باید از ورود ادویه بی‌کیفیت به کشور جلوگیری کرده و وزارت صحت عامه در بخش صحت کارهای بنیادی انجام دهد.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG