لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۳

افغانستان

قرارداد شبکه فایبر نوری به ارزش ۳۸۳ میلیون دالر در ارگ امضا شد

قرارداد شبکه فایبر نوری به ارزش ۳۸۳ میلیون دالر میان شرکت‎های مخابراتی افغان بیسیم، اتصالات و گروپ مشورتی آسیا به حضورداشت رئیس جمهور غنی در ارگ ریاست جمهوری به امضا رسید.

بر اساس معلومات صحفه انترنتی ریاست جمهوری، پس از امضای این قرارداد محمد اشرف غنی روی پائین آمدن قیمت تیلیفون و انترنت تأکید کرده و به اداره اترا سفارش کرد تا طرحی را در این مورد آماده سازد.

آقای غنی همچنان گفته‎است که در خصوص پوشش مخابراتی مناطق نا امن باید روی راه‎های بدیل غور شود.

بر اساس معلومات منتشر شده در صفحه انترنتی ریاست جمهوری، برای ارائه خدمات بهتر مخابراتی به مردم روی مسلکی و تخنیکی شدن اداره اترا نیز بحث شده‎است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

در تظاهرات سه روز گذشته، ۵۶ افغان در اسلام‌آباد بازداشت شدند

طرفداران عمران خان راهپیمایی‌هایی را برای آزادی وی آغاز کردند.
طرفداران عمران خان راهپیمایی‌هایی را برای آزادی وی آغاز کردند.

در جریان تظاهرات حزب تحریک انصاف پاکستان در اسلام‌آباد در سه روز گذشته، تعداد پناهجویان بازداشت‌شدۀ افغان بیشتر شده است.

سید ناصر علی رضوی، رئیس پولیس اسلام‌آباد، دیروز به رسانه‌ها گفت که از جملۀ تقریباً هزار نفر دستگیرشده، ۵۶ نفر افغان هستند.

خبر بازداشت این افغان‌ها در زمانی نشر می‌شود که دیروز وزیر داخلۀ پاکستان، محسن نقوی، گفت افغان‌ها بعد از ۳۱ دسمبر سال جاری برای بودوباش در اسلام‌آباد به اجاز‌ه‌نامۀ خاص پولیس نیاز خواهند داشت.

طرفداران صدر اعظم سابق پاکستان، عمران خان، روز ۲۴ نومبر راهپیمایی‌هایی را برای رهایی وی از زندان آغاز کردند که این اعتراضات تا دیروز دوام داشت.

مقام‌های طالبان: در دو ماه گذشته ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به افغانستان انتقال داده شده است

در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده می‌شود.
در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده می‌شود.

مقام‌های طالبان می‌گوید که در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به ولایت نیمروز افغانستان انتقال داده شده است.

سید سلیمان آغا بهیر، معاون والی طالبان در نیمروز روزگذشته به رسانه‌های محلی گفت که در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده می‌شود که بیشتر شان تیرباران شده اند.

این در حالیست که اخراج اجباری آنعده از پناهجویان افغان که مدرک قانونی اقامت را ندارند، از ایران ادامه دارد.

مقام‌های ایران اعلام کرده که تا پایان سال ۱۴۰۳ دو میلیون مهاجر غیرقانونی افغان را از آن کشور اخراج می‌کنند.

در ۱۳ ولایت افغانستان به روز پنجشنبه بارنده‌گی و احتمال سرازیر شدن سیلاب‌ها پیش‌بینی شده است

تخریبات ناشی از بارنده گی و سیلاب های اخیر در ولایت ننگرهار.
تخریبات ناشی از بارنده گی و سیلاب های اخیر در ولایت ننگرهار.

بارنده گی و احتمال سیلاب ها به روز پنجشنبه در ۱۳ ولایت افغانستان پیش بینی شده است.

در یک اعلامیه اداره هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوا نوردی حکومت طالبان آمده که در ولایات تخار، بغلان، بامیان، پنجشیر ، سرپل، جوزجان، دایکندی، هلمند، کندهار، غور، فراه، بادغیس و هرات به روز پنجشنبه امکان بارنده گی بین ۱۵ تا ۳۵ ملی متر وجود دارد.

نظر به این اعلامیه در مناطق با ارتفاع بلند و سرد، برفباری هم امکان پذیر است.

حکومت طالبان گزارش ملل متحد در مورد افزایش تولید تریاک در افغانستان را رد کرد

کمپاین طالبان برای تخریب کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان.
کمپاین طالبان برای تخریب کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان.

وزارت امور داخله حکومت طالبان گزارش تازه سازمان ملل متحد در مورد ازدیاد تولید تریاک در افغانستتان را رد کرد.

عبدالمتین قانع سخنگوی این وزارت در یک اعلامیه که به روز چهارشنبه نشر کرد گفته که به اساس ارزیابی آنها در جریان یک سال گذشته در تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش قابل ملاحظه آمده است.

اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد به روز چهارشنبه با انتشار گزارشی گفت که در جریان سال ۲۰۲۴ تولید تریاک در افغانستان در مقایسه با سال قبل آن ۳۰ درصد افزایش یافته است.

در اعلامیه این اداره گفته میشود که در سال جاری ۴۳۳ تُن تریاک در افغانستان تولید شده است.

گروه جی هفت یا کشور صنعتی جهان از نقض حقوق بشر بر دختران و زنان افغان نگران است

گروه جی هفت یا کشور‌های صنعتی جهان.
گروه جی هفت یا کشور‌های صنعتی جهان.

گروه جی هفت یا هفت کشور صنعتی جهان در اعلامیه‌ای مشترک گفته که از نقض دومدار و سیستماتیک حقوق بشر و محدودیت‌های فزاینده که طالبان بر مردم افغانستان به ویژه دختران و زنان وضع کرده اند، نگران است.

وزیران خارجه کانادا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، امریکا، جاپان و اتحادیه اروپا در پایان نشست روز گذشته شان با نشر این اعلامیه اقدامات طالبان را در تضاد با تعهدات بین المللی خواندند و تأکید کردند که افغانستان به عنوان یکی از اعضای جامعه بین المللی باید به این تعهدات پایبند باشد.

این در حالیست که طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ یک سلسله محدودیت‌های سختگیرانه را بر دختران و زنان افغان وضع کردند از جمله مسدود ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم به روی دختران دانش آموز.

گروه جی هفت همچنان گفته که تحقق افغانستان صلح آمیز و ادغام دوباره این کشور با جهان تنها در صورتی امکان پذیر است که این کشور به تعهدات بین المللی عمل کند و یک حکومت فراگیر در آن ایجاد شود.

هنوز هیچ کشوری حکومت طالبان را در بیش از سه سال به رسیمت نشناخته است.

یکی از پیش شرط‌های جامعه جهانی به خاطر به رسمیت شناختن طالبان، رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان است.

دیدبان حقوق بشر: خبرنگاران افغان نمی‌توانند بگونه واقعی گزارش دهی کنند

در سه‌سال گذشته بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت شده است.
در سه‌سال گذشته بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت شده است.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید که طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱، چنان فضای ترس را ایجاد کرده اند که خبرنگاران افغان نمی‌توانند بگونه واقعی تحقیق کنند یا گزارش دهند.

دیدبان حقوق بشر این را ناوقت روز گذشته (سه‌شنبه ۲۶ نومبر) در پیوند به گزارش سه‌ساله سازمان ملل متحد در مورد وضعیت رسانه‌های افغانستان تحت حاکمیت طالبان گفته است.

در گزارش مشترک دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و اداره حقوق بشر این سازمان که روز گذشته نشر شد آمده که از اگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتمبر امسال، بیش از ۳۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران به شمول بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت کرده است.

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز گذشته در صحبت با تلویزیون خصوصی طلوع نیوز در واکنش به گزارش سازمان ملل گفت که در مورد قضیه افغانستان نباید به مثابه یک کشور غربی قضاوت شود.

اما دیدبان حقوق بشر با تأیید گزارش سازمان ملل متحد می‌گوید که طالبان خبرنگاران را بازداشت و شکنجه کرده اند، گزارش‌های داخلی را به شدت محدود کرده اند و مستقیماً در اتاق‌های خبر رسانه‌ها برای سرکوب هرگونه محتوای انتقادی کار می‌کنند.

سازمان ملل: سطح تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ سی درصد افزایش یافته

جمع آوری تریاک در افغانستان.
جمع آوری تریاک در افغانستان.

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می‌گوید که سطح تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی سی در صد نسبت به ۲۰۲۳ افزایش یافته.

براساس اعلامیه ای این اداره که امروز چهارشنبه ( ۷ قوس ) منتشر شد، اما این رقم ۹۳ درصد کمتر از سطح تولید تریاک در ۲۰۲۲ است، سالی که به گفته این سازمان، تطبیق ممنوعیت مواد مخدر از سوی حکومت طالبان آغاز شد.
به گفته این سازمان، تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ به ۴۳۳ تُن رسیده است.

این اداره به نقل از غدا ولی رئیس اجرائی این سازمان گفته که تلاش‌های بین المللی باید هماهنگ شود تا اطمینان حاصل شود که از طریق سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها، منابع زراعتی و معیشت پایدار جوامع روستایی افغانستان وابسته به کشت خشخاش بتوانند به دلایل قانونی و اقتصادی روی آورند.

به گفته این سازمان، در حال حاضر کشت و تولید تریاک از ولایت‌های جنوب غربی به شمال شرقی افغانستان انتقال یافته جایی که دو سوم تولید تریاک متمرکز شده است.

گروهی از تاجران افغان و هیئت طالبان در نمایشگاه تولیدات « حلال استانبول» در ترکیه اشتراک می‌کنند

 بیرق ترکیه
بیرق ترکیه

حکومت طالبان میگوید که در نمایشگاه تولیدات در استانبول، یک هیئت به ریاست نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان شرکت میکند.

خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان روز سه شنبه(۲۶ نوامبر) گفت که تجار و سرمایه گذاران افغان نیز در ترکیب این هیئت شامل اند که برای شرکت در نمایشگاه «حلال استانبول» به ترکیه رفته است.

در نمایشگاه «حلال استانبول» که قرار است امروز (چهارشنبه ۲۷ نوامبر) آغاز شود و برای سه روز ادامه یابد، هشت غرفه برای صادرات أفغانستان از جمله قالین، سنگهای قیمتی و میوه های خشک اختصاص یافته است.

براساس خبرگزاری باختر، در این سفر ۳۰ تن از نمایندگان سکتور خصوصی افغانستان سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان را همراهی می کنند، اما گفته نشده که آیا در ترکیب این هیئت، نمایندگان تجار و سرمایه گزاران زن افغان نیز شامل اند، یا خیر.

یونیسف چگونه‌گی مسدود شدن صنوف درسی محلی در برخی از ولایات افغانستان را بررسی می‌کند

دانش آموزان صنوف محلی که از سوی یونیسف حمایت می شوند.
دانش آموزان صنوف محلی که از سوی یونیسف حمایت می شوند.

پس از نشر خبر ها مبنی بر اینکه طالبان صنوف محلی تحت حمایت نهادهای بین المللی را در برخی ولایات أفغانستان مسدود کرده اند، دفتر رسانه های صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) روز سه شنبه در یک پیام ارسالی به رادیو آزادی گفت که وضعیت موجود در این زمینۀ را در ولایات جنوب افغانستان به دقت بررسی می کند و نتایج آن را به زودی با رسانه ها شریک خواهد ساخت.

شماری منابع محلی که از افشای نام هایشان خودداری کرده اند، دیروز به رادیو آزادی گفتند که صدها صنف محلی در ولایات قندهار، هلمند، ارزگان و زابل که توسط یونیسف، اتحادیۀ اروپا، شورای پناهندگان ناروی، بانک جهانی و سایر نهادهای بین المللی تمویل می شود، به دستور وزارت معارف حکومت طالبان مسدود شده است.

تا هنوز مقامات طالبان در این مورد ابراز نظر نکردهاند، اما پیش از این هم شماری از صنوف محلی تمویل شده از سوی نهادهای بین المللی را در قندهار و هلمند، بسته اند.

ریچارد بنیت بار دیگر طالبان را به نقض سیستماتیک جنسیتی علیه زنان در افغانستان متهم کرد

 ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر أفغانستان .
ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر أفغانستان .

گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر أفغانستان بار دیگر طالبان را به" تبعیض سیستماتیک جنسیتی" علیه زنان افغان متهم کرد.

ریچارد بینت روز سه شنبه(۲۶ نوامبر) در ویدیوی که به مناسبت کمپاین ۱۶ روزۀ فعالیت علیۀ خشونت جنسیتی در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر کرده، گفت:

"خشونت جنسیتی در افغانستان عمیقاً ریشه دارد که توسط سرکوب سیستماتیک جنسیتی و تبعیض طالبان تشدید شده و این سرکوب اخیراً با تصویب قانون به اصطلاح اخلاقی بیشتر نهادینه شده است"

از اگست ۲۰۲۱ میلادی که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، محدودیتهای گستردهای را بر زنان و دختران افغان وضع کرده اند. نخست دختران افغان از آموزش بالاتر از صنف ششم و سپس از تحصیل در پوهنتون ها منع شده اند.

کار زنان و دختران افغان در بسیاری از ادارات دولتی و همۀ نهادهای غیردولتی به شمول دفاتر سازمان ملل متحد ممنوع اعلام شده و محدودیتهایی شدید بر مشارکت فعال زنان در سایر بخشهای جامعه از جمله بر آزادی تردد و سفر آنها، وضع شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG