لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۲۱

خشونت علیه زنان در کندز افزایش یافته است


بر اساس گفتۀ‌های مسئولان ریاست امور زنان کندز، در ۸ ماه سال روان ۷۹ مورد قضایایی مختلف خشونت در برابر زنان در این اداره به ثبت رسیده‌است که نسبت به سال گذشته تفاوتِ زیادی در ارقام‌ دیده می‌شود.

ناهید آصفی سرپرست ریاست امور زنان کندز در پیوند به موضوع به رادیو آزادی چنین گفت:
"قضایای خشونت در برخی اوقات دامن‌گیری زنان در این‌ ولایت بوده که علت اساسی آن عدم آگاهی مردم از حقوق زنان در جامعه است و باید نهادهای مختلف در این بخش‌‏ها به‌خاطر ظرفیت‎سازی اذهان عامه کار نمایند و مشکلاتی که زنان در جامعه دارند باید به آن رسید‏گی صورت گیرد."

بانو آصفی موجودیت رسم و رواج‌های ناپسند در جامعه، عدم آگاهی مردم از حقوق زنان و در ضمن عدم حاکمیت دولت در بیش‌تری ساحاتِ کندز را دلایل اصلی افزایش خشونت علیه زنان عنوان می‌کند.

از جانبی هم مولوی محمد یعقوب صابری مسئول برنامه‌های دینی ریاست ارشاد، حج و اوقاف کندز می‌گوید که باید نهادهای مدافع حقوق زن با تشریک مساعی عالمان دین در پیوند به حقوق زنان از منظر دین مُبین اسلام به مردم آگاهی‌دهی کنند تا خشونت علیه زنان کاهش یابد.

وی گفت:

"یکی از مشکلات اساسی بروز خشونت‌‏ها علیه زنان در جامعه عدم آگاهی افراد در خانواده‌ها از مسایل دینی، مذهبی و حق و حقوق زنان از منظر اسلام است و هم‌چنین ترویج فرهنگ‌‏های بی‌گانه، گرفتن پول زیاد در عروسی‌‏ها، فقر، مشکلاتی اقتصادی و نا امنی‌‏ها نیز از مشکلات عمده خشونت علیه زنان در جامعه شمرده می‌شود و باید که این موارد ریشه کن شوند، تا خشونت علیه زنان کاهش یابد."

با این حال کریمه صادقی عضوی شورای ولایتی کندز می‌گوید، تا زمانی‌که قانون بالای عاملان خشونت به‌گونه جدی تطبیق نشود، خشونت علیه زنان ادامه خواهد داشت.

وی گفت:

"قانون مانند یک کتاب بسته شده‌است و قانون در جامعه بالای عاملان خشونت به‌طور یک‌سان تطبیق نمی‌شود و در جامعۀ که قانون بالای همه یک‌سان تطبیق نشود و معافیت از قانون باشد هیچ‌گاهی خشونت علیه زنان کاهش پیدا نمی‌کند."

اما برخی از فعالان حقوق زن در کندز، بی‌کاری روز افزون، چالش‌های اقتصادی، فقر و تنگ‌دستی، بی‌سوادی، عدم آگاهی زنان و مردان از حقوق ‏شان، رسم و رواج‌های ناپسند و ناامنی‌های موجود در جامعه را از عمده‌ترین عوامل خشونت علیه زنان در این ولایت عنوان می‌کنند.

به‌ باور آنان، تا زمانی‌که در خصوص رفع عوامل یاد شده کارهای جدی و عملی صورت نگیرد، بزودی ریشه کن ساختن پدیدۀ خشونت از جامعه دور از تصور خواهد بود.

اجمل آرین

XS
SM
MD
LG