جهان
افغانها بزرگترین گروه پناهجویان بلغاریا را در ۲۰۱۷ تشکیل میداد

افغانها در سال ۲۰۱۷ میلادی بزرگترین گروه پناهجویان را در بلغاریا تشکیل میدادند.
رسانههای بلغاریایی دیروز به نقل از اداره احصایه مرکزی اتحادیه اروپا گفت، بلغاریا در سال ۲۰۱۷ میزبان ۱۰۵۰ پناهجوی افغان بود.
مقامهای در بلغاریا گفتند، از سال ۲۰۰۲ میلادی به این سو، در این کشور ۲۵ هزار افغان در خواست پناهندهگی دادهاند.
بر اساس اداره احصایه مرکزی اتحادیه اروپا، افغانان پناهنده در این کشور پس از عراق در ردیف دوم قرار داشته و پناهجویان سوریه درجه سوم را میسازد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
یونان در آستانه موج گرمای شدید با اوج ۴۳ درجه سانتیگراد

خدمات هواشناسی یونان روز یکشنبه هشدار داد که موج گرمای جدیدی این کشور مدیترانهای را برای یک هفته دربر خواهد گرفت.
این موج گرما از دوشنبه آغاز میشود و طبق پیشبینیها، روز سهشنبه با درجه حرارت ۴۳ درجه سانتیگراد به اوج میرسد و از روز شنبه کاهش مییابد.
بر اساس اعلام مقامات، درجه حرارت هوا در مناطق مرکزی یونان روز دوشنبه تا ۴۱ درجه، در آتن و تسالونیکی تا ۳۸ درجه خواهد رسید. برای سهشنبه نیز احتمال ثبت ۴۰ درجه در پایتخت وجود دارد.
یونان پیشتر در اواخر جون و اوایل جولای با دو موج گرما مواجه شده بود که باعث محدود شدن ساعات بازدید از آکروپولیس، پر بازدیدترین بنای تاریخی این کشور، شد.
دستکم ۱۴ نفر بر اثر سیل در کوریای جنوبی جان دادند

وزارت داخله کوریای جنوبی گفت که بر اثر بارندگیهای شدید روز یکشنبه در این کشور، دو نفر جان باختند و شمار قربانیان بارشهای سیلآسا در پنج روز گذشته به ۱۴ نفر رسید.
مقامها هشدار دادهاند که این رقم ممکن است افزایش یابد، زیرا هنوز ۱۲ نفر ناپدید هستند.
در منطقه گاپیونگ در ولایت گیونگی، حدود ۱۷۰ میلیمتر باران بارید که دستکم دو کشته و چهار مفقود بر جا گذاشت.
به گزارش یونهاپ، یک زن حدود ۷۰ ساله در رانش زمین جان باخت و جسد مردی در دهه ۴۰ زندگیاش در نزدیکی یک پل پیدا شد.
بیشتر تلفات در منطقه سانچئونگ در جنوب این کشور رخ داده که از چهارشنبه تا کنون نزدیک به ۸۰۰ میلیمتر بارندگی داشته است.
در این منطقه، تاکنون هشت نفر جان باخته و شش نفر ناپدید شدهاند.
کوریای جنوبی معمولاً در ماه جولای بارانهای موسمی را تجربه میکند، اما این هفته جنوب اینکشور با شدیدترین بارشهای ثبتشده در سالهای اخیر روبهرو شد. کارشناسان تغییرات اقلیمی را عامل افزایش شدت و فراوانی رویدادهای اقلیمی شدید میدانند. سال گذشته، بارندگیهای رکوردشکن در کوریای جنوبی جان دستکم ۱۱ نفر را گرفت.
ترمپ: اگر ایران تصمیم بگیرد تأسیسات هستهای جدید بسازد، امریکا آن را از بین خواهد برد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده میگوید که اگر ایران تصمیم بگیرد که تاسیسات هستهای جدید بسازد، امریکا آن را ازبین خواهد برد.
ترمپ روزشنبه ۱۹ جولای در شبکه اجتماعی خود (سوشل تروت) نوشت که " سه تاسیسات هستهای ایران که هدف حملات امریکا قرار گرفتند، کاملاً ازبین رفته اند."
ترمپ افزوده که "سالها طول خواهد کشید تا ایران بار دیگر بتواند این تاسیسات را به بهره برداری بسپارد."
در جریان جنگ دوازده روزه میان ایران و اسرائیل در ماه جون، طیاره های جنگی امریکا به تاسیسات هستهای فردو، نطنز و اصفهان در ایران حمله کردند.
ترمپ این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که شبکه خبری امریکایی (انبیسی) گزارش داد که از جمع سه تاسیسات هستهای ایران که هدف حملات امریکا قرار گرفتند یکی آن کاملاً تخریب شده و دو تاسیسات دیگر تا دو ماه آینده غنی سازی یورانیم را از سرخواهند گرفت.
درگیریها در شهر سویدا سوریه پس از یک هفته متوقف شد

درگیریها در شهر سویدای سوریه متوقف شده و مقامات از پاکسازی این شهر از وجود جنگجویان بدوی خبر داده اند.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت داخله سوریه ناوقت شنبه ۱۹ جولای اعلام کرد که جنگجویان بدوی پس از اعزام نیروهای امنیتی به شهر سویدا عقب نشینی کرده اند.
درگیرهای فرقهای میان اقلیتهای سنی بدوی و دروزی حدود یک هفته در شهر سویداد ادامه یافت که براساس معلومات ارائه شده از سوی دیدبان حقوق بشر سوریه منجر به کشته شدن نزدیک به ۶۰۰ نفر شد.
سازمان ملل متحد میگوید که در اثر این درگیریها حدود دو هزار خانواده از مناطق شان بیجا شده اند.
تصادف بس در جنوب ایران دستکم ۱۵ کشته و ۲۷ زخمی برجای گذاشت

در نتیجۀ تصادم یک بس در جنوب ایران حد اقل ۱۵ تن کشته شدند.
رسانه های دولتی ایران به نقل از مسعود عابد والی ولایت فارس گزارش داده اند که در نتیجۀ این رویداد در شیراز، ۲۷ تن دیگر زخمی شده اند.
حوادث ترافیکی در ایران سالانه نزدیک به ۱۷۰۰۰ قربانی میگیرد.
ایران یکی از کشور های است که حوادث ترافیکی در آن بیشترین قربانی را میگیرند.
۲۶ کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی در حملات اسرائیل به نزدیکی دو مرکز کمکرسانی در جنوب غزه

سازمان دفاع مدنی غزه روز شنبه اعلام کرد که حملات اسرائیل در نزدیک دو مرکز کمکرسانی در جنوب این منطقه موجب کشتهشدن ۲۶ نفر و زخمیشدن بیش از ۱۰۰ نفر شده است.
محمود بصل سخنگوی این نهاد به فرانس پرس گفته که از این میان ۲۲ نفر در جنوبغرب خانیونس و چهار نفر دیگر در شمالغرب رفح کشته شدهاند.
یکی از شاهدان عینی گفت که آنها برای دریافت غذا رفته بودند و «سربازان اسرائیلی» شروع به تیراندازی کردند.
اردوی اسرائیل گفته که درحال بررسی این ادعا است.
از زمان آغاز جنگ غزه در اکتوبر ۲۰۲۳، وضعیت بشری در این منطقه بهشدت بحرانی شده و بیش از دو میلیون نفر با کمبود شدید غذا و نیازهای اولیه روبرو هستند و سوءتغذیه افزایش یافته است.
مرگ افراد در صفهای کمک رسانی به ویژه بر اثر تیراندازی، به رویدادی تکراری بدل شده است.
ایران سه تن را امروز اعدام کرد

مقامهای قضایی ایران روز شنبه ۲۸سرطان اعلام کردند که سه مرد در شمال این کشور به اتهام تجاوز جنسی اعدام شدند.
به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه حیدر آسیابی، رئیس محکمه ولایت گلستان، گفت این حکم صبح امروز در زندان شهر گرگان اجرا شده است.
براساس قوانین ایران، مجازات قتل و تجاوز جنسی اعدام است.
به گفته سازمانهای حقوق بشری مانند عفو بینالملل، ایران پس از چین، دومین کشور در جهان از نظر تعداد اعدامها بهشمار میرود.
سفیر ایالات متحده در ترکیه: اسرائیل و سوریه با آتشبس مورد حمایت ترکیه، اردن و همسایگان موافقت کردند

تام باراک، سفیر ایالات متحده در ترکیه اعلام کرد که اسرائیل و سوریه با آتشبس مورد حمایت ترکیه، اردن و همسایگان موافقت کردند.
آقای باراک که فرستاده ویژۀ ایالات متحده در امور سوریه نیز است، در نخستین ساعات بامداد امروز (شنبه، ۲۸ سرطان) در شبکۀ ایکس نوشت: "صدر اعظم اسرائیل و رئیس جمهور سوریه با حمایت وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا با آتشبسی که مورد استقبال ترکیه، اردن و همسایگانش قرار گرفت، موافقت کردند."
سفیر ایالات متحده در ترکیه افزود: "ما از دروزیها، بادیهنشینها و سنیها میخواهیم که سلاحهای خود را زمین بگذارند و به همراه سایر اقلیتها یک هویت سوری جدید و متحد بسازند و با همسایگان خود صلح و رفاه برقرار کنند."
اسرائیل در روزهای اخیر حملات خود به جنوب سوریه را افزایش داد و روز چهارشنبه نیز اطراف کاخ ریاست جمهوری و وزارت دفاع سوریه در دمشق را هدف قرار داد.
اسرائیل بارها خواستار محافظت از دروزیهای سوریه و همچنین غیرنظامی ماندن جنوب سوریه شده است.
در درگیریها بین اقلیت دروزی با قبایل بادیهنشین در منطقۀ سویدا در جنوب سوریه و سپس دخالت نیروهای دولتی در آن طی چند روز اخیر نزدیک به ۶۰۰ کشته بر جا گذاشت.
مقامهای اسرائیل و سوریه هنوز در این باره اظهار نظری نکردهاند. با این حال مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، یادداشت تام باراک را بازنشر کرده است.
ایالات متحده امریکا دیپلوماتهای خود را دوباره به عراق میفرستد

ایالات متحده حدود یک ماه پس از خارج کردن دیپلماتهای خود از عراق که همزمان با بمباران سایتهای هستهای ایران انجام شد، میگوید که اجازه بازگشت آنها به عراق را صادر کرده است.
تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ سرطان در یک نشست خبری گفت: «کارکنانی که بهطور موقت خارج از عراق مستقر شده بودند، به تدریج به سفارت امریکا در بغداد و کنسولگری ما در شهر اربیل در منطقه کردستان بازخواهند گشت.»
او اضافه کرد که وزارت خارجه همچنان به شهروندان آمریکایی توصیه میکند به عراق سفر نکنند.
وزارت خارجه امریکا دلایل این تصمیم را توضیح نداد. خبرگزاری فرانسه نوشته است چنین تغییراتی معمولاً نشاندهنده کاهش خطر درگیری تلقی میشود.
بیانیه ۱۷ فعال مدنی در ایران برای برگزاری همه پرسی

۱۷ نفر از فعالان مدنی و سیاسی در ایران خواستار برگزاری «ریفرندم "همه پرسی" آزاد، شفاف و با نظارت نهادهای مستقل بینالمللی برای تشکیل مجلس مؤسسان در راستای شکلگیری دولت ملی و فراگیر بهمنظور گذار دموکراتیک» شدند.
این فعالان مدنی در بیانیه خود که جمعه ۲۷ سرطان منتشر شد، همچنین با تأکید بر اینکه خود میدانند «هیچ نظام استبدادی داوطلبانه تن به برگزاری ریفرندم نمیدهد»، از گروهها و کنشگران مستقل سیاسی، مدنی و فرهنگی خواستهاند تا «با هماندیشی، همبستگی و پیوستگی در مبارزه و استفاده از تمام ظرفیتهای نافرمانی مدنی»، زمینه را برای احقاق حق تعیین سرنوشت مردم از طریق همه پرسی فراهم کنند.
این فعالان مدنی در توضیح دلیل خود برای درخواست همه پرسی نیز نوشتهاند وظیفۀ تاریخی و ملی خود میدانند راهی به برای نجات ایران بگشایند؛ «راهی که نه سازش و همراهی با حاکمان داخلی و استبداد است و نه از مسیر جنگ و اتکا به قدرتهای خارجی میگذرد».
ابوالفضل قدیانی، پرستو فروهر، حاتم قادری، حسین رزاق، سعید مدنی، صدیقه وسمقی، عباس صادقی، عبدالله مومنی، عبدالفتاح سلطانی، عطاءالله شیرازی، محمدرضا فقیهی، محمد سیفزاده، منظر ضرابی، مهدی محمودیان، نرگس محمدی، نسرین ستوده و فریبا هشترودی امضاکنندگان این بیانیهاند.
پیشتر، ۲۰ سرطان، میرحسین موسوی نیز با انتشار بیانیهای از توقیف در خانه، با تأکید بر اینکه «ساختار کنونی نظام نماینده همهٔ ایرانیان نیست»، بار دیگر خواستار برگزاری همه پرسی برای تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی شده بود.