پس از حملههای اخیر خونین در کابل خواستها این است که در برابر مخالفان مسلح دولت باید اقدامات جدی صورت گیرد، اما ریاست اجرائیه میگوید، حمایتهای خارجی از گروههای مسلح مخالف دولت آنان را نگران کردهاست.
جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه میگوید، روابط کشورها با گروههای تروریستی مردود بوده و این کار به تأمین صلح کمک کرده نمیتواند.
معاون سخنگوی این ریاست روز دو شنبه «۱۶ دلو ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت، حمایت پاکستان و برخی کشورهای خارجی از گروههای مسلح مخالف دولت مانع بزرگی برای شکست این گروهها است.
او افزود:
"همکاری برخی کشورهای دیگر از تروریستها قابل نگرانی است و این برای تأمین صلح در افغانستان و شکست دادن این گروهها مانع اساسی است. ما پیش از این از تمام کشورها خواستهایم که رابطهشان باید با دولت افغانستان باشد."
این در حالیست که معصوم ستانکزی رئیس عمومی امنیت ملی افغانستان روز گذشته در مصاحبه با بی بی سی گفتهاست، روسیه و ایران با طالبان همکاری میکنند.
بهگفته آقای ستانکزی روسیه و ایران بهخاطر این کار را میکنند که طالبان با داعش میجنگند.
هرچند پیش از این از رابطه ایران و روسیه با طالبان مسئولان محلی اظهار نظر کردهاند، اما این اولین باریست که یک مقام بلند پایه امنیتی در این باره ابراز نظر میکند.
با وجود که پیش از این ایران و روسیه گزارشها در باره روابط و یا همکاری با طالبان را رد کردهاند، اما مسئولان محلی ولایت فراه در غرب افغانستان گفتهاند، از نزد طالبان دوربینهای شببین به دست آمدهاند که مارک روسیه دارند.
وزارت دفاع افغانستان اطمینان دادهاست که این ادعاها بررسی خواهند شد.
اما برخی کارشناسان سیاسی ابراز نگرانی میکنند که دخیل بودن برخی کشورها در جنگ افغانستان، این جنگ را پیچیده و طولانی کردهاست.
مشتاق رحیم یکی از این کارشناسان به رادیو آزادی گفت:
"بدون شک دخیل بودن برخی کشورهای منطقه در جنگ افغانستان باعث این میشود که بحران افغانستان بیشتر و یا هم جنگ جاری پیچیده و طولانی شود."
بهگفته آقای رحیم هرچند حکومت افغانستان بارها اطمینان داده که خاک این کشور بر ضد دیگران استفاده نمیشود، اما با توجه به وضعیت اخیر معلوم میشود که افغانستان بهسوی یک جنگ نیابتی در حال نزدیک شدن است.
وی تأکید میکند که روابط خارجیها بدون از دولت با افراد و گروهها به نفع آنان و دولت افغانستان نیست.
گزارش: نصرت پارسا