صندوق وجهی بینالمللی (IMF) میگوید، در حالی که ایران با تحریمهای وضع شده توسط ایالات متحده امریکا بر آن کشور دست و پنجه نرم میکند، انتظار میرود که اقتصاد این کشور در سال جاری میلادی شش درصد کاهش یافته و سطح تورم (انفلاسیون) در ایران ۴۰ درصد افزایش یابد.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در ماه می سال گذشته از توافقنامه اتمی سال ۲۰۱۵ میلادی قدرتهای بزرگ جهان با ایران خارج شد و تحریمهای شدید را دوباره بر آن کشور وضع کرد.
در ماه نوامبر سال گذشته میلادی تحریمهای ایالات متحده بر سکتور نفت و گاز ایران وضع شد.
بیست ویکم اپریل جاری قصر سفید اعلام کرد که معافیت داده شده در زمینه واردات نفت از ایران برای برخی کشورها از جمله ترکیه و کوریای جنوبی تمدید نخواهد شد.
هدف این اقدام رسانیدن صادرات نفت ایران به صفر خوانده شده است.
جهاد ازعور (Jihad Azour) مسئول شرق و آسیای میانه صندوق وجهی بینالمللی امروز گفت که با عدم تمدید معافیت واردات نفت از ایران احتمال دارد که وضعیت اقتصادی این کشور از این هم وخیمتر شود.
آقای ازعور گفته است که به طور آشکار وضع دوباره تحریمها و از بین بردن معافیت داده شده در زمینه واردات نفت از ایران، تأثیر اضافی منفی را بالای اقتصاد ایران هم در زمینه رشد اقتصادی و همچنان در عرصه تورم اقتصادی خواهد داشت که سطح آن در سال جاری میلادی به ۴۰ درصد خواهد رسید.
بعد از تشدید تحریمهای ایالات متحده امریکا بر ایران و عدم تمدید معافیت واردات نفت از این کشور، تهران میگوید که احتمال دارد از یک توافقنامه منع تکثیر اسلحه اتمی خارج شود.
رسانههای ایران از قول جواد ظریف وزیر خارجه این کشور گزارش داده اند که دیروز (بیست و هشتم اپریل) گفتهاست، در حالیکه ایالات متحده امریکا تحریمها بر تهران را تشدید بخشیده، جمهوری اسلامی انتخابهای متعدد دارد.
بهگفته آقای ظریف مقامات ایران روی این گزینهها غور میکنند و به مثابۀ بخشی از اقدامات متقابل، خارج شدن از توافقنامه منع تکثیر اسلحه اتمی (NRT) یکی از این گزینههاست.
این اظهارات آقای ظریف بعد از آن صورت گرفت که همانروز (بیست و هشتم اپریل) یک جنرال ارشد اردوی ایران هشدار داد که در صورت مواجه شدن با "دشمنیهای بیشتر" تهران میتواند که تنگه استراتژیک هرمز را به روی کشتیها مسدود کند.