تعدادی از روزنامه غربی در شمارههای اخیر خود مطالبی را در مورد اعلان آتشبس یک جانبۀ رئیس جمهور اشرف غنی با طالبان به نشر رساندهاند.
وال ستریت ژورنال
روزنامه والستریت ژورنال مینویسد که این آتشبس در یکی از مقدسترین هفتههای تقویم اسلامی صورت میگیرد اما اینکه این تشبث تا چه حد موفق خواهد بود، هنوز معلوم نیست.
روزنامه از قول وحید مژده یک مقام سابق طالبان نوشتهاست که میگوید، طالبان بعد از سقوط حکومتشان در سال ۲۰۰۱ اولین بار در سالجاری به این وسعت به مقابل قوای افغان میجنگند و حاضر نخواهند شد که این حرکت را متوقف بسازند.
روزنامه از قول یک مقام امنیتی سابق نوشتهاست که میگوید، این آتشبس شاید به نفع طالبان تمام شود و آنها در این مهلت برای حملات بیشتر آمادهگی بگیرند.
تایمز
روزنامه تایمز چاپ بریتانیا مینویسد، اعلان آتشبس از سوی رئیس جمهور اشرف غنی بعد از یک اجلاس علمای دینی در افغانستان صورت گرفت که آنها فتوای را صادر نموده حملات انتحاری و انفجاری را غیر مشروع خوانده و از طالبان خواستند که به مذاکرات صلح حاضر شوند تا راه برای بیرون رفتن قوای خارجی از افغانستان باز گردد.
از سوی دیگر طالبان هم تا حال به این پیشنهاد پاسخ ندادهاند، اما به نوشته روزنامه تایمز ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفتهاست بعد از مشوره با شورای قوماندانان این گروه به پیشنهاد آتشبس پاسخ خواهند گفت.
روزنامه تایمز همچنان مینویسد که در مورد اعلان این آتشبس در بین وزرای کابینه حکومت افغانستان هم اختلاف نظر وجود دارد.
بایننشل تایمز
فایننشل تایمز روزنامه دیگر چاپ بریتاینا در شماره اخیر خود نوشتهاست که رئیس جمهور اشرف غنی در گذشته هم خواهان آتشبس با طالبان بود، ولی این اولین بار است که او آتشبس را اعلان میکند.
به نوشته فایننشل تایمز، این اعلان در یک زمانی صورت میگیرد که اداره سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان اخیراً در راپور خود گفتهاست که صرف ۵۶ فیصد خاک افغانستان تحت کنترول حکومت میباشد.
از سوی هم دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا هزاران سرباز تازه نفس امریکا را به افغانستان میفرستد تا به طولانیترین جنگ امریکا در تاریخ آن خاتمه بدهد.
نیوزویک
مجله نیوزویک در شماره اخیر خود نوشتهاست، هفتهها بعد از نشر آوازه در مورد اینکه حکومت افغانستان مذاکرات سری صلح را با طالبان آغاز کردهاست، رئیس جمهور این کشور یک آتشبس بدون قید و شرط را با طالبان اعلان نمود.
به نوشته مجله، مایکل کوگلمن از مرکز تحقیقاتی ویلسن گفتهاست، این یک نیت نیک از سوی رئیس جمهور افغانستان میباشد، اما تا زمانیکه طالبان تصور میکنند که در این جنگ پیروز میشوند، بدون در نظرداشت اینکه کابل چه پیشنهاد میکند، این جنگ دوام خواهد کرد و به گفته کوگلمن طالبان اکنون به این باور اند که گویا فعلاً برنده میباشند.