لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۱

وزارت امور زنان: در سال روان نزدیک به ۲۰۰۰ رویداد خشونت علیه زنان ثبت شده‌است


وزارت امور زنان افغانستان می‌گوید که نزدیک به دو هزار رویداد خشونت علیه زنان به ثبت رسیده‌است.

این کمپاین شانزده روزه به‌خاطر جلوگیری از خشونت علیه زنان در کشور در حالی آغاز شده است که وزارت امور زنان از کاهش رقم خشونت‌ها علیه زنان در افغانستان خبر می‌دهد.

دلبر نظری وزیر امور زنان افغانستان روز شنبه حین آغاز کمپاین شانزده روزه به‌خاطر ۲۵ نومبر روز جهانی جلوگیری از خشونت علیه زنان گفت که در سال جاری هجری شمسی نزدیک به دو هزار رویداد خشونت علیه زنان ثبت شده است اما به گفته وی این رقم نشان دهنده کاهش رقم خشونت علیه زنان در کشور می‌باشد.

دلبر نظری
دلبر نظری

او افزود:

"رقم که در سال ۱۳۹۷ در وزارت امور زنان ثبت شده است ۱۸۲۶ قضیه میباشد که ۸۳۱ قضیه آن بررسی شده است، این رقم کاهش خشونت‌ها را نشان میدهد اما ولسوالی‌های که در کنترول حکومت نیست در آن‌ها هنوزهم خشونت صورت می‌گیرد."

اما وی نگفت که رقم خشونت علیه زنان در تناسب به سال گذشته چند درصد کاهش یافته است.

این در حالیست که پیش از این کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از افزایش قضایای دلخراش خشونت علیه زنان در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود.

به گفته این کمیسیون، زنان افغان هنوزهم با خشونت‌های مختلف به شمول قتل، تجاوز جنسی، قطع اعضای بدن، تیزاب پاشی و دیگر موارد خشونت روبه‌رو استند.

یک قضیه اخیر قربانی خشونت علیه زنان در ولایت بادغیس خانم بود که از سوی چهار مرد بالایش تجاوز جنسی صورت گرفت و قبل از آن دختر هفت ساله در همین ولایت به شکل بی‌رحمانه از سوی خانواده شوهرش به قتل رسید.

پیش از این نیز برخی گزارش‌ها از قضایای خشونت علیه زنان در شماری از ولایات کشور مانند قتل، تجاوز جنسی و اختطاف به نشر رسیده است.

تجاوز جنسی، کشتارهای ناموسی، عروسی‌های قبل از وقت، بد دادن دختران، لت‌وکوب، فقر، برخورد لفظی و مشکلات اقتصادی خانواده‌ها از دیگر قضایای خشونت است که زنان افغان با آن روبه‌رو استند.

در این حال ملغلره خارا یکی از فعالان زن می‌گوید که برای کاهش خشونت علیه زنان نیاز است تا زنان از لحاظ اقتصادی تقویت شوند.

او افزود:

"برای کاهش خشونت علیه زنان نیاز آن دیده می‌شود که زنان باید از لحاظ اقتصادی تقویت شده و به پای خود ایستاده شوند، بخاطریکه زنان در حال حاضر خود را ناتوان فکر می کنند و در امورات اجتماعی کمتر سهم می‌گیرند."

از سوی دیگر برخی از فعالان زن می‌گویند که عدم مجازات مجرمین، فساد اداری، عدم دسترسی زنان به عدالت، افزایش معتادین، عنعنات نا پسند عواملی شمرده میشوند که خشونت علیه زنان را بیشتر ساخته است.

به گفته وی تا زمانی‌که عاملین خشونت علیه زنان به گونه علنی محاکمه نشوند این پدیده شوم در کشور ادامه خواهد داشت.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG