- روزنامۀ نیویارک تایمز به نگرانی برخیها در مورد معاملۀ احتمالی با گروه طالبان توجه کرده است.
روزنامه می نویسد، داوود ناجی، یک عضو اقلیت قوم هزاره در جریان قتل عام دیگر افراد متعلق به این قوم در سال ۱۹۹۸ در شهر مزارشریف محصل بود.
به نوشتۀ روزنامه، ناجی حفر تونلها از سوی خانوادهها برای پنهان شدن از گروه طالبان را به یاد دارد.
روزنامه می نویسد، در آن زمان بیش از ۲ هزار غیرنظامی کشته شدند.
نیویارک تایمز می نویسد، ناجی که حالا ۴۵ ساله و رهبر یک جنبش سیاسی هزاره هاست، ازین بیم دارد که مبادا در صورت بازگشت طالبان به قدرت در نتیجۀ دست یافتن امریکا و طالبان به یک معامله در جریان مذاکرات، کشتار دسته جمعی بیشتر صورت گیرد.
روزنامه می نویسد، ناجی و بسیاری از هزارههای دیگر تشویش دارند که این گفتگوها ظلم و ستم به ارمغان خواهد آورد تا صلح.
زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ امریکا در امور صلح افغانستان گفته است که هنوز هیچ گونه توافق نهایی با طالبان صورت نگرفته است.
روزنامه به نقل از توماس روتیگ، معاون شبکۀ تحلیلگران افغانستان نوشته است، نیازست طالبان ثابت کنند که پالیسی ضد هزارهها یا شیعیان را دنبال نمی کنند.
- روزنامۀ استارز اند سترایپس در یک مطلب می نویسد، که شماری از سربازان امریکایی با وصف زخمهای شدیدی که در جنگها در افغانستان و عراق برداشته بودند، زنده مانده اند.
روزنامه می نویسد، اقدامات از جمله استفاده از بنداژهای خاص برای جلوگیری از ضایع شدن خون سربازان زخمی، رساندن به موقع خون به آنها و انتقال شان توسط طیاره از میدان جنگ سبب شده است تا آنها زنده بمانند.
به نوشتۀ روزنامه، این اقدامات منجر به جلوگیری از جان دادن ۱۵۰۰ سرباز در افغانستان و ۲۱۰۰ سرباز دیگر در عراق شده است.
روزنامه می نویسد، فیصدی سربازانی که پس از زخم برداشتن در افغانستان زنده مانده اند، از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ به ۴۲ درصد رسیده است.
در ادامه آمده است که در عراق این آمار از ۹ درصد به ۳۳ درصد افزایش یافته است.
روزنامه می نویسد، در افغانستان از زمانی که نیروهای افغان مسئول کامل تامین امنیت را به دوش گرفتند، شمار تلفات نیروهای بین المللی به ویژه امریکاییها در افغانستان بسیار کم شده است.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان نیز چند بار به این مسئله اشاره کرده است.
استارز اند سترایپس به نقل از وزارت دفاع امریکا نوشته است، که از سال ۲۰۰۱ به این سو ۵۴۰۰ سرباز امریکایی در افغانستان و عراق کشته و ۵۶ هزار و ۷۶۳ تن دیگر زخمی شده اند.