نیروهای اردوی ملی در همکاری با نیروهای قطعه خاص مبارزه علیه مواد مخدر و با استفاده از اطلاعات استخباراتی نیروهای خارجی، عملیاتی را بر یک کارخانه و ذخیره گاه مواد مخدر در قریه اشکن ولسوالی بکواه فراه انجام دادند.
در این عملیات یکصد هزار کیلوگرام مواد مخدر و مواد کیمیاوی کشف و حریق گردید.
قیس منگل سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در صحبت با رادیو آزادی گفت، عملیات مذکور در چهارچوب پلان عملیاتی نیروهای افغان برای مبارزه علیه مواد مخدر انجام شد که در جریان آن مقدار زیاد مواد کیمیاوی که در تولید هیرویین استفاده میشد، نیز از بین برده شد.
وی گفت:
"نیروهای اردوی ملی، به ویژه نیروهای خاص با انجام عملیات در ولسوالی بکواه فراه یک صد هزار کیلو گرام مواد مخدر و مواد کیمیاوی را از بین بردند. طالبان از این مواد مصارف مالی شان را تأمین میکردند. نیروهای خارجی در بخش کشفی این عملیات با ما همکاری کردند که در جریان آن نیروهای اردوی ملی نه تنها فعالیت های زمینی را انجام دادند، بلکه ضربات هوایی نیز بر هدف مذکور اجراء شد و اطلاعات به دست آمده نشان میدهد که این مواد مربوط طالبان بود."
در نتیجه این عملیات ۳۵ کیلوگرام هیرویین، ۴۰۰ کیلوگرام تریاک، ۱۲۵۰۰ کیلوگرام نوشادر، ۱۳ کیلوگرام چرس، یک کیلو گرام شیشه، ۹۰۰کیلوگرام کاربن، ۲۷۰۰ لیتر تیزاب و چندین لیتر مواد کیمیاوی دیگر کشف و در محل از بین برده شد.
عملیات مشترک هوایی نیروهای افغان و خارجی بر کارخانه های تولید مواد مخدر در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد، اما نیروهای خارجی عملیات هوایی شان بر این کارخانه ها را در اواسط سال جاری میلادی متوقف کردند، ولی در بخش کشفی با نیروهای افغان همکاری میکنند.
گل احمد اعظمی نماینده فراه در مشرانو جرگه میگوید، در تمامی مناطق نا امن ولایت فراه کوکنار کشت میشود و پس از پروسس، هیرویین مذکور توسط گروه های مافیای جهانی حتی به کشورهای اروپایی قاچاق میگردد.
وی افزود:
"کشت کوکنار در فراه، به ویژه مناطق ناامن زیاد صورت میگیرد، اما منفعت زیاد آن به قاچاقبران مواد مخدر که با شبکه های جهانی قاچاق رابطه دارند، می رسد. فابریکات تولید مواد مخدر در محلات نا امن فعالیت دارد. خواست ما از حکومت این است، حملاتی که بر این کارخانه ها اجراء میشود، دقیق باشد، تا به افراد ملکی زیان نرسد."
در حال حاضر در ولسوالیهای بکواه، گلستان، خاک سفید، پُشت رود و بالا بلوک ولایت فراه کوکنار کشت میشود و در بیشتر این مناطق کارخانههای تولید هیرویین عملاً فعالیت دارند.
گزارش: مرسلین ارسلا