عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان میگوید، تا تأمین شدن صلح و ثبات در افغانستان، به حضور نیروهای بینالمللی در این کشور نیاز است.
آقای عبدالله این سخن را دیروز دوشنبه «۲۰ حوت ۱۳۹۷» در صحبت اختصاصی با رادیو آزادی ابراز کرد.
وی گفت:
"طالبان میخواهند که نیروهای خارجی در افغانستان نمانند. این خواست آنها و خواست مردم افغانستان نیز است، اما به نظر ما و یا مردم افغانستان تا زمانی که صلح در افغانستان تأمین میشود و جنگ ادامه دارد، به حضور این نیروها نیاز است، اما جنگ میان طالبان و دیگر مردم افغانستان پیش از حضور نیروهای بینالمللی آغاز شده بود."
در حال حاضر ۱۶ هزار سرباز بینالمللی در چوکات مأموریت حمایت قاطع در افغانستان وظیفه اجرا میکنند.
۱۴ هزار تن این سربازان را نیروهای امریکایی تشکیل میدهند.
رسانههای امریکایی چند ماه پیش گزارش دادند که ادارۀ ترمپ قصد دارد تا ۷ هزار تن از این سربازان را از افغانستان بیرون کند.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده گفتهاست که سالانه ۵۰ میلیارد دالر در افغانستان مصرف میکنند.
به دنبال پخش گزارشها در مورد تصمیم امریکا برای بیرون کشیدن نیروهایش از افغانستان، گزارشهای پخش شدند که محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در اواخر ماه جنوری امسال با ارسال یک نامه به دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا پیشنهاد کرده که برای نگهداری سربازان کشورش در افغانستان، مصارفشان را در این کشور کم سازند.
رادیو آزادی این موضوع را نیز با رئیس اجرائیه افغانستان مطرح کرد و از آقای عبدالله پرسیده شد که آقای غنی در این مورد با او مشوره کرده بود؟
آقای عبدالله میافزاید:
"نه، با من در این مورد مشوره نشدهاست. معنی مشوره نشدن این نیست که در کارها تأخیر و یا مانع ایجاد شود. به مشوره ضرورت است."
آقای عبدالله در حالی طرفدار ماندن نیروهای بینالمللی تا تأمین شدن صلح در افغانستان است که نمایندههای طالبان در جریان گفتگوهایشان با هیئت امریکایی در قطر روی خروج تمامی نیروهای بینالمللی از افغانستان تأکید کردهاند.
آقای عبدالله در بخشی از سخنانش گفت که گروه طالبان میخواهد از مذاکرات صلح بهعنوان یک وسیلۀ تبلیغاتی استفاده کند.
رئیس اجرائیه افغانستان افزود که تشویش داشتن مردم از اینکه مبادا در جریان مذاکرات میان طالبان و هیئت امریکایی معاملۀ صورت بگیرد، یک امر طبیعی است، اما او تأکید کرد که هیچ گونه توطئه علیه افغانستان در جریان نیست.
آقای عبدالله افزود که قرار است این تشویشها را با زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژه وزارت خارجۀ امریکا در امور صلح افغانستان که بار دیگر از این کشور دیدار خواهد کرد، در میان بگذارند.
آقای خلیلزاد پیش از این نیز جزئیات گفتگوهایش با نمایندههای طالبان را با مقامهای حکومت افغانستان شریک ساخته است.