دانشمندان برای نخستین بار روبات یا وسیله خودکاری را ساخته اند که دارای حس لامسه بوده و از آن در پروسه تجدید مواد یا ریسایکلنگ (recycling) استفاده خواهد شد.
این روبات دارای حس لامسه که توسط دانشمندان انستیتوت تکنالوژی ایالات ماساچوست امریکا ساخته شدهاست، به کمک سنسرهای مخصوص میتواند اشیای تولید شده از کاغذ، پلاستیک و سایر مواد قابل تجدید را تشخیص نموده، از هم جدا کند.
تشخیص مواد ساخته شده از کاغذ، پلاستیک و شیشه از بین انبوه زباله ها یک مشکل عمده در عرصه تجدید مواد یا ریسایکلنگ، محسوب میشود.
جدا ساختن کاغذ، پلاستیک، شیشه و سایر مواد قابل تجدید از بین زباله ها یک کار دشوار، زمانگیر، پُر مشقت و پُر مصرف بوده و در برخی موارد ناممکن به نظر میرسد. در اکثر موارد این کار توسط نیروهای انسانی انجام میشود. اما اکنون با استفاده از این روبات دارای حس لامسه، ممکن است این کار ساده تر شود.
این روبات که دانشمندان انستیتوت تکنولوژی ایالات ماساچوست آنرا روسایل نام نهادهاند، دارای سنسرهای خاص در دستانش بوده، به کمک آنها کاغذ، پلاستیک، شیشه و سایر مواد قابل تجدید را تشخیص نموده و آنها را در گروپهای مختلف جمع آوری میکند.
سنسرهای روسایل، اندازه، میزان نرمش و سایر خصوصیات مواد قابل تجدید را در بین زباله ها به سرعت بررسی کرده، مواد تولید شده از کاغذ، پلاستیک، شیشه، فلزات و سایر مواد قابل تجدید را شناسایی میکند.