لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۸

وزارت صحت عامه: ۵۰ درصد افغان‌ها مشکلات روانی دارند


به اساس سروی تازه وزارت صحت عامه افغانستان، در حال حاضر ۵۰ درصد مردم این کشور مشکلات روانی دارند اما به گفته مقامات این وزارت آنان مریض روانی نیستند.

فدا محمد پیکان معین عرضه خدمات صحی این وزارت روز یکشنبه ۶ عقرب ۱۳۹۷ در یک نشست به مناسبت تجلیل از روز جهانی صحت روانی در کابل گفت، وزارت صحت عامه این سروی را در جریان دو سال به همکاری اتحادیه اروپا در ۱۶ ولایت کشور انجام داده است.

وی گفت:

" این سروی نشان می‌دهد از هر دو افغان یکی آن مشکل روانی اجتماعی دارد و باید گفت این توده اعظیم افراد تاکنون مریض روانی نیستند اما به کار خود هم به گونه درست رسیدگی نمی‌توانند اما اگر به مشکلات آنان رسیدگی نشود و یا عوامل این فشار‌ها ادامه پیدا کند دیر و یا زود به اختلات روانی مبتلا می‌شوند."

به گفته آقای پیکان، عوامل مختلف از جمله جنگ، ناامنی، ازدواج زیر سن، خشونت‌های خانوادگی، استفاده از مواد مخدر، مهاجرت‌ها و بیکاری سبب افزایش اختلالات روانی نزد افراد می‌گردد.

در این سروی میزان اختلال افسردگی ۴.۸۵ درصد، میزان اضطراب ۲.۷۸ درصد، صدمه روانی ۵.۳۴ ، میزان سوء استفاده از مواد مخدر به شمول ادویه خواب آور ۱۲.۲۰ درصد و افکار خودکشی ۷.۲۵ درصد گفته شده‌است.

آقای پیکان می‌گوید، این وزارت به هدف وقایه و جلوگیری از مشکلات روانی ۷۵۰ مشاور روانی را در مراکز صحی تمام ولایات کشور استخدام کرده‌است.

مسئولان وزارت صحت عامه می‌گویند، معلولین، معیوبین، معتادین، افراد بیکار و مهاجرین نیز از جمله قشر آسیب پذیر هستند که بیشتر به مشکلات روانی مبتلا می‌شوند.

این در حالیست که مسئولان وزارت صحت عامه پیش از این گفته بودند که حدود ۸۰ درصد مردم این کشور مشکل روانی دارند.

از سوی هم داکتر نیکوالس تایلور نماینده اتحادیه اروپا که در این نشست حضور داشت تعهد نمود که در راستای آموزش متخصصین و حمایت از مراکز صحت روانی با این وزارت همکاری می‌کند.

وی افزود:

"روز جهانی صحت روانی بخاطر این بیماری بسیار یک فرصت مهم است تا ما جمع آوری معلومات، نشر آگهی عامه و عملی کردن برنامه‌های خود را تازه نمائیم، اتحادیه اروپا از چندین سال بدین‌سو در این بخش با افغان‌ها همکاری کرده و این اتحادیه یکبار دیگر بخاطر حمایت از مراکز این بیماری، آموزش متخصصین و همکاری‌های تخنیکی تعهد می‌کند."

بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، در حال حاضر مراکز تداوی صحت روانی در ۵ زون کشور فعالیت می‌کند.

وزارت صحت عامه در حالی از موجودیت مراکز تداوی مریضان اختلالات روانی در کشور سخن می‌زند که هنوز هم مردم در ولایات دور دست کشور از عدم دسترسی به خدمات صحی شکایت دارند.

فرشته ندا

XS
SM
MD
LG