لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۸

وزیر کار و امور اجتماعی: هنوز هم ۲.۳ میلیون طفل مشغول کار اند


آرشیف/ یکی از اطفال کارگر در کشور
آرشیف/ یکی از اطفال کارگر در کشور

وزیر کار و امور اجتماعی افغانستان می گوید که هنوز هم ۲.۳ میلیون طفل مشغول کار اند.

در پی نگرانی‌ها مبنی بر استفاده و مشغول بودن اطفال در کار‌های شاقه، وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان میگوید که هنوز هم ۲.۳ میلیون طفل بجای رفتن به مکتب، در رشته‌های مختلف کاری مشغول کار اند.

فیض الله ذکی وزیر کار و امور اجتماعی افغانستان روز دوشنبه در نشست به مناسبت راه اندازی استراتژی ملی کار اطفال و برنامه عمل افغانستان گفت که کار کردن اطفال به معنای نقض صریح حقوق بشر است.

او افزود:

"براساس ارقام رسمی، حدود ۲.۳ میلیون کودک که باید مکتب بروند اما در رشته‌های مختلف کار می کنند که عوامل اصلی آن جنگ، فقر، عدم اگاهی خانواده‌ها از حقوق اطفال و عدم اگاهی‌شان از عواقب زیانبار مکتب نرفتن اطفال و کار کردن‌شان پیش از سن است که در جوانی آن‌ها را معیوب، ناتوان و ناقص از لحاظ اجتماعی و روحی بار میآورد."

فیض الله ذکی وزیر کار و امور اجتماعی افغانستان
فیض الله ذکی وزیر کار و امور اجتماعی افغانستان

این وزارت برای محو کردن کار کردن اطفال، استراتژی ملی کار اطفال را ترتیب کرده که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۳۰ را در بر می گیرد.

Hقای ذکی گفت که این استراتژی را جهت نافذ شدن برای کابینه خواهد فرستاد.

وی افزود که با تطبیق کردن این استراتژی تا سال ۲۰۲۵ کار کردن اطفال در کار‌های شاقه به ویژه در معادن و استفاده آنها در فعالیت‌های تروریستی پایان خواهد یافت.

نا امنی، فقر، عدم آگاهی خانواده‌ها از عوامل عمده است که اطفال مجبور به کار کردن شده اند.

وزیر کار و امور اجتماعی می گوید که تامین شدن صلح، انفاذ قوانین نافذه در کشور، نظارت و باز پرس از تخطی کننده ها، بسیج شدن نهاد‌های ملی و بین المللی، کمک به خانواده ها، توانمند سازی اقتصادی زنان و اشتغال زایی از موارد مهم است که به گفته وی در این استراتژی جا دارد و سبب محو کار کردن اطفال خواهد شد.

در همین حال منظور خالق رئیس دفتر سازمان جهانی کارگران در افغانستان در این نشست گفت که این استراتژی برای کاهش میزان اطفال کارگر مهم است.

"این خبر خوش است که این استراتژی برای نافذ شدن میرود حکومت افغانستان تعهد به تطبیق این استراتژی کرده است و توقع داریم تا سال ۲۰۳۰ موضوع کار کردن اطفال حل شود، امید دارم که همه شما در تطبیق و حمایت استراتژی پیروز باشید."

از سوی هم معروف قادری رئیس اتحادیه کارگران افغانستان در این نشست گفت که این استراتژی برای محو شدن کار اطفال حیاتی است.

به گفته وی، کار کردن اطفال سبب آسیب‌های جسمی و روانی اطفال شده که سرمایه بشری آینده کشور را نیز به چالش می کشاند.

نورالله شایان

XS
SM
MD
LG