لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۶ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۰

زلمی خلیل‌زاد با نماینده‌های طالبان در قطر دیدار کرد


آرشیف، زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ خاص وزارت خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان
آرشیف، زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ خاص وزارت خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان

پس از شک و تردید‌ها در مورد ادامۀ گفتگو‌ها میان نماینده‌های طالبان و زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ خاص وزارت خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان، سر انجام دو طرف دیروز دوشنبه در قطر با هم دیدار کردند.

نماینده‌های گروه طالبان در قطر جایی‌که دفتر سیاسی دارند، با زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ خاص وزارت خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان دیدار کرده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی این گروه در یک خبرنامه گفت که مذاکرات میان رهبران طالبان و مقام‌های امریکایی دیروز دوشنبه در قطر آغاز شد.

یک منبع طالبان دیروز به رادیو آزادی گفت که گفتگوها میان خلیل‌زاد و اعضای دفتر سیاسی طالبان در شهر دوحه روی چگونگی و میکانیزم خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان متمرکز بود.

طالبان چند روز پیش هشدار داده بودند که اگر امریکا گفتگوها را روی حضور نظامی‌اش در افغانستان متمرکز نکند، تماس با واشنگتن را قطع خواهند کرد.

جزئیات بیشتر در مورد دیدار دیروز مقام‌های امریکایی و طالبان در قطر پخش نشده‌است.

آقای خلیل‌زاد پیش از نشست دوحه به پاکستان رفت و در حساب تویتر خود دیدارش با مقام‌های پاکستانی را مؤثر خواند.

او هم‌چنان نوشت که ارادۀ پاکستان برای حمایت از روند صلح افغانستان را می‌ستاید.

خلیل‌زاد در ادامه نوشت که در مسیر درست در حرکت اند و گام‌های بیشتر پاکستان منجر به نتیجۀ ملموس خواهد شد.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجۀ پاکستان شنبه در دیدار با خلیل‌زاد گفت که کشورش تلاش می‌کند تا دور دیگر مذاکرات میان هیئت امریکایی و نماینده‌های طالبان را میزبانی کند.

اما ذبیح‌الله مجاهد گفته است این را روشن ساخته اند که با خلیل‌زاد در اسلام‌آباد نخواهند دید.

لیندسی گراهام سناتور امریکایی حین دیدار با مقامات پاکستانی در اسلام‌آباد

لیندسی گراهام سناتور ارشد امریکایی و جنرال جوزف ووتل، قوماندان فرماندهی مرکزی امریکا نیز در مورد قضیۀ افغانستان با مقام‌های پاکستانی به تازه‌گی بحث کرده‌اند.

آیا هدف تمامی این تلاش‌ها آنست تا پاکستان طالبان را به میز مذاکره با حکومت افغانستان بکشاند؟​

آرشیف، سمیع یوسفزی آگاه امور سیاسی

سمیع یوسفزی آگاه امور سیاسی در این مورد می‌گوید:

"پاکستان ممکن تا یک اندازه بر طالبان فشار بیآورد، اما این هم حقیقت ندارد که هر آنچه را پاکستان، امارات متحدۀ عربی و یا قطر بگویند طالبان می‌پذیرند. طالبان فشار را تا یک اندازه تحمل کرده می‌توانند. امنیت افغانستان حالا بیشتر شکل یک پوقانه را دارد، اگر زیاد بالایش فشار آورده شود ممکن بترکد و در نتیجه ممکن یک بن‌بست خطرناک دیگر ایجاد شود و یا وضعیتی به وجود آید که دیگر اجرای این گفتگوها مشکل شود."

طالبان در حالی در قطر با زلمی خلیل‌زاد در مورد صلح و آشتی گفتگو کردند که مسئولیت یک حملۀ مرگبار دیگر را در میدان نبرد به دوش گرفتند.

بر اساس گزارش رسانه‌های غربی، در این حملۀ طالبان بالای پایگاه نیروهای امنیت ملی در ولایت میدان وردک حدود ۱۲۶ تن کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

ارگان‌های مسئول امنیتی افغانستان در این مورد سکوت اختیار کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG