کمیسیون حقوق بشر افغانستان میگوید، با قربانیان بجا مانده از حملات تروریستی کمک لازم صورت نگرفته و حکومت باید در این زمینه توجه جدی نماید.
رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان میگوید، در نه سال گذشته در این کشور در نتیجه درگیریها ۶۴ هزار ملکی کشته و زخمی شدهاند که بهگفتۀ وی ۳۰ درصد آن کشته و متباقی آن زخم برداشته اند.
سیما سمر روز چهارشنبه «۲۴ اسد ۱۳۹۷» در نشستی به هدف ارجگذاری به قربانیان تروریستی و ادای مسئولیت به وارثان آنها گفت، این تلفات از اثر حملات مخالفین مسلح به بار آمدهاست.
خانم سمر افزود که حکومت افغانستان با خانوادههای قربانیان تروریزم کمک لازم نکرده و تأکید کرد که باید به این مسئله توجه جدی شود.
او افزود:
"اگر در پروگرام صلح خانوادۀ قربانیان شامل نباشد، پس پروگرام ناقص است، اگر قربانیان ملکی و نظامی باشد باید به خانواده آنها رسیدهگی شود، حتی اگر مخالفین کشته میشوند باید با وارثان آنها کمک شود، زیرا زمینه را برای صلح فراهم میکند."
افغانستان از بیش از ۴۰ سال به اینسو درگیر جنگ است که بر اساس گزارشها در این مدت حدود ۲ میلیون افغان کشته شدهاند.
از قربانیان تروریستی در حالی ارجگذاری میشود که بهگفته مقامهای افغان اکنون ۲۰ گروه تروریستی در خاک افغانستان میجنگند و بر ادارت دولتی، مساجد، گردهماییهای مردمی، شهرها و نظامیان حملاتشان را شدت بخشیدهاند.
از سوی هم عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه که در این نشست شرکت کرده بود گفت تروریزم تنها مشکل افغانستان نیست، بلکه یک چالش برای منطقه و جهان است و بهگفته وی باید در مبارزه با آن تمامی کشورهای دنیا پلان فوری را ترتیب کرده و برای عملی کردن آن تدابیر مشترک را اتخاذ کنند.
آقای عبدالله گفت ۲۱ اگست که از سوی سازمان مللمتحد روز جهانی ارجگذاری به قربانیان تروریستی نامگذاری شده، حکومت افغانستان برای انجام مسئولیت در قبال خانوادههای قربانیان تروریستی متعهد است.
او افزود:
"متعهد هستیم در برابر قربانیان تروریستی مسئولیت خویش را ادا کنیم، از سوی دیگر محکوم کردن تروریزم و کمک با قربانیان تروریزم را بهگونه واحد به جهانیان نشان بدهیم، چنانچه اکنون تمام بشریت با این مشکل روبهرو اند، تنها تلاش یک کشور یا یک ملت نتیجه نمیدهد."
از سوی هم فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان در این نشست از مللمتحد تقاضا کرد تا بالای کشورهای جهان فشار بیاورد تا تلاشها را علیه تروریزم در افغانستان و جهان تسریع کند.
ایوانویچ ورانوف معاون سازمان مللمتحد در بخش مبارزه علیه تروریزم در این نشست تعهد کرد که مشکلات مردم افغانستان را به این سازمان خواهد رسانید.
مقامهای افغان همواره برخی کشورهای همسایه را متهم کرده که تروریستان را بهخاطر تداوم جنگ در افغانستان میفرستد.
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی گروه طالبان در یک تماس تیلیفونی با رادیو آزادی این ادعاهای کمیسیون حقوق بشر را دور از حقیقت دانست و افزود که ۹۰ درصد این مردم از سوی حکومت افغانستان و نیروهای خارجی مستقر این کشور کشته شدهاند.
گزارش: نورالله شایان