با تخریب فابریکه های تولید هیرویین در ولایت فراه، طالبان از عواید نزدیک به یک میلیون دالر امریکایی محروم شدند.
در کمتر از ده روز گذشته نیروهای نظامی مشترک افغان و خارجی دو بار کارخانه های تولید مواد مخدر را در ولسوالی بکواه فراه هدف حملات زمینی و هوایی قرار دادند.
نصرت رحیمی سخنگوی وزارت امور داخله افغانستان به رادیو آزادی گفت، این حملات با استفاده از اطلاعات کشفی و استخباراتی در مناطق اشکن، پلواش و سپین کاریز ولسوالی بکواه بالای (۶۸) کارخانه تولید مواد مخدر صورت گرفت که در نتیجه آن در کنار تلفات سنگین به کارمندان این کارخانه ها، به ارزش نزدیک به یک میلیون دالر مواد مخدر را نیز از بین برده شده است:
"این (۶۸) کارخانه به گونه کامل در نتیجه عملیات زمینی و حملات هوایی از بین برده شد. در حمله فراه هیچ تلفات ملکی وجود نداشت، بلکه کسانی بودند که یکجا با طالبان در این کارخانه ها کار می کردند. تعداد این افراد به دو صد تن می رسید که در آنجا کار می کردند و وقتی بمبارد صورت گرفت، (۱۵۰) تن آنان کشته و چهل تن شان زخمی شدند."
هفته گذشته نیز نیروهای هوایی اردوی ملی افغانستان با انجام عملیات در منطقه اشکن ولسوالی بکواه، یک ذخیره گاه بزرگ مواد مخدر را از بین بردند.
بر بنیاد یافته های وزارت داخله افغانستان، در این کارخانه ها روزانه به ارزش ده ها هزار دالر امریکایی هیرویین تولید می شد و تمامی عواید آن به طالبان می رسید، اما طالبان مسلح با نشر اعلامیه، دست داشتن در تولید مواد مخدر را رده کرده اند.
نماینده گان فراه در شورای ملی میگویند، طالبان در بیشتر مناطق ولسوالی های بکواه، گلستان، خاک سفید، پُشت رود و بالا بلوک این ولایت نفوذ دارند و در بیشتر مناطق تحت نفوذ آنان کوکنار کشت می شود و کارخانههای تولید هیرویین نیز در آن فعال است.
گل احمد اعظمی نماینده مردم فراه در مشرانو جرگه میگوید، کارخانه های تولید مواد مخدر بیشتر در مناطق مسکونی ساخته شده و در عملیات اخیر به افراد ملکی نیز آسیب رسیده است:
"ولسوالی بکواه یکی از ولسوالی های نا امن فراه است. در آنجا حاکمیت حکومت وجود ندارد و کشت کوکنار، تولید و تجارت مواد مخدر در آنجا صورت می گیرد. مردمی که از محل با ما تماس گرفتند، آسیب زیاد به مردم ملکی نیز رسیده است و یک تعداد فابریکات نیز از بین رفته است. بافریکه در نزدیک محلات مسکونی است. ما طرفدار از بین بردن فابریکه های مواد مخدر استیم، اما حیات مردم ما هم باید در نظر گرفته شود."
هرچند در گزارش اخیر سیگار آمده است که نیروهای امریکایی در اوایل سال جاری میلادی عملیات هوایی شان بر کارخانه های تولید مواد مخدر را متوقف کرده اند، اما وزارت امور داخله افغانستان میگوید، هنوز نیز نیروهای خارجی نظامیان افغان را در عملیات هوایی برکارخانه های تولید مواد مخدر کمک و همکاری می کنند.
گزارش: مرسلین ارسلا