برخی از روزنامه های چاپ امروز کابل روی پیشنهاد مشروط طالبان به امریکا و آغاز روند توزیع تذکره برقی تبصره نمودهاند.
ویسا
روزنامه ویسا مینویسد که حالا طالبان ذریعه یک نامه سرگشاده به مردم، کانگرس و حکومت امریکا نوشتهاند که آنان خواهان صلح اند و برای گفتوگوهای صلح آمادهاند. البته به شرط اینکه امریکا نیرو هایش را از افغانستان بیرون بکشد.
در ادامه نوشته که امریکا و ناتو این پیشنهاد را رد نموده و گفتهاند که اگر طالبان خواهان صلح اند به میز مذاکره حاضر شوند در غیر آن از بین برده خواهند شد.
روزنامه در یک مطلب جداگانه اش از قول سرمنشی ناتو نوشتهاست که مشکل افغانستان راه حل نظامی ندارد.
آرمان ملی
روزنامه آرمان ملی نوشتهاست که طلبان در نامۀ به مردم و حکومت امریکا گفتهاند که هنوز هم فرصت است که از طریق گفتوگو و یک سیاست سالم مشکلات افغانستان حل شود.
روزنامه افزوده که طالبان همچنان نوشتهاند که برخی کشورها کوشش میکنند تا با آنان تفاهم نمایند ولی در نامه از کدام کشور مشخص نام برده نشدهاست.
در ادامه مطلب نوشته که جنرالان امریکایی در افغانستان به این باور اند که استراتژی جدید امریکا وضعیت موجود در افغانستان را بهتر خواهد ساخت و طالبان را مجبور میسازد تا به میز مذاکره رو بیاورند.
هیواد
روزنامه دولتی هیواد واکنش ماموریت حمایت قاطع در افغانستان را در پیوند به پیشنهاد طالبان گرفته و از قول آنان نوشته است که طالبان برای صلح نیت نیک ندارند و حملات اخیر کابل واضحاً نشان دهنده نیت آنان میباشد.
روزنامه با اشاره به نامه طالبان نوشته که آنان خواهان ایجاد یک دولت وسیع البنیاد به شمول حفظ حق تعلیم برای زنان و حمایت از معارف میباشند ولی به تقسیم قدرت اشارۀ صورت نگرفتهاست.
آغاز روند توزیع تذکرههای برقی موضوع مهم دیگر است که در روزنامههای چاپ امروز کابل انعکاس یافتهاست.
سرخط
روزنامه سرخط با اشاره به مخالفتها در مقابل این پروسه نوشته، مشکلاتی که از ۳ سال بدینطرف در این قسمت موجود بود حل گردیده و نام تمام اقوام درج تذکره میگردد.
در ادامه نوشته شده، گروپهای که در جریان سه سال گذشته خواهان درج نام اقوام در تذکره بودند حال میخواهند که نام اقوام از تذکره حذف شود که به باور نویسنده این برای مردم مشکل ساز میباشد.
به باور نویسنده، تذکره در حیات مردم دارای اهمیت میباشد و نیاز است تا از این پروسه حمایت صورت گیرد.
افغانستان ما
روزنامه افغانستان ما با اشاره به مخالفت ریاست اجرائیه در رابطه به آغاز این روند، نوشتهاست که داکتر عبدالله خواهان توقف این پروسه است و میخواهد تا اجماع ملی در این رابطه ایجاد شود.
در ادامه نوشته شده که خواست داکتر عبدالله و برخی دیگر از سیاسیون این بود که نام اقوام در تذکره نوشته شود ولی حالا در موقف شان تغییر وارد شدهاست.
روزنامه با در نظر داشت مشکلات موجود هم موقف ارگ را توجیه پذیر دانسته و هم ایجاد اجماع ملی را بجا دانستهاست.