- یو اسای تو دی
روزنامۀ یو اسای تو دی نوشته است، یک گزارش تازۀ اردوی امریکا نشان می دهد که پنتاگون قیمتترین و غیر موثرترین مدل یونیفورم پلنگی را در اختیار اردوی ملی افغانستان قرار داده است.
به نوشتۀ روزنامه، درین گزارش آمده که این لباس شامل لباسهای نظامی می شود که در سرزمین افغانستان به آسانی از سوی شورشیان قابل دید و تشخیص است.
به نوشتۀ روزنامه، این گزارش یافتههای سال ۲۰۱۷ ادارۀ سرمفتش خاص امریکا در امور بازسازی افغانستان، سیگار، را تأیید می کند.
سیگار گفته بود که پنتاگون بیش از ۲۸ میلیون دالر امریکایی را در بخش خریداری یونیفورمهای پلنگی مشابه به جنگل مصرف کرده که تنها در ۲ درصد افغانستان عمدتاً پُر از دشت و بیابان مناسب است.
روزنامه در ادامه نوشته است، وزیر دفاع سابق افغانستان به توافق اردوی امریکا این مدل لباس را از میان دیگر مدلهای موثرتر آن که در اختیار پنتاگون بود، برگزید.
به نوشتۀ روزنامه، مناسب بودن این مدل لباس در افغانستان آزمایش نشده بود.
روزنامه نوشته است، یافتههای گزارش جدیدی که در دسترسش قرار گرفته و چهارشنبه به کانگرس پیشکش شده، نشان می دهد که یونیفورم اردوی افغانستان از میان ۷ مدل که آزمایش شده، قیمتترین مدل است و بیشتر از همۀ این مدلها قابل دید و تشخیص است.
به نوشتۀ روزنامه، جان سوپکو، سرمفتش خاص امریکا در امور بازسازی افغانستان به روز چهارشنبه در یک کمیتۀ کانگرس امریکا گفت، انتخاب ضعیف این لباس در نتیجۀ رشوه ستانی صورت گرفته است.
به گفتۀ او، در اخیر، سربازان افغان بلندترین هزینۀ این کار را می پردازند.
- فایننشل تایمز:
روزنامۀ فایننشل تایمز برنامۀ امریکا در افغانستان را با خروج امریکا از ویتنام مقایسه کرده است.
به نوشتۀ روزنامه، هنری کیسینجر، وزیر خارجۀ سابق امریکا گفته بود که میان خروج امریکا در سال ۱۹۷۵ از ویتنام و رسیدن دولت کمونیست به قدرت باید یک فاصلۀ مناسب وجود داشته باشد.
کیسینجر توافقنامۀ صلح ویتنام را امضا کرده بود.
روزنامه نوشته است که به محض بلند شدن آخرین هلیکوپتر امریکایی از شهر سایگون ویتنام در سال ۱۹۷۵ این شهر سقوط کرد.
روزنامه نوشته است، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان نیز تقریباً همین گونه یک برنامه را پیش میبرد.
اما به نوشتۀ روزنامه، امریکا با به حاشیه راندن حکومت افغانستان در گفتگوهای صلح با طالبان، تلاش میکند تا خاطر اش را از همه چیز جمع کند.
فایننشل تایمز نوشته است، این چیزیست که خلیلزاد را در وضعیت کیسینجر قرار میدهد.
روزنامه درین مورد تفصیلات بیشتر هم نوشته است.
انتظار می رود خلیلزاد برای ششمین بار به قطر برود تا با طالبان رو در رو گفتگو کند.
روزنامه می نویسد، در پنج دور گفتگوها میان امریکا و طالبان هیچ نمایندۀ حکومت افغانستان حضور نداشت، اما امریکا میگوید، تلاش می ورزد تا پروسۀ صلح به رهبری و مالکیت افغانها نتیجه بدهد.
شماری از مقامهای افغان درین اواخر از امریکا انتقاد کرده اند که گویا حکومت افغانستان را در گفتگوهای صلح به حاشیه رانده است.
اما خلیل زاد اخیراً در گفتگو با رادیو آزادی این ادعا را نپذیرفت و گفت که همواره جزئیات گفتگوهایش با طالبان را با حکومت افغانستان شریک می سازد.