لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۹

مقامات افغان و پاکستانی روی سرنوشت مهاجرین افغان گفتگو می‌کنند


مقام‌های افغان و پاکستانی به هدف ارزیابی وضعیت و سرنوشت میلیون‌ها مهاجر افغان مقیم در آن کشور به روز چهارشنبه در اسلام‌آباد بحث و گفتگو می‌کنند.

اسلام‌الدین جرأت سخنگوی وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان روز سه شنبه «۱۵ عقرب ۱۳۹۷» به رادیو ازادی گفت که مقام‌های افغان تلاش می‌کنند از طریق این نشست راه حل دایمی به مشکلات مهاجرین افغان مقیم در پاکستان جستجو نمایند.

اسلام الدین جرأت
اسلام الدین جرأت

آقای جرأت چنین گفت:

"این نشست برای ما کمک می‌کند که پاکستان در یک چوکات قانونی، در باره سرنوشت ۱.۲ میلیون مهاجر افغان که بدون اسناد و مدارک در پاکستان زنده‌گی می‌کنند، با ما تفاهم کند تا این افغان‌ها در آن‌جا زنده‌گی کنند."

به‌گفته آقای جرأت، در زمینۀ ارزیابی مشکلات مهاجرین افغان مقیم در پاکستان در چوکات پلان مشترک عمل صلح و همبستگی گفتگو‌های مقدماتی میان مقام‌های هر دو کشور در کابل صورت گرفته و نشست دوم به روز چهارشنبه در اسلام‌آباد برگزار می‌شود که در آن به سطح معینان مقام‌های دو طرف شرکت خواهند کرد.

هرچند مهاجرین افغان در پاکستان بارها از رفتار نادرست پولیس و حکومت پاکستان شکایت کرده‌اند، اما وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان می‌گوید که در شش ماه گذشته در سیاست پاکستان در قبال مهاجرین افغان مقیم آن کشور نرمش آمده‌است.

بر اساس معلومات این وزارت اکنون حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار افغان در پاکستان زنده‌گی می‌کنند که نزدیک به یک و نیم میلیون آن‌ها اسناد قانونی دارند و متباقی بدون اسناد در پاکستان زنده‌گی می‌کنند.

این در حالیست که عمران خان صدراعظم پاکستان چندی پیش اعلان کرد که به صد‌ها هزار افغان‌ که در مهاجرت در پاکستان متولد شده‌اند، سند تابعیت می‌دهند.

وی هم‌چنان در زمینۀ اخراج کسانی در کراچی مخالفت نشان داد که حداقل ۴۰ سال را در پاکستان سپری کرده باشند.

از سوی هم نادر فرهاد سخنگوی اداره سازمان ملل‌متحد در امور مهاجرین (یو ان ایچ سی آر) انتظار دارد که در این نشست برای مشکلات مهاجرین افغان مقیم در پاکستان راه حل پیدا شود.

نادر فرهاد
نادر فرهاد

وی می‌گوید:

"من امیدوارم که این بحث‌ها هرچند دو جانبه برگزار می‌شود در سه کتگوری افغان‌های که در آن‌جا زنده‌گی می‌کنند در زمینۀ مدیریت خوب زنده‌گی و حل مشکلات‌شان نتیجۀ خوب در قبال داشته باشد اگر در زمینه برگشت دوباره باشد یا ادامه زنده‌گی در آن‌جا."

آقای فرهاد عامل عمدۀ مهاجرت افغان‌ها در سایر کشور‌ها را جنگ، فقر، بی‌کاری و مشکلات اجتماعی یاد می‌کند.

وی از حکومت پاکستان می‌خواهد که بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی با مهاجرین افغان در آن کشور رفتار کند و به جای آزار و اذیت سهولت‌ها را برای‌شان فراهم کند.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG