حکومت افغانستان می گوید، مردم خواهان حضور نیروهای خارجی در کشورشان نیستند، اما طالبان مسلح باعث ادامه حضور این نیروها در افغانستان شدهاند.
هارون چخانسوری سخنگوی رئیس جمهور افغانستان در گفتگو با رادیو آزادی به روز شنبه، نهم فبروری گفت، شمار نیروهای بین المللی در ۲۰۱۴ باید به صفر کاهش می یافت، اما به گفتۀ او اعمال خشونت آمیز طالبان جامعه جهانی را به ماندن در افغانستان واداشت.
او بیشتر گفت:
"ما خواهان رسیدن به خودکفایی هستیم. جنگ به پایان برسد. صلح برقرار شود و نیروی خارجی در افغانستان حضور نداشته باشد."
چخانسوری افزود که حکومت افغانستان در مورد طرحی کار می کند که به اساس آن شمار نیروهای خارجی درین کشور به حداقل برسد.
او همچنین گفت، طالبان می توانند بدون قید و شرط با حکومت افغانستان گفتگو کنند.
او گفت:
"طالبان باید به گونه واضح بیایند و مذکراتشان را با حکومت افغانستان آغاز کنند. در هر مورد که می خواهند و هر نگرانی که دارند، می توانند صحبت کنند. نقش راه روشن وجود دارد."
اما، طالبان همواره خواهان خروج نیروهای بین المللی از افغانستان شده و تاکنون از انجام گفتگوی مستقیم با حکومت افغانستان خودداری کرده اند.
زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در جریان بحثی در انستیتوت صلح واشنگتن شام جمعه گفت، آنان خواهان رسیدن به توافق اساسی با طالبان اند، تا صلح برقرار شود نه این که زمینه برای خروج نیروها ازین کشور فراهم شود.
خلیلزاد همچنین برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری در افغانستان را مهم پنداشت و افزود:
"ترجیح می دهیم، پیش از برگزاری انتخابات در ماه جولای به توافق صلح دست یابیم و طالبان را نیز به این روند بیاوریم. توافق صلح زمینه برای انتخابات مسالمت آمیز را هم فراهم می کند. به باور من، تا برگزاری انتخابات برای دست یابی به موافقت صلح به اندازه کافی وقت داریم. اما، اگر موافقه نشود، انتخابات می شود و ما هر آن اقدامی را انجام می دهیم که به برگزاری یک انتخابات بااعتبار کمک کند."
خلیلزاد در آخر ماه جنوری برای شش روز با طالبان در قطر دیدار کرد.
قرار است او در ۲۵ ماه فبروری بار دیگر با طالبان در دوحه دیدار کند.
هفته گذشته، نمایندهگان طالبان با شماری از چهرههای سیاسی به شمول حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان در نشستی در مسکو دیدار کردند.
در آن جا، این گروه شورشی بار دیگر بر خروج نیروهای بین المللی از افغانستان تاکید کرد.
در حال حاضر، بیش از شانزده هزار نیروی بین المللی در چوکات مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان سرگرم آموزش، مشوره و کمک با نیروهای افغان هستند.