مراجعین شفاخانه دولتی ابو علی سینا در بلخ از ارائه خدمات در بخش ولادی و نسائی این شفاخانه شکایت داشته، داکتران و قابله های موظف این نهاد صحی را به تخطی از قانون، تهدید مریضان و اخذ پول غیر قانونی متهم می کنند.
مراجعین بخش ولادی و نسائی شفاخانه حوزوی شمال "ابو علی سینا" در بلخ شکایت دارند که به دلیل عدم رسیدهگی به موقع برای مریضان، آنان میمیرند.
جمیله یکی از مراجعین به شفاخانه ابو علی سینا در مزارشریف است، که میگوید دختر ۲۴ سالهاش آمنه را با طفل که در بطن داشت، دو روز پیش برای ولادت به این شفاخانه آورد، بود.
جمیله به رادیو آزدی گفت:
"مشکلات اینست که مریض داریم، داکتر و قابلهها نگهداری نمیکنند. به مشکلات رسیدهگی نمیکنند دو روز میشود دخترام را آوردهام، طفلاش در بطناش از بین رفت، اما تا هنوز به خودش رسیدهگی نکردهاند."
آنان شاکی هستند که به دلیل نداشتن پول و شناخت با یکی از مسئولان شفاخانه حوزوی شمال، مریضان شان به شفاخانههای خصوصی راجع ساخته میشوند و یا هم از بین رفته اند.
محمد انور یکی از اینهاست، او می گوید خانم و طفلاش را به گونه سالم به این شفاخانه آورده بود، اما اکنون طفلاش از بین رفته و به دلیل عدم توجه داکتران سرنوشت صحی خانماش نیز معلوم نیست.
محمد انور افزود:
"فامیل مه آوردم، درست رسیدهگی نمیشود، دو نفر جور آوردم، اما طفل من اینجا از بین رفت و وضعیت خانم من تا هنوز نا معلوم است."
مریضداران شفاخانه حوزوی شمال از نبود ادویه برای مریضان شان در این نهاد صحی شکایت داشته، میگویند که علاوه بر ادویه نسخه داکتر حتا وسایل عملیاتی، سیروم و تزریقات بخش عاجل را نیز با پول خریدادری می کنند.
آنان می گویند با وجود وسایل پیش رفته و ادویه کافی در دیپوی این شفاخانه، آنان به خرید ادویه از بازار مجبور ساخته می شوند.
در این حال مسئولان ریاست صحت عامه بلخ نیز وجود مشکلات در این شفاخانه را پذیرفته می گویند که در تلاش حل آن می باشند.
میرویس ربیع رئیس صحت عامه بلخ در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"سیستم راجع ساختن مریضان از شفاخانههای کلان دولتی به خصوصی حتا در کشورهای مختلف جهان است، ما در اینجا جلو آن را گرفتیم، اما است و این کار صورت می گیرد. در بخش ولادی و نسائی نخیر، اما در بخش جراحی و دیگر بخشها بلی!"
به گفته ربیع به دلیل اخذ رشوه و پول از مریضداران در بخش ولادی و نسائی شفاخانه حوزوی بلخ چندین قابله از سوی ریاست صحت عامه بلخ برطرف شده اند.
ربیع مشکل کمبود و نبود ادویه در این نهاد را نمی پزیرد.
به گفته آقای ربیع که دولت آلمان حدود دو ماه قبل به ارزش ۱،۶ میلیون یورو قرار داد، خرید و نصب وسایل این شفاخانه را با ریاست اجرائیه افغانستان امضا کرده، که این وسایل پیشترفته طی تا دو ماه دیگر در شفاخانه نصب خواهد شد.
این که آیا با فعال شدن مرکز صحی ۳۰۰ بستر جدید طفل و مادر مشکلات مراجعین بخش ولادی و نسائی شفاخانه حوزوی شمال حل خواهد شد یا خیر، گذشت زمان پاسخ می دهد.
گزارش: مجیب الرحمن حبیب زی