وزارت صحت عامه افغانستان ارقام تازه از تلفات حمله دیروز کابل را اعلان کرد.
داکتر وحید مجروح سخنگوی این وزارت امروز گفت که درین حمله ۳۴ تن کشته شده و ۵۶ تن دیگر زخم برداشته اند.
قبلاً ارقام تلفات این رویداد بیشتر از این گفته شده بود.
یک بمبگذار انتحاری بعد از چاشت دیروز خود را در یک مرکز آموزشی خصوصی موسوم به موعود در منطقه دشت برچی در غرب کابل منفجر ساخت.
شورای امنیت سازمان ملل متحد این حمله را محکوم کرده و آن را یک حمله وحشتبار و بزدلانه تروریستی خوانده است.
یونسیف یا صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان نیز این حمله را با الفاظ شدید محکوم نموده است.
یونسیف گفته است که اطفال هنوز هم متضرین عمده خشونتهای فزاینده در افغانستان اند.
معلومات قبلی:
آمار تلفات ناشی از حمله انتحاری در غرب کابل، هر لحظه افزایش مییابد.
وزارت صحت عامه افغانستان تأیید کرده است که در این رویداد ۴۸ تن از افراد کشته شده و ۶۷ تن دیگر جراحت برداشته اند.
حمله کنندۀ انتحاری حوالی عصر روز چهارشنبه به داخل مکتب خصوصی "مهدی موعود" در منطقه دشت برچی کابل رفته و مواد انفجاری همراهاش را در داخل یک صنف درسی مزدحم، منفجر ساخت.
حشمتالله ستانکزی سخنگوی قوماندانی امنیه کابل به رادیو آزادی گفت که مهاجم با پای پیاده نخست داخل این مرکز آموزشی شد و خود را منفجر ساخت.
وی در ادامه افزود که پولیس در تأمین امنیت کابل تلاشهای جدی به خرچ میدهد، اما در برخی از مواقع نا امنیها در ولایات همجوار، بالای امنیت شهر کابل نیز تأثیر میگذارد.
شاهدان عینی و مقامات در محل رویداد گفته اند که قربانیان و زخمیهای این رویداد، دختران و پسرانی بودند که برای فراگیری یک دورۀ آمادهگی برای سپری کردن امتحان کانکور در این صنف درس میخواندند.
در همین حال دفتر ریاست جمهوری افغانستان با انتشار اعلامیهای این رویداد را تقبیح کرده و گفته است که "تروریستان وحشی با حمله به مراکز فرهنگی و آموزشی، به اثبات میرساندند که آنان هیچ ارزشی به آموزههای اسلامی و ارشادات حضرت محمد (ص) که آموختن علم را به هر زن و مرد فرض دانسته است، قایل نیستند.
در اعلامیه گفته شده است که رئیس جمهور اشرف غنی به مسئولین هدایت داده است تا چگونهگی این رویداد را بررسی کنند و ضمناً به خانوادههای قربانیان و زخمیها نیز کمکهای لازم فراهم شود.
گزارش شده است که اجساد قربانیان و زخمیهای این رویداد به شفاخانههای نزدیک محل و شفاخانههای مرکز شهر انتقال داده شده اند.
در مکتب خصوصی "مهدی موعود" دختران و پسران در یک صنف در کنار هم درس میخواندند.
بهگفته مسئولین این مکتب در میان کشته شدههای رویداد، تعداد زیادی از دختران نیز هستند.
تعدادی از خانوادههای که عزیزانشان را در این رویداد از دست داده اند، تا هنوز نیز برای یافتن اجساد، شفاخانهها را جستجو میکنند.
سعید که در این رویداد برادرش را از دست داده است به رادیو آزادی گفت:
"برای ما گفتند که اجساد را به شفاخانهها انتقال داده اند، اما تا کنون برادرم را نیافته ام، همه اعضای خانواده ما سرگردان هستند."
وحید مجروح سخنگوی وزارت صحت عامه افغانستان دیشب به خبرنگاران گفت که وضعیت شماری از زخمیها وخیم است، اما تعدادی از زخمیهای رویداد که جراحات سطحی برداشته بودند، از شفاخانهها رخصت شده اند.
مسئولیت این رویداد را تا کنون هیچ گروه و یا فردی به عهده نگرفته است.
طالبان گفته اند که در این حمله دست نداشته اند.
پیش از این گروه داعش مسئولیت چندین حملهای را در غرب کابل، بالای محلات عمدتاً شیعهنشین بهشمول مسجد و تکیهخانه ها صورت گرفته بود، به عهده گرفته است.
در این میان، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به روز سه شنبه گفت که در جنگ نُه سال گذشته در افغانستان ۶۴ هزار نفر از غیر نظامیان کشته یا زخمی شده اند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر: ۷۰ فیصد تلفات ملکی در اثر حملات و انفجارهای طالبان و دیگر گروههای شورشی به میان آمده است.
این کمیسیون میگوید که ۷۰ فیصد این تلفات در اثر حملات و انفجارهای طالبان و دیگر گروههای شورشی به میان آمده است.
این حملۀ پُر تلفات انتحاری کابل در حالی صورت گرفته است که نیروهای امنیتی به تازهگی پس از پنچ روز نبرد شدید با طالبان مسلح، شهر غزنی در ۱۵۰ کیلومتری شهر کابل را دوباره به تصرف خود درآورده اند.
گفته شده است که تعداد زیادی از مجروحین رویداد های غزنی نیز به سبب نبود امکانات صحی به شفاخانههای کابل انتقال یافته و تحت تداوی قرار گرفته اند.