لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۶ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۱

شورای صلح: سفر تازۀ خلیل‌زاد برای دست یافتن به یک اجماع فراگیر صلح مؤثر است


عزیزالله دین محمد معاون شورای عالی صلح
عزیزالله دین محمد معاون شورای عالی صلح

هم‌زمان با آغاز دور تازه سفرهای زلمی خلیل‌زاد به چندین کشور، شورای عالی صلح افغانستان می‌گوید که دست یافتن به یک اجماع منطقه‌ای و جهانی در باره صلح این کشور یک امر حتمی است.

شورای عالی صلح افغانستان سفر تازۀ نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان را به شماری از کشورها برای دست یافتن به یک اجماع فراگیر در خصوص صلح مؤثر می‌داند.

پشتیبانی منطقه‌ای و جهانی از روند صلح افغانستان یک نیاز جدی است و باید به آن توجه شود.

عزیزالله دین محمد معاون این شورا می‌گوید که پشتیبانی منطقه‌ای و جهانی از روند صلح افغانستان یک نیاز جدی است و باید به آن توجه شود.

آقای دین محمد روز چهارشنبه «۰۷ حمل ۱۳۹۸» به رادیو آزادی گفت که دست یافتن افغانستان به صلح پایدار وابسته‌گی به حمایت کشورهای منطقه و جهان دارد.

او افزود:

"سفرهای آقای خلیل‌زاد را در زمینه اجماع منطقه‌ای مؤثر می‌دانیم، چون اگر کشورهای مطنقه در جریان باشند و همکاری کنند صلح پایدار خواهد بود در غیر آن ممکن این روند با چالش روبه‌رو شود. پس به‌دست آوردن اعتماد کشورهای بزرگ و همسایه‌ها یک موضوع ضروری است."

لوگوی شورای عالی صلح افغانستان
لوگوی شورای عالی صلح افغانستان

زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان روز دوشنبه سفر را به هفت کشور آغاز کرد.

وزارت خارجه امریکا در خبرنامه‌ای گفته است که آقای خلیل‌زاد در جریان این سفر که تا ۱۰ ماه اپریل ادامه خواهد داشت به بریتانیا، بلجیم، افغانستان، پاکستان، ازبکستان، اردن و قطر خواهد رفت.

در خبرنامه آمده است که زلمی خلیل‌زاد در ادامه تلاش‌ها برای صلح افغانستان سعی می‌کند تا تمام جوانب در این روند دخیل و از آن حمایت کنند.

وزارت خارجه امریکا همچنان گفته‌است که آقای خلیل‌زاد در جریان این سفر با مقامات افغان نیز در رابطه به ایجاد تیم فراگیر مذاکره کننده و اقدامات بعدی وی در خصوص روند صلح گفتگو می‌کند.

در این حال سید علی کاظمی یک عضو کمیسیون امور بین‌المللی ولسی جرگه تلاش‌های آقای خلیل‌زاد در مورد صلح افغانستان را قابل قدر می‌داند، اما می‌گوید که تا هنوز نیز یک اجماع لازم و فراگیر در این زمینه به وجود نیامده است.

سید علی کاظمی یک عضو کمیسیون امور بین‌المللی ولسی جرگه
سید علی کاظمی یک عضو کمیسیون امور بین‌المللی ولسی جرگه

او افزود:

"انتظار ما همین بود که هم آقای خلیل‌زاد، هم حکومت افغانستان و هم ایالات متحده بتوانند در رابطه به صلح افغانستان همنظری را به وجود بیاورند، من امیدوار هستم که این بار به گونه شفاف و مستمر وضاحت و یک جدول زمانی را در خصوص روند صلح افغانستان تعریف نمائیم تا مردم این کشور بیشتر از این انتظار نمانند."

مقامات امریکایی و طالبان در چند ماه گذشته پنج دور مذاکرات صلح را انجام داده اند و قرار است که به زودی دور ششم این گفتگوها نیز میان دو طرف صورت گیرد.

طالبان تا هنوز برای مذاکره رو در رو با حکومت ابراز آماده‌گی نکرده اند، اما حکومت و اعضای شورای ملی همواره تأکید می‌کنند که بدون حضور نماینده‌های حکومت، گفتگوها میان امریکا و گروه طالبان در باره صلح افغانستان نتیجه‌بخش نخواهد بود.

گزارش: نسیم شفق

XS
SM
MD
LG