انتخابات پارلمانی پاکستان در هفته آینده به تاریخ بیست و پنجم جولای برگزار خواهد شد.
این دومین انتقال دموکراتیک قدرت در کشوریست که در تاریخ موجودیت خود درگیر کودتاها بوده است.
گرچه اردوی پاکستان گفته است که در انتخابات مداخله نخواهد کرد.
اما با در نظرداشت گذشته پاکستان و منازعات روی کسب قدرت، امید این که دموکراسی در پاکستان تقویت شود، از همین اکنون از بین رفته است.
به نوشتهء آژانس خبری دی. پی.ای جرمنی قبل از این هم نفوس دوصد بیست و هشت (۲۲۸) مfلیونی پاکستان شاهد انتخابات بوده و اتهاماتی وجود دارد که اردوی قدرتمند پاکستان در انتخابات مداخله کرده، جلو خبرنگاران و رسانهها را گرفته و سیاستمداران آن کشور را سرکوب می کند.
به گفته کمیسیون انتخابات پاکستان در این انتخابات پارلمانی بیش از صد میلیون افراد واجد شرایط رای دهی اشتراک خواهند.
کرد، حدود سه صد هفتاد هزار نظامی و صدها هزار تن از پرسونل پولیس برای تامین امنیت این انتخابات توظیف شده اند.
الطاف خان سخنگوی کمیسیون انتخابات پاکستان می گوید، دهها ناظر بین المللی از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو کامنولت یا مشترک المنافع همین اکنون به پاکستان رسیده اند تا از مراکز رای دهی نظارت کنند.
ولی با وصف اتخاذ این تدابیر، احزاب سیاسی در پاکستان باور ندارند که انتخابات عادلانه و مستقل خواهد بود.
آنها شکایت دارند که اردوی پاکستان کمپایینهای انتخاباتی آنها را بطور مستقیم و یا غیر مستقم سرکوب می کند.
در این انتخابات به رهبر گروهی اجازه اشتراک داده شده است که به حملات سال ۲۰۰۸ میلادی در شهر ممبی هند متهم است و ایالات متحده امریکا ده میلیون دالر جایزه بالای وی تعیین کردهاست.
شخصی دیگری که در انتخابات شرکت می کند متهم به تندروی است و طرفداران وی به حمایت از قانون توهین به مقدسات در سال گذشته شاهراه اسلام آباد را مسدود کردند.
نوازشریف صدراعظم سابق پاکستان و رهبر حزب مسلم لیگ نواز که در سال گذشته به اتهام فساد توسط ستره محکمه این کشور از وظیفهاش برکنار شد، مدت ده سال حبس را در زندان سپری می کند و دخترش مریم شریف نیز به اتهام مشابه به هفت سال زندان محکوم شدهاست.
اما این محکومیت به شهرت نواز شریف زیان نرسانیده است.
در این انتخابات حزب تحریک انصاف به رهبر عمران خان و حزب مردم پاکستان نیز اشتراک دارند.
این در حالیست که تندروان حملات را بالای کمپایینهای انتخاباتی افزایش داده اند و اخیراً در نتیجه این حملات بیش از ۱۷۵ تن کشته شده اند.