لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۰

پاکستان فردا شاهد انتخابات پارلمانی خواهد بود


پاکستان فردا شاهد انتخابات پارلمانی خواهد بود.

ماه پیش مبارزات انتخاباتی برخی از نامزدان هدف حملات قرار گرفت، مرگبارترین این حملات در ایالت بلوچستان رخ داد که در آن ۱۴۹ تن کشته و ۳۰۰ تن زخمی شدند.

در انتخابات پارلمانی پاکستان که قرار است فردا چهارشنبه ۲۵م ماه جولای برگزار شود بیش از ۱۲ هزار نامزد است که برای ۲۷۲ کرسی در پارلمان مرکزی و ۵۷۷ کرسی در چهار پارلمان ایالتی خود را نامزد کرده‌اند.

بر اساس قانون پاکستان، کرسی‌های جداگانه برای نامزدان زن و نامزدان غیر مسلمان که چهار درصد نفوس آن کشور را تشکیل می‌دهند در نظر گرفته شده است.

۸۵ هزار و ۳۰۷ مرکز رأی دهی در سراسر پاکستان برای رأی دادن باز خواهند بود.

سه حزب که در انتخابات پارلمانی امسال نسبت به احزاب دیگر بیشتر مطرح اند عبارت اند از حزب مسلیم لیگ ن به رهبری شهباز شریف، حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان و حزب مردم یا پیپلز پارتی که این بار رهبری آن را بلاول بوتو فرزند بینظیر بوتو به عهده دارد.

برخی از نماینده‌های احزاب تندرو اسلامی نیز در انتخابات فردای پاکستان شرکت می‌کنند، با آن که فعالیت برخی از این احزاب ممنوع اعلان شده، اما آن‌ها این بار با تغییر نام روی صحنه آمده‌اند.

هر حزب که اکثریت کرسی‌ها را در پارلمان مرکزی برنده شود صدراعظم نیز از همان حزب انتخاب خواهد شد و در پارلمان‌های ایالتی نیز هر حزبی که بیشترین کرسی را از آن خود کرد حکومت ایالتی را در آن ایالت به پیش خواهد برد.

حزب مسلیم لیگ ن که در ۲۰۱۳ میلادی برنده انتخابات شد و در نتیجه نواز شریف صدراعظم آن کشور تعیین شد، اما پس از این که نواز شریف در ۲۰۱۴ میلادی از سوی ستره محکمه پاکستان به اتهام فساد و پول شویی سلب صلاحیت شد محبوبیت این حزب کاهش یافت و بر اساس گزارش‌ها روابط آن با اردو نیز خوب نیست.

نواز شریف
نواز شریف

حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان از انتخابات پیشین تا کنون بیشترین کرسی‌های ایالتی خیبر پشتونخوا را دارد.

بر اساس گزارش‌ها به‌خاطر داشتن روابط نزدیک با اردوی پاکستان چانس بیشتر برای برنده شدن در انتخابات پارلمان مرکزی را دارد.

حزب مردم یا پیپلز پارتی پاکستان در ۲۰۰۸ میلادی یک سال پس از کشته شدن بینظیر بوتو به قدرت رسید، اما در انتخابات ۲۰۱۳ نتوانست برنده شود.

پس از حملات که مبارزات انتخاباتی را در پاکستان هدف قرار دادند، کمیسیون مستقل انتخابات این کشور از اردوی پاکستان تقاضا کرد تا امنیت انتخابات پارلمانی را تأمین کند.

۳۵۰ هزار سرباز اردوی پاکستان قرار است فردا در سراسر کشورشان برای تأمین امنیت مراکز رأی دهی گماشته شوند.

۳۵۰ هزار سرباز اردوی پاکستان قرار است فردا در سراسر کشورشان برای تأمین امنیت مراکز رأی دهی گماشته شوند.

همچنان ۶۰ ناظر بین‌المللی برای نظارت از روند انتخابات در ۶۰ مرکز بزرگ رأی دهی حضور خواهند داشت.

مایکل کوگلمن پژوهشگر ارشد مسایل جنوب آسیا در مرکز تحقیقاتی ویلسن گفته است که گماشتن ۳۵۰ هزار سرباز اردو در مراکز رأی دهی واضح می‌سازد که این انتخابات در سایۀ نظامیان برگزار خواهد شد و شفافیت آن زیر سؤال خواهد رفت.

XS
SM
MD
LG