کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان اقدامات حکومت این کشور را در زمینه تضمین حقوق بشری کافی ندانستهاست.
مقامات این کمسیون با ابراز نگرانی میگویند، برای تغییر وضعیت به اقدامات عملی نیاز است.
این کمیسیون با وصف آنکه از تلاشهای حکومت این کشور در زمینه تضمین حقوق بشر استقبال میکند، اما میگوید با در نظرداشت مشکلات اساسی مردم این تلاشها کافی نیستند.
بلال صدیقی سخنگوی این کمسیون در صحبت با رادیو آزادی با اشاره به ادامه جنگ در افغانستان، افزایش تلفات افراد ملکی، خشونت در برابر زنان، وضعیت کودکان و دسترسی مردم به خدمات صحی، شرایط را قابل نگرانی خواند.
صدیقی گفت:
"متأسفانه وضعیت حقوق بشری در افغانستان هنوز هم نگران کنندهاست، گرچه اقدامات از طرف دولت جمهوری اسلامی افغانستان صورت گرفتهاست، اما این اقدامات در تناسب با مشکلات و موارد نقض حقوق بشری که وجود دارد، متأسفانه بسنده نیست. گرچه حکومت در عرصه تصویب قوانین اقداماتی را انجام داده، اما این اقدامات به هیچ وجه بسنده نیست، به این عنوان که این قوانین در عرصه تطبیق با مشکلات مواجهاست و تطبیق نمیشود."
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که سازمان مللمتحد در گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر که ۲۸ مارچ نشر شد، برخی دشواریهای موجود در عرصه حقوق بشر در افغانستان را بر شمردهاست.
در این گزارش روی حراست از افراد ملکی بهطور خاص کودکان در جریان منازعات مسلحانه، ختم خشونتها در برابر زنان، برابری جنسیتی، جلوگیری از دستگیریهای جبری و شکنجه و همچنان رعایت حقوق بشری در پروسه صلح و مصالحه، تمرکز شدهاست.
سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان علاوه بر نکات ذکر شده در گزارش، گفت:
"پیشنهاد اساسی ما این است که در پروسه صلح و مصالحه سهم زنان، نه صرف بهطور سمبولیک، بلکه بهطور اساسی تضمین شود. مساعدت با قربانیان جنگ عرصه دیگریست که باید مردم به آن توجه کنند. متأسفانه که در این زمینه قوانین مشخص وجود ندارد."
کیت گیلمور معاون کمیشنری حقوق بشر سازمان مللمتحد، هنگام ارائه این گزارش سالانه گفت، افغانستان در شورای بینالمللی حقوق بشر شامل است و کمیشنری حقوق بشر سازمان مللمتحد متعهد است که در عملی ساختن تعهدات و سفارشها با حکومت افغانستان همکاری کند.