شورای عالی صلح افغانستان میگوید که حالا پاکستان باید مطابق وعده هایش در پروسه صلح این کشور نقش مثبت و اساسی را ایفأ کند.
در حالیکه تلاشهای صلح نسبت به هر زمان دیگر در افغانستان افزایش یافته شورای عالی صلح این کشور میگوید که اسلام آباد باید به تعهداتش عمل کرده و کابل را در تامین صلح یاری رساند.
سید احسان طاهری سخنگوی شورای عالی صلح افغانستان میگوید که پاکستان با استفاده از نفوذاش بر طالبان میتواند در پروسه صلح اینکشور نقش اساسی را بازی کند.
آقای طاهری روز شنبه به رادیو آزادی گفت، صلح افغانستان به نفع پاکستان، منطقه و جهان است.
او افزود:
"پاکستان به مثابه همسایه افغانستان باید گامهای عملی، صادقانه و با حسن نیت را در پروسه صلح این کشور بردارد، و موافقت نامههای که با پاکستان شده و تعهدات را که سپردهاست امیدواریم که به آن عمل کند تا هر دو کشور و همسایهها و منطقه از امنیت افغانستان سود ببرند، چون منفعت ما منفعت آنان و سود آنان سود ماست دیگر اینکه در نا امنی یک کشور باید هیچ کشوری منافع خود را جستجو نکند."
همکاری پاکستان با پروسه صلح افغانستان در حالی مهم پنداشته میشود که پاکستان با فشارهای جهانی روبهرو است و وزارت خارجه امریکا نیز به تازهگی گفته است که این کشور علیه گروههای تروریستی اقدامات عملی نکردهاست.
آلیس ویلز معاون وزارت خارجه امریکا در امور آسیای میانه و آسیای جنوبی پاکستان را باری دیگر به عدم عملی کردن تعهداتش در امر مبارزه با تروریزم متهم کردهاست.
در عین حال وزارت خارجه پاکستان گفته است که تنها اسلام آباد مسئولیت حاضر ساختن طالبان به میز مذاکره را ندارد.
این اظهارات در حالی بیان میشود که قرار است در روز های سه شنبه و چهارشنبه نشست علمای دینی جهان اسلام در رابطه به مسایل صلح افغانستان در عربستان سعودی برگزار گردد.
شورای عالی صلح افغانستان گفته است که این نشست به خواست افغانستان و به میزبانی "او، آی، سی" یا سازمان همکاری کشورهای اسلامی راه اندازی میشود.
از سوی هم خوشحال خلیل از کارشناسان سیاسی افغان میگوید که پاکستان برعلاوه فشارهای جهانی در داخل نیز با فشارها رو به رو است و راه جز همکاری با پروسه صلح افغانستان ندارد.
او افزود:
"برعلاوه اردو، قدرت های داخلی که در پاکستان است بالای این کشور فشار آوردهاند که سیاست جنگی را کنار بگذارد و روی طرح های اقتصادی با افغانستان به توافق برسد، خوشبینی وجود دارد و این خوشبینی اینگونه نیست که ما بگوئیم پاکستان بالای ما احسان میکند بلکه این مجبوری آن کشور است، اگر پاکستان میخواهد که خود را این وضعیت نجات دهد باید از سیاست خشونت و مداخله گرانه اش دست بکشد."
پاکستان در گذشته بارها از همکاری با پروسه صلح افغانستان سخن زدهاست اما مقامات افغان میگویند که این کشور تا هنوز اقدامات عملی درین زمینه نداشته است.
اما حالا با توجه به روبهرو بودن پاکستان با فشارهای بی سابقه جهانی این امیدواری بیشتر شده است که اسلام آباد با روند صلح افغانستان همکاری صادقانه کند.
گزارش: نسیم شفق