شماری از کاندیدان معترض ولسی جرگه از ولایت کابل میگویند، نتیجۀ ابتدایی انتخابات از سوی کمیسیون مستقل انتخابات برای آنان قابل قبول نیست.
یک روز پس از اعلام نتایج مقدماتی انتخابات ولسی جرگه از سوی کمیسیون مستقل انتخابات، کاندیدان که نامهای شان در این لیست شامل نشده میگویند، در انتخابات ولسی جرگه تقلب صورت گرفته و نتایج آنرا نمیپذیرند.
آنان روز سه شنبه «۲۵ جدی ۱۳۹۷» در یک نشست خبری در کابل بالای کمیسیون مستقل انتخابات اتهام بستند که با پروسه ملی خیانت کرده است.
آنان در این باره خواهان تأمین عدالت شدند.
محمد داوود کلکانی به نمایندهگی از این کاندیدان میگوید:
"من به نمایندهگی از مردم و کاندید وکلای کابل میگویم که نتایج اعلان شده از جانب کمیسیون مستقل انتخابات را قبول نداریم و نه هم این نتایج قابل قبول مردم کابل است، ما تصمیم کمیسیون شکایات مبنی بر باطل کردن آرای کابل را برجا میدانیم و از آن حمایت میکنیم."
از ولایت کابل به شمول زنان ۸۰۴ تن کاندید بودند که از این میان ۳۳ تنشان توانستند به ولسی جرگه راه بیابند.
عرفانالله عرفان یکی دیگر از کاندیدان معترض به کمیسیون مستقل اتهام میبندد که اسنادی در اختیار دارد که کمیسیون مستقل انتخابات در بدل هر رأی از کاندیدان دو تا سه صد دالر پول گرفته است.
صدیق منصور انصاری کاندید معترض دیگر اسنادی را با رسانهها شریک کرده گفت، در حدود پنج هزار اسناد نزد وی است.
کمیسیون شکایات انتخاباتی پیش از این در پانزدهم ماه قوس اعلام کرد که به دلیل تقلب گسترده در انتخابات در ولایت کابل، آرای این ولایت باطل است.
اما کمیسیون مستقل انتخابات این فیصله را نپذیرفت و با پا در میانی ریاست جمهوری فیصله به این شد تا این آرا دوباره شمارش شود.
علی رضا روحانی سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی به رادیو آزادی میگوید، خواست هر کس برای آنان قابل احترام است، اما به گفته وی آنها کار خود را مطابق قوانین و طرزالعملها به پیش خواهند برد.
در همین حال ذبیح سادات معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات در صحبت با رادیو آزادی، اتهامات وارد شده بالای این کمیسیون را رد کرده میگوید، هر کس که در این بخش شکایت دارد آن را با کمیسیون شکایات انتخاباتی شریک کند.
او افزود:
"کاندیداهای که در این باره شکایت دارند تا ۴۸ ساعت میتوانند شکایتهای خود را در کمیسیون شکایات انتخاباتی ثبت کنند و خواستهای که مورد قبول نیست و امکان هم ندارد به خیر پروسه نخواهد بود، هر خواست باید از راههای قانونی تعقیب شود."
کاندیدان معترض میگویند، اگر خواستهای آنان پذیرفته نشود در تمام افغانستان حرکتهای مدنی را به راه خواهند انداخت.
اما کمیسیون مستقل انتخابات میگوید، فیصله کمیسیون در چوکات قانون مستقلانه است و کسانی که ناکام شده اند باید این جرئت اخلاقی را پیدا کرده تا شکست خود را بپذیرند.
گزارش: نصرت پارسا