معاون اول ولسی جرگه میگوید، تا هنگامیکه نتایج تمامی ولایات روشن نشده است، اعضای گذشتۀ این جرگه به کار شان بهحیث نمایندهگان مردم ادامه میدهند.
کرسیهای ولسی جرگه در انتظار نمایندهگان تازه نفس، اما اینجا نمایندهگان معترض و برحال این جرگه رئیس جمهور را برای افتتاح ادامۀ کار شان در ولسی جرگه فرا میخوانند.
همایون همایون معاون اول ولسی جرگه و یکی از نامزدان معترض روز چهارشنبه «۱۵ حوت ۱۳۹۷» در گردهمایی تأکید کرد که اگر رئیس جمهور ادامۀ کار دور شانزدهم این جرگه را افتتاح نکند، اعتراضهای گستردهای را راه خواهند انداخت.
اگر رئیس جمهور ادامه کار دور شانزدهم این جرگه را افتتاح نکند، اعتراضهای گستردهای را راه خواهند انداخت.
او افزود:
"به راستی مبارزه کنند مبارزه آسان نیست، ما منحیث وکلای برحال تازمانیکه وکلای دیگر معرفی نشده باشند، در جای خود استیم و تطبیق قانون را میخواهیم. ما به روز شنبه به پارلمان میرویم، این حق قانونی ماست، از آنجا هم مبارزه میکنیم و رئیس جمهور باید ۱۶ حوت پارلمان را افتتاح کند."
در ماده ۸۳ قانون اساسی افغانستان آمده است که "دورۀ کار ولسی جرگه به تاریخ اول سرطان سال پنجم، پس از اعلان نتایج انتخابات به پایان میرسد و شورای جدید به کارش آغاز میکند.
انتخابات اعضای ولسی جرگه در خلال ۳۰ الی ۶۰ روز قبل از پایان دورۀ ولسی جرگه برگزار میگردد.
با این وصف نمایندهگان برحال که خود پیشتر پذیرفته اند سه سال کاریشان در شورای ملی غیر قانونی بوده است، اکنون اما به ادامه کارشان در این جرگه پس از رخصتیهای ۴۵ روزۀ زمستانیشان تأکید میورزند.
دورۀ شانزدهم تقنینی ولسی جرگه طولانیترین دوره بود و ۸ سال زمان گرفت و اکنون رئیس جمهور بر بنیاد قانون، دور هفدهم این جرگه را که در سال جدید خورشیدی آغاز میگردد، افتتاح میکند.
- اما پاسخ ریاست جمهوری در پیوند به اینکه روز شنبه ادامۀ کار شورای ملی افتتاح خواهد شد یا نه چی است؟
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور به رادیو آزادی میگوید:
"اینها باید قانون را مطالعه کنند، انتخابات برگزار شده است، بعد از این که نتایج توسط کمیسیون مستقل انتخابات اعلام شد پارلمان افتتاح خواهد شد و پارلمان با وکلای جدید افتتاح میشود."
انتخابات ولسی جرگه با آنچه تقلب و تخلفها خوانده شد سرانجام پای کمیشنرانی را که مدیریت این روند را بر عهده داشتند پس از صدور فرمان رئیس جمهور به لوی سارنوالی کشانید و ممنوعالخروج شدند.
اکنون که شش ماه از برگزاری انتخابات ولسی جرگه میگذرد، هنوز نتایج نهایی ۱۵ ولایت روشن نیست.
کیمسیون مستقل انتخابات میگوید تا کنون ۸۰ نامزد برنده ولسی جرگه اعتبار نامههایشان را به دست آورده اند.
نامزدان معترض از کابل و دیگر ولایات در این گردهمایی همچنان تأکید میورزند که اگر حکومت انتخابات ولسی جرگه را لغو اعلام نکند انتخابات ریاست جمهوری را تحریم و اجازۀ ورود نمایندهگان جدید را به ولسی جرگه نخواهند داد.
این نامزدان همچنان از لوی سارنوالی میخواهند که در برابر دوسیههای کمیشنران متهم عادلانه برخورد کند.
در این میان جمشید رسولی سخنگوی لوی سارنوالی به رادیو آزادی میگوید که بررسیها در پیوند به این اتهامها ادامه دارند.
او افزود:
"هیئت تحقیق بستهگی دارد به دسترسی همکارهای ما به تمامی اسناد، ولی تلاش میکنند همکاران ما که به زودترین فرصت به تحقیقات خود ادامه بدهند."
آقای رسولی میگوید از این که این اتهامها بسیار حساس استند، بررسی آنها زمانگیر است و اطمینان میدهد که عدالت را در این زمینه تأمین میکنند.
گزارش: نظیفه محبوبی