لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۷

میل آنلاین: اشرف غنی می‌خواهد دوباره نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود


میل آنلاین

نشریه میل آنلاین در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان " اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان می‌خواهد دوباره به این مقام انتخاب شود."

به نوشته نشریه رئیس جمهور غنی می‌خواهد خود را به رای دهندگان خسته از جنگ در افغانستان طوری معرفی کند که می‌تواند به بحران ۱۷ ساله در این کشور خاتمه بدهد.

به نوشته نشریه، اشرف غنی که به داد و فریاد زدن بر کارمندانش شهرت دارد خود را پابند به پروسه صلح می‌داند که تلاش هایش ظاهراً بی ثمر هم نبوده‌است.

در انتخابات قبلی که با ادعا های تقلب گسترده همراه بود رئیس جمهور اشرف غنی عبدالرشید دوستم را بحیث معاون خود معرفی کرده بود ولی این معلوم نیست که در انتخابات بعدی کی معاون او خواهد بود.

به نوشته میل آنلاین این هم معلوم نیست که رقیب اساسی اشرف غنی در انتخابات بعدی کی خواهد بود.

تا حالی عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه و محمد حنیف اتمر مشاور سابق امنیت ملی که در ماه اگست استعفا داد نامزدان احتمالی بشمار می‌روند. عطا محمد نور والی سابق بلخ که یک زمان نمی‌خواست مقام ولایت را ترک کند و ماجراها ایجاد کرد نیز برای این چوکی علاقه مندی نشان داده‌است.

به نوشته میل آنلاین دوره کنونی رئیس جمهور اشرف غنی با خشونت‌ها، تلفات بی سابقه افراد ملکی، برخوردهای سیاسی داخلی تفرقه های فرقه‌ای و قومی همراه بوده است.

واشنگتن اگزماینر

نشریه واشنگتن اگزماینر در شماره اخیر خود به گزارش تازه اداره سرمفتش خاص مصارف بازسازی امریکا در افغانستان "سیگار" اشاره نموده و می‌نویسد که با وجود صدها قربانی امریکایی، مصرف میلیاردها دالر و اشتراک سربازان امریکایی در ۱۷ سال جنگ، بازهم کنترول حکومت کابل بر مناطق افغانستان کاهش می‌یابد، فساد اداری به یک مرض ساری تبدیل شده، انتخابات با خشونت همراه بود، دموکراسی نتوانسه پایه های خود را محکم بسازد و مبارزه علیه مواد مخدر هم به ناکامی روبه‌روست.

نشریه از قول وزارت عدلیه امریکا می‌نویسد که گفته است لوی څارنوالی افغانستان بسیار ضعیف است و نمی‌تواند افراد قدرتمند را به عدالت بکشاند، از این رو اعتبار خود را از دست داده‌است.

در ساحه تولید مواد مخدر هر چند امریکا روزانه یک و نیم میلیون دالر برای از بین بردن مواد مخدر خرج می‌کند کشت کوکنار در افغانستان در مقایسه با سال ۲۰۰۲ چهار برابر بیشتر شده‌است.

XS
SM
MD
LG