نمایندۀ ایالات متحده و طالبان به یک توافق برای خروج نیرو های امریکایی از افغانستان نزدیک شده اند.
یک سخنگوی طالبان که در گفتگو های قطر حضور دارد، با ابراز این مطلب گفته که اگر در این دور گفتگو ها در مورد خروج نیرو ها، با امریکا به توافق دست نیافتند، در دور بعدی گفتگو ها، چنین توافق حاصل خواهد شد.
بحث این دور زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان و هیئت طالبان، به خروج نیرو ها و تضمین از جانب طالبان که افغانستان علیه حمله بر کشور دیگری استفاده نخواهد شد، متمرکز بوده است.
گفتگو های زلمی خلیلزاد نماینده امریکا برای صلح افغانستان با هیئت طالبان در قطر، امروز وارد دومین روز میشود.
در این دور هم، نمایندههای حکومت افغانستان حضور ندارند و ظاهراً درخواستهای کابل که آتشبس و مذاکرات مستقیم با طالبان است، در صدر گفتگو ها قرار ندارد.
با آن که از روز نخست نشست جزئیات نشر نشده، اما طالبان میگویند به این دور گفتگو ها خوشبینی دارند تا به یک توافق بیانجامد.
سهیل شاهین سخنگوی طالبان میگوید هنگامی که خروج نیرو های امریکایی از افغانستان مکمل شد و حکومت اسلامی در افغانستان به قدرت رسید، نیازی به جنگ نیست و صلح حکم فرما خواهد شد.
بهگفته شاهین، با برقراری صلح، افراد مسلح طالبان در اردوی ملی شامل خواهند شد.
بهگفته شاهین، با برقراری صلح، افراد مسلح طالبان در اردوی ملی شامل خواهند شد.
سخنگوی طالبان در مورد این دور گفتگوها در قطر، به خبرگزاری اسوشیتد پرس جزئیات داد.
او افزود:
"ما دو مسئله کلیدی داریم. خروج تمامی نیرو های خارجی از افغانستان هدف ماست. برای جانب امریکا این خیلی مسئله بنیادی است که خاک افغانستان نباید علیه امریکاییها و متحدینش استفاده شود."
حکومت افغانستان در این مورد میگوید تا هنگامی که ایالات متحده در باره دور پنجم مذاکراتش با طالبان جزئیات رسمی ندهد، ابراز نظر پیش از وقت خواهد بود.
دور پنجم مذاکرات در دوحه پایتخت قطر از سه شنبه میان زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا و نمایندههای طالبان آغاز شد.
در این دور، ملا عبدالغنی برادر معاون رهبر طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر حضور دارد.
زلمی خلیلزاد روز دوشنبه این دور گفتگوها را مهم عنوان کرد و در تویترش نوشت که برای نخستین بار با ملا عبدالغنی برادر معاون رهبر طالبان دیدار کرده است.
اما آقای خلیلزاد جزئیات بیشتر از دیدارهای روز سه شنبهاش با نمایندههای طالبان نداده است.
تا هنوز هیچگونه روشنی و وضاحت دیده نشده که طالبان چگونه از خاک افغانستان در برابر نفوذ شبکه حقانی، شبکه القاعده و سایر گروههای شورشی حفاظت میکنند و نمیگذارند که از اینکشور بر امریکا و متحدینش حمله شود.
طالبان همواره دیدارهای مستقیم با حکومت افغانستان را رد کرده اند و تنها میخواهند روی خروج نیرو های بینالمللی از افغانستان تمرکز شود.
مقامهای امریکایی و ناتو همواره تأکید کرده اند که مذاکرات صلح تحت رهبری و مالکیت افغانها صورت میگیرد.
اما تا هنوز پاسخ این گروه برای دیدار با حکومت افغانستان منفی بوده و در واقع همواره به خروج نیرو های بینالمللی از این کشور، در پنج دور گفتگو ها تمرکز و تأکید کرده است.
گزارش: جاوید نعیمی