وزارت مهاجرین و عودت کنندههای افغانستان میگوید به اساس فرمان ۳۰۵ ریاست جمهوری زمین تنها برای برگشت کنندههای توزیع میگردد که مستحق بوده و نیاز به سرپناه داشته باشند.
وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان اطمینان میدهد که با تطبیق فرمان ۳۰۵ ریاست جمهوری در خصوص توزیع زمین به مهاجرین عودت کننده در کشور شفافیت بیشتر در نظر گرفته شده و تلاش میشود تا زمینها به افراد مستحق آن توزیع گردد.
محمد رضا باهر معاون سخنگوی این وزارت روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که به اساس فرمان ۳۰۵ دو کمیته تشخیص زمین و تشخیص مستحقین ایجاد گردیده که لایحه وظایف کمیتهها نهایی شده و آماده توشیح رئیس جمهور میباشد.
او افزود:
"لایحه وظایف از سوی وزارت مهاجرین نهایی شده در جلسه بعدی امور مهاجرت که تحت ریاست رئیس جمهور برگزار میگردد ارائه میشود مقام ریاست جمهوری بعد از توشیح لایحه وظایف کمیتهها، کار توزیع زمین به اساس فرمان ۳۰۵ آغاز میشود."
وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان افغانستان میگوید فرمان ۱۰۴ ریاست جمهوری پیشین در مورد توزیع زمین به مهاجرین عودت کننده به تازهگی از سوی ریاست جمهوری فعلی تعدیل و توشیح شده و به فرمان ۳۰۵ تغییر یافته است.
آقای باهر میگوید که به اساس فرمان ۳۰۵ بعد از این توزیع زمین به سرعت و در کوتاه مدت تنها برای برگشت کنندهگان مستحق توزیع خواهد شد نه همه برگشت کنندههای دارای مدرک.
این وزارت همچنان میگوید که از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۱۷ میلادی برای هشت هزار عودت کننده زمین توزیع شده است اما در سال ۲۰۱۸ به سبب تعدیل فرمان هیچ زمینی توزیع نشده است.
درین حال کمیسیون تهیه مسکن ولسی جرگه میگوید که کمیتههای ایجاد شده در خصوص تثبیت زمین و شناسایی مستحقین پس از توشیح لایحه وظایف برای تامین شفافیت، باید کار خود را در قسمت تثبیت عودت کنندهگان مستحق در مشوره با مسئولان و شوراهای محل در کشور انجام بدهد.
میربت خان منگل یک عضو این کمیسیون در مورد به رادیو آزادی گفت:
"در این بخش باید شفافیت موجود باشد این کمیتهها باید در نخست در سطح منطقه نظر خواهی کند، مقام ولایت، شوراهای ولایتی و مردم محل که در آنجا موجود میباشند باید این افراد را تایید کنند که کی مستحق است طوری نباشد که وزارت مهاجرین خود برود و مردم را از طریق کمیتهها مشخص کند و برای آنان زمین را توزیع نماید."
بسیاری مهاجرین برگشته از کشورهای بیرونی به افغانستان شکایت دارند که با وجود داشتن سند زمین تا هنوز موفق به دریافت نمره زمینشان از سوی حکومت نشده اند.
این در حالیست که به اساس معلومات وزارت مهاجرین و عودت کنندهها در حال حاضر ۶۲ شهرک در ۳۲ ولایت کشور برای مهاجرین در نظر گرفته شده است که از جمله ۳۹ شهرک آن فعال گردیده اما بقیه به سبب مشکلات امنیتی، تخنیکی و غصب زمین ها تا هنوز اعمار و فعال نگردیده است.
گزارش: جاوید حسن زاده