محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در سفر به ولایت پکتیا سب ستیشن ۲۲۰ کیلو ولت برق را افتتاح کرد و همچنان سنگ تهداب چندین پروژه دیگر را گذاشت.
محمد اشرف غنی در رأس یک هیئت بلند پایه دولتی برای یک سفر دو روزه وارد پکتیا شدهاست.
آقای غنی صبح روز یکشنبه «۱۲ حمل ۱۳۹۷» به شهر گردیز رفت و چندین پروژه را در آنجا افتتاح کرد.
رئیس جمهور نخست لین برق ۲۲۰ ولت ارغندی ـ گردیز و سب ستیشن ۲۲۰ کیلو ولت گردیز را افتتاح کرد.
ظرفیت مجموعی این لین ۳۰۰ میگاوات است که در حال حاضر به سب ستیشن گردیز ۳۲ میگاوات برق را انتقال میدهد.
در کنار این آقای غنی سنگ تهداب کمپلکس قوماندانی امنیه این ولایت را گذاشت.
کار ساخت این کمپلکس ۴۵ میلیون افغانی هزینه بر میدارد و در پانزده ماه تکمیل خواهد شد.
غنی در این سفر کار ساخت سرک گردیز ـ زرمت را نیز افتتاح کرد.
ارزش مجموعی این پروژه ۵۸۰ میلیون افغانی است که در مدت هفده ماه کار آن تکمیل خواهد شد.
در جریان این سفر در حضور داشت رئیس جمهور کار نقشه شهرکهای شهدا، معلمین و مامورین دولتی و همچنان شهرک صنعتی پکتیا به امضأ رسید.
ریاست جمهوری میگوید، در کنار افتتاح این پروژهها، رئیس جمهور وضعیت عمومی امنیتی پکتیا را نیز ارزیابی میکند و با اقشار مختلف مردم نیز دیدار خواهد داشت.
دوا خان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جمهور در این باره به رادیو آزادی چنین گفت:
"رئیس جمهور در کنار افتتاح پروژهها با علما، متنفذین، بزرگان قوم، جامعه مدنی، جوانان و شبکه زنان نیز نشست دارد و وضعیت امنیتی این ولایت را ارزیابی خواهد کرد."
این سومین سفر محمد اشرف غنی پس از ایجاد حکومت وحدت ملی به ولایت پکتیا میباشد.
این سفر در حالی صورت میگیرد که حدود دو ماه پیش آقای غنی در دیدار با بزرگان قومی لوی پکتیا در کابل گفته است، حکومت پلان تطبیق پروژههای را در پکتیا دارد که بتوانند بالای زندهگی مردم تاثیرات مثبت وارد کنند.
خان ولی بشرمل یکی از کارشناسان امور صنعتی میگوید، تطبیق پروژههای انکشافی در بخشهای مختلف کشور راه را برای ثبات و پیشرفت دوامدار هموار میکند.
او افزود:
"این پروژهها تغییرات بنیادی را در زندهگی مردم آورده میتواند، به گونه مثال با این کار زمینه برای زندهگی بهتر و صنعت فراهم میشود، فاصله میان ولسوالی، قریه و ولایت را از بین میبرد، تمام این کارها تغییرات کلیدی اند، این نشانههای اند که راه را برای ثبات و پیشرفت هموار میسازد."
آقای بشرمل میگوید، برای عملی کردن پروژهها در پکتیا و ولایتهای دیگر ادارات محلی نیز باید توجه لازم را داشته باشند و برای عملی شدن این پروژهها باید ظرفیت سازی نیز صورت بگیرد.
گزارش: نصرت پارسا