کمیسیون مستقل انتخابات میگوید تعدیل در قانون بر انتخابات ریاست جمهوری بیتاثیر نیست و اکنون این کمیسیون روی برنامههای عملیاتی و تقویم انتخابات کار میکند.
انتخابات ریاست جمهوری بزرگترین آزمون سر راه کمیسیون و چالش آفرینیهای تعدیل قانون که حالا کمیسیون از آن سخن می گوید.
عزیز ابراهیمی معاون سخنگوی این کمیسیون میگوید تعدیل قانون به انتخابات ریاست جمهوری تاثیرات خود را داشته است و در کنار آن این کمیسیون اکنون باید تقویم و برنامههای عملیاتیاش را دوباره ریزد.
او افزود:
"تعدیلات که در قانون انتخابات صورت گرفته به برنامههای عملیاتی ما باید تعدیلات صورت گیرد زیرا تعدیلات ما نیز مطابق قانون قبلی انتخابات بوده، تیم کاری تشکیل شده و تلاش این را دارد که پلان عملیاتی و تقویم انتخابات ریاست جمهوری را با قانون تعدیل شده مطابقت دهد و کارهای عملی را بخاطر انتخابات ریاست جمهوری ترتیب کند."
این کمیسیون میگوید در ۲۲ مورد برنامههای عملیاتی برای انتخابات ریاست جمهوری تعدیل قانون تاثیر داشته است، اما اینکه در تاریخ برگزاری انتخات نیز تغییری پدید خواهد آمد چیزی نمیگوید.
رئیس جمهور غنی در ۲۳ دلو سال روان با صدور فرمانی نزدیک به ۲۰ ماده قانون انتخابات را تعدیل و تمامی کمیشنران کمیسیونهای انتخاباتی را عزل کرد.
انتخابات ریاست جمهوری، در ۲۹ ماه سرطان سال آینده برگزار می گردد و اکنون پنج ماه دیگر کمیسیون مستقل انتخابات فرصت دارد تا پلانهایش را برای برگزاری این روند برنامه ریزی کند.
این کمیسیون از ریاست جمهوری میخواهد تا هرچه زودتر کمیشنران این کمیسیون را گزینش کند.
عزیز ابراهیمی می گوید نبود کمیشنران و رئیس دارالانشای این کمیسیون نیز به کارهای انتخاباتی تاثیر گذاشته است.
اما ریاست جمهوری تاکید می ورزد که تغییر اعضای کمیسیونهای انتخاباتی به تقویم برگزاری این روند تاثیری نخواهد داشت.
رئیس جمهور غنی که در نشست خبری در پیوند به بندر چابهار سخن میزد بار دیگر گفت که این روند به وقت و زمان تعیین شده آن برگزار خواهد شد.
با این همه، شماری از ناظران انتخابات نیز میگویند تعدیل قانون انتخابات به پلانهای عملیاتی و یا تقویم انتخابات تاثیری نداشته است.
مروه امینی سخنگوی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان میگوید تعدیل در قانون انتخابات تنها به برکناری کمیشنران تاثیر داشته است و نباید کمیسیون راه فرار از پیشبرد کارهایش را به وقت و زمان جستجو کند.
او افزود:
"هیچ بهانهیی وجود ندارد زیرا هم اکنون از لحاظ اداری دارالانشاهای هر دو کمیسیون کار میکنند، تعدیلات که در قانون آمده است هیچ تاثیری به برنامههای عملیاتی و یا تقویم انتخابات ندارد، کمیسیون تنها به این بهانهها راه فرار برای خودش را جستجو میکند و هیچ مقصد دیگری در آن نیست."
بانو امینی میگوید، در دیداری که با رئیس جمهور غنی داشتند از وی خواسته اند کمیشنران این کمیسیون را برگزیند تا بهانه یی برای کمیسیونهای انتخاباتی به ویژه کمیسیون مستقل انتخابات باقی نماند.
وی میگوید، اگر حکومت در گزینش کمیشنران تاخیر کند و کمیسیون نیز بازهم در پی بهانه جستنها باشد، بار دیگر افغانستان گواه یک انتخابات افتضاح انگیز خواهد و این بار کشور دامنگیر چالش دیگری خواهد شد.