حکومت افغانستان در کنفرانس دوم پروسه کابل از جامعه جهانی خواست که استراتژی مشترک را برای مبارزه علیه مواد مخدر طرح کند و با مواد مخدر و شبکههای جرمی بدون تفکیک مبارزه نمایند.
حکومت افغانستان در این کنفرانس، مواد مخدر را عامل دوام جنگ در افغانستان و منبع اصلی تمویل تروریزم بینالمللی عنوان کرد و خواهان تدوین استراتژی و مبارزه مشترک جامعه جهانی با این پدیده شد.
ویس احمد برمک وزیر امور داخله به روز چهار شنبه در کنفرانس دوم پروسه کابل گفت، قاچاقبران داخلی و مافیای خارجی شبکههای وسیع را تشکیل دادهاند و با پول به دست آمده از مواد مخدر تروریزم بینالمللی را تمویل میکنند.
برمک در پایان این کنفرانس به نمایندهگان ۲۵ کشور اشتراک کننده گفت، شبکههای داخلی قاچاق مواد مخدر با گروههای مافیایی بینالمللی رابطه برقرار کردهاند و با پول به دست آمده از مواد مخدر تروریزم بینالمللی را تمویل میکنند.
وزیر داخله افغانستان افزود:
"قاچاقبران داخلی مواد مخدر و شبکههای مافیایی جهانی باهم وصل شدهاند و با میلیاردها دالر پول به دست آمده از مواد مخدر، تروریزم را تمویل میکنند. باید با عوامل داخلی که نا امنی و فقر است مبارزه کنیم و عوامل خارجی آن را که ترانزیت مواد کیمیاوی برای تولید هیروئین و وجود تقاضای بلند به مواد مخدر در مارکیتهای جهان است، نیز از بین ببریم. برای مبارزه با عوامل داخلی و خارجی به یک استراتژی بینالمللی مبارزه علیه مواد مخدر نیاز است."
آقای برمک میگوید، قاچاقبران داخلی و مافیایی جهانی سالانه حدود ۲۳ میلیارد دالر را از طریق تولید و قاچاق مواد مخدر به دست میآورند و بهگفته وی، در سه ماه گذشته در نتیجه عملیات مشترک نیروهای افغان و خارجی در جنوب و شمالشرق کشور، شبکههای داخلی تولید و قاچاق مواد مخدر مختل شدهاند.
این در حالیست که پیش از این رئیس جمهور غنی در کنفرانس مشورتی پیرامون صلح گفته بود که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر پس از تروریزم دومین عامل بزرگ جنگ جاری در افغانستان است و خواهان مبارزه مشترک افغانستان و جامعه جهانی با آن شده بود.
بهگفته رئیس جمهور غنی، صدها میلیارد دالر در تجارت مواد مخدر در گردش اند و این پول تجارت جرمی و اقتصادی نا مشروع را به وجود آوردهاست.
از سوی دیگر، صلاحالدین ربانی سرپرست وزارت خارجه افغانستان از تمامی ۲۵ کشور اشتراک کننده در کنفرانس دوم پروسه کابل خواست که همکاری و حمایتشان از نیروهای افغان در بخش مبارزه علیه مواد مخدر را بیشتر سازند، زیرا نیروهای افغان به نیابت از جامعه جهانی با مواد مخدر و تروریزم مبارزه میکنند.
او افزود:
"ما یک بار دیگر خواست خود را از کشورهای همسایه و جامعه جهانی تکرار میکنیم که همکاریهای خود را در بخش مبارزه با تروریزم و مبارزه علیه مواد مخدر تقویت بخشند. نیروهای افغان و مردم ما بیشترین قربانی را در نیابت از منطقه و جامعه جهانی در مبارزه با این دو پدیده میدهند. این نشست یک فرصت مهم است تا تعهد بینالمللی را در بخش شکست تروریزم و مبارزه با شبکههای جرمی بدون تفکیک، تجدید نماییم."
سرپرست وزارت خارجه افغانستان از کشورهای منطقه میخواهد که به میکانیزم منطقوی مبارزه علیه مواد مخدر متعهد بمانند و جلو ترانزیت مواد کیمیاوی به هدف تولید هیروئین را به افغانستان بگیرند.
میرزا محمد یارمند معین پیشین وزارت امور داخله تروریزم و مواد مخدر را دو پدیده با هم مرتبط میداند و تأکید میکند، تا زمانیکه با مواد مخدر بهعنوان منبع اصلی تمویل مالی تروریزم مبارزه صورت نگیرد و گروههای تروریستی در بخش مالی تضعیف نگردند، شکست آنان در میدان جنگ خیلی متصور نیست.
گزارش: مرسلین ارسلا