لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۲

خواست به‌میان آمدن اصلاحات گسترده در نهادهای ورزشی افغانستان!


برخی از وزرشکاران افغان و آگاهان بخش وزرش خواهان اصلاحات گسترده در نهاد‌های ورزشی اند.

هرچند برخی از ورزشکاران و آگاهان امور ورزش پس از انتخابات کمیته ملی المپیک برای حل مشکلات موجود در این کمیته امیدوارند، اما به‌گفته آنان تا زمانی‌که دست حلقات مافیایی از نهاد‌های ورزشی کوتاه ساخته نشود، آمدن اصلاحات در این ادارات ناممکن است.

به‌گفته آنان، وزرش افغانستان در چند سال اخیر به اندازۀ کافی متضرر شده‌است و باید روی آوردن اصلاحات بنیادی در این بخش فکر شود.

احمد ولی هوتک قهرمان مسابقات رزمی و نثار احمد بهاوی بازیکن مشهور تکواندوی کشور می‌گویند که اگر رهبری جدید کمیته ملی المپیک و ریاست تربیت بدنی به تعهداتش عمل نکند، آنان هم خاموش نخواهند ماند.

احمد ولی هوتک
احمد ولی هوتک

آقای هوتک می‌افزاید:

"ما امیدواریم که المپیک خوبی داشته باشیم، درد بازیکنان دوا شده و مشکلات‌شان حل گردد. برای ایجاد اصلاحات در ادارات خوشبین هستم، اما مطمئن نیستم چون در کمیته ملی المپیک و تربیت بدنی برخی حلقات مافیایی موجود است. تا زمانی که دست آنان کوتا ساخته نشود، با تبدیل شدن رئیس مشکل حل شدنی نیست."

آقای بهاوی گفت:

"تهعدات که توسط ولی رحیمی رئیس کمیته ملی المپیک و ریاست تربیت بدنی صورت گرفته است، امیدوارم که عملی شود. در صورت عملی نشدن آن زمان ما هستیم، رسانه‌ها موجود اند این چنین نمی‌گذاریم."

نثار احمد بهاوی
نثار احمد بهاوی

به‌گفته آنان با در نظرداشت مشکلات موجود در نهاد‌های ورزشی نیاز به اصلاحات اساسی و تبدیلی‌های مسلکی است تا ورزش افغانستان از چالش‌های که سر راهش قرار دارد، نجات داده شود.

این در حالیست که پس از دو سال جنجال بر سر رهبری کمیته ملی المپیک افغانستان، حفیظ‌الله ولی رحیمی به تاریخ ۵ ماه اپریل سال جاری میلادی پس از رای‌گیری این کمیته با کسب ۱۶ رأی به‌عنوان رئیس جدید کمیته ملی المپیک همچنان باور هوتک به‌حیث معاون اول، هاشم کریمی به‌حیث معاون دوم و روبینا جلالی معاون بخش بانوان انتخاب شدند.

در کنار ۲۸ رؤسای فدراسیون‌های ورزشی، روح‌الله نیکپا دارنده دو مدال برنز المپیک جهانی، روبینا جلالی و الله‌داد نوری نماینده کرکت بورد افغاستان در این انتخابات رأی داده‌اند.

این انتخابات، در حضور حیدر فرمان نمایندۀ کمیته آسیایی و جهانی المپیک، شماری از مشاوران رئیس جمهور، وکلای ولسی جرگه و رسانه‌ها برگزار شد.

حیدر فرمان این انتخابات را شفاف عنوان کرده و از رهبری جدید کمیته ملی المپیک خواست تا برای حل چالش‌های موجود در برابر وزرش افغانستان اقدامات جدی را روی دست گیرد.

او افزود:

"انتخابات کمیته ملی المپیک افغانستان شفاف بود، اما این نخستین گام به سوی پیشرفت است. پس از این این‌ها کار‌های زیادی دیگر دارند که باید انجام دهند تا مشکلات سر راه ورزشکاران افغان برطرف گردد."

در عین حال حسین حمیدی رئیس فدراسیون بایسکل رانی افغانستان می‌گوید این که امور کمیته ملی المپیک و ریاست تربیت بدنی به یک فرد پسرده شده است، سبب خواهد شد تا میان ادارت و فدراسیون‌های ورزشی هماهنگی ایجاد گردد.

او افزود:

"جنجال‌های که در گذشته میان کمیته ملی المپیک و ریاست تربیت بدنی موجود بود، اکنون حل گردیده و یک فرد در رأس قرار گرفته که ورزش افغانستان را رهبری می‌کند، با این موضوع جلو به وجود آمدن فدراسیون‌های موازی هم گرفته می‌شود."

به نقل از آقای حسینی، برزگترین چالش ورزش افغانستان در دو سال گذشته، وجود ادارات و فدراسیون‌های موازی بود که سبب ایجاد مشکلات گوناگون به وزرشکاران شده بود.

وی امیدوار است که با به کار آغاز کردن رهبری جدید کمیته ملی المپیک، اصلاحات در نهاد‌های ورزشی به وجود آمده و ورزش افغانستان به سوی مسیر جدید از پیشرفت سوق داده شود.

اما برخی از آگاهان امور ورزش به این باورند که چالش‌های موجود در برابر ورزش افغانستان تنها با روی کار آمدن رهبری جدید در این بخش حل شدنی نیست.

مجیب رحمانی یکی از این آگاهان می‌گوید، در کنار مشکلات دیگر عدم موجودیت کدر‌های مسلکی یکی از موارد است که مانع پیشرفت وزرشکاران شده‌است.

او افزود:

"ما در بخش ورزش مشکلات زیاد داریم، اگر ما حق ورزشکاران، فدراسیون‌ها و مردم را ادا کرده بتوانیم، پس مشکلات حل می‌شود در کشور ما استعداد‌های زیادی داریم. وزرشکاران ورزیده و لایق و افراد کار فهم موجود است که باید از آنان در بهبود ورزش کار گرفته شود، در آن صورت رحیمی صاحب نه در تربیت بدنی کار کرده می‌تواند و نه هم در المپیک."

به‌گفته آقای رحمانی ورزش افغانستان در دو سال گذشته به اندازه‌ای پستی و بلندی را متحمل شده که دوباره سر پا ایستاد کردنش کار ساده به نظر نمی‌آید.

اما مسئولین ریاست تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک از تطبیق برخی برنامه‌ها و میکانیزم‌ها برای برطرف کردن کمبودی‌ها در ادارات ورزشی سخن می‌گویند.

تلاش‌ها برای معیاری ساختن فدراسیون‌ها آغاز شده‌است.

حفیظ‌الله ولی رحیمی می‌گوید که تلاش‌ها برای معیاری ساختن فدراسیون‌ها آغاز شده‌است.

به‌گفته وی هم‌اکنون انتخابات میان فدراسیون‌های جریان دارد و پس از آن گام‌های جدی جهت بلند بُردن ظرفیت و مسلکی ساختن این فدراسیون‌ها برداشته خواهد شد.

"۹۰ در صد فدراسیون‌های ورزشی افغانستان غیرمعیاری اند"
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:48 0:00

او افزود:

"ما در زمینه استراتژی جامع را آماده کرده‌ایم که بر اساس آن با فدراسیون‌ها کار جریان دارد تا آنان با معیار‌های جهانی برابر و فعالیت‌های‌ شان مسلکی شود، اقدام نخست ما همین است که ما در ادارات ظرفیت‌ها را ایجاد کنیم."

چالش اساسی ادارات ورزشی در دو سال گذشته، نبود بودجه کافی بوده‌است که سبب شد تا اکثر ورزشکاران افغان از مسابقات جهانی به‌دور بمانند.

اما رئیس کمیته ملی المپیک و ریاست تربیت بدنی می‌گوید که رئیس جمهور، وزیر مالیه افغانستان و برخی ادارت بین‌المللی تعهد همکاری همه‌جانبه با وی را کرده اند.

اما با این همه ابراهیم مومند تحلیلگر ورزشی به این باور است که مسئولین در اکثر ادارات ورزشی به اصلاحات و تغییرات مثبت متعهد نیستند و همین سبب می‌شود تا روی موفقیت‌های ورزشکاران افغان تأثیر سوء بگذارد.

به‌گفته وی اگر مسئولین بخش ورزش کار‌های اساسی و صادقانه را انجام دهند ورزشکاران افغان در هر میدان خوب درخشیده و افتخارات زیادی را به نام افغانستان ثبت خواهند کرد.

گزارش: آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG